Konya
°C
Yeni Meram

TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ

TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ- Tülin KALIN AYSAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.07.2021 01:40
06.07.2021 17:02
0
2405
ABONE OL

Tarla günlerimizin pandemi dolayısıyla kısıtlanmışken tekrar eski canlılığına kavuşmuş olması çok güzel olmuştur.
Selçuklu İlçesi - Bağrıkurt Mahallesinde BATEM tarafından kurulan ve geliştirilen tescil edilen buğday çeşit demonstrasyonunun tarla günü 05.07.2021 tarihinde Bahri Dağdaş koordinatörlüğünde Konya İl Tarım Orman Müdürlüğü Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün işbirliğinde tarımsal yayım ve yeniliklerin yaygınlaştırılması kapsamında yürütülen tüm tarım paydaşlarının katılımıyla tarla günü açılışı yapılmıştır.
Yapılan tarla gününde kurulmuş olan buğday çeşit demonstrasyonuyla hububat tarımı yapan çiftçilerimize sertifikalı, yüksek verimli kaliteli yaprak hastalığına ve yatmaya dayanıklı, birim alandan alınan verim ve ürün kalitesinde artışlar sağlanmıştır, pas hastalıklarına karşı ilaçlama yapılması önerilen buğday çeşitlerinden üç tanesinin tanıtımı yapılmıştır. Bunun sonucunda, bölgeye uyum sağlayan yeni buğday çeşitlerinin ekiminin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Buğday çeşitlerini çiftçilerimiz, tarlada inceleyerek, üretiminden hasata kadar ürün takibi yapan konu uzmanları ve uzman ziraat mühendislerine sorarak bilgi sahibi olma imkanına sahip olmuşlardır.
Tarla günleri çiftçilerimiz için faydalı bir etkinliktir. Başarılı bir uygulamanın bir veya birkaç gün süreyle çiftçilerin ziyaretine açılmasıyla üreticilerimiz yerinde uygulamaları görmüş ve konu uzmanlarından bilgi sahibi olmaktadır. Tarla günleri; her türlü tarımsal faaliyetleri ve çiftçilerin konu uzmanlarıyla bilgi alışverişi yapabilecekleri, tartışabilecekleri bir ortamın sağlanması suretiyle öğrenmelerine ve erken benimsemelerine katkı sağlamak üzere düzenlenen faaliyetlerin bütünüdür.
Tarımsal yayım ve danışmanlığın önemi tarla günleriyle daha fazla anlam kazanmaktadır. Çiftçilerimiz için en önemli öğrenme yöntemlerinden biride tarla günleridir. Kuraklığın etkin olarak hissedildiği bu dönemde üreticilerimizi kuraklığa dayanıklı ürün çeşitlerinin yerinde görmeleri acısından tarla günlerinin önemi büyüktür. Üreticilerimizin en güzel şekilde faydalanması ümidiyle …

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.