Konya
°C
Yeni Meram

Türkiye Gençlik Konseyi

Türkiye Gençlik Konseyi- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.10.2021 01:01
15.10.2021 17:11
0
2739
ABONE OL

Efendim, geçtiğimiz hafta sizlerle Yeni Türkiye Vizyonuna akredite edilmesi sonucunda, büyük bir atılım yapılacağını düşündüğüm, Avrupa'ya ve dünyaya örnek bir teşkilatın kurulmasının önemini ve nasılını anlatacağım demiştim. Şimdi geliyoruz bunun ne olduğuna...
Türkiye Gençlik Konseyinin kurulmasının özellikle yeni anayasa sürecinde sisteme akredite edilmesi gerekiyor. Peki Nedir ve nasıl olmalıdır bu gençlik konseyi. Buyrunuz...
Kıymetli okurlar, gençlerin bulundukları, yetiştikleri çağı ve sistemi eleştirmekden geri durmadığını biliyoruz. Ve naçizane düşüncem eleştiriler o kadar yoğun ki sistemin nasıl olmasını gerektiğini düşünen kalmamış durumda. Daha öncede sizlere aktardım insanlar hep birşeyleri eleştiriyor fakat nasıl olması gerektiği ile alakalı bir fikir sahibi değiller, ne kadar da acziyet barındıran bir durum.
Çokça bahsettiğim 2053 - 2071 hedefleri; efendim, mühendislik alanlarında genç istihdam ve gençleri yetiştirme babında özel ve devlet firmaları girişimde bulunuyor burda hemfikiriz ve olması gerekende bu değilmi? Peki... Ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlayacak, gerek yerel gerek bölgesel gerekse küresel çapta ülkemizi tabiri caizse müdafaa edecek olan siyasilere, bürokratlara, devlet adabı ve tecrübesi içinde yetişmiş gençlere ihtiyacımız yokmu? Onlarca yıl ötesi için vizyon ve misyon oluştururken gençleri o vizyonları gerçekleştirecek kapasiteye ulaştırmak kimsenin aklına gelmiyor mu ? Bu iş parti teşkilatlarında, sivil toplum kuruluşlarında olacak bir iş de değil ha!
Olması gereken ne mi? Öncelikle seçilen pilot bölgelerde, şehirlerimizde ve ilçelerimiz de seçilecek olan gençlerin, o bölgedeki bütün kamu ve devlet tüzel kişiliğine sahip kurumlarla iş birliği içinde olmasını sağlamak. Kaymakamlık mütevelli heyetlerinde yer alarak devlet hiyerarşisini kavramlarını sağlamak, işleyişin teorik ve pratik olarak ayrıldığını anlamlandırmak, ve bizâti belediye meclis üyeleri arasında bu gençlere yer verip yerel yönetimlerin önemini kavramlarını sağlamak, gençlerin bu konuda tecrübe sahibi olmalarını sağlamak, özellikle kendilerini ilgilendiren konularda karar mercinde görev almaları ilk etapta yeterli olacaktır.
Elbette ki biz de şuan Türkiye Gençlik Konseyine teorik olarak yaklaşıyoruz. Pratik de bu konseyin neler getireceğini neleri götüreceğini kavrayıp. Ülkenin en üst karar merciilerinde de görev almalarını sağlamak gerek. Meclisde, bakanlar kurulunda Türkiye Gençlik Konseyine yer verildiğini ve gençlerin kendileri için verilen kararlarda etkisi olduğunu bir düşünün. Gençlerin bugün devlet hiyerarşisinde, devlet terbiyesi ve devlet adabıyla tabiri caizse işin mutfağında yetiştiğini bir düşünün. Halkın seçtiği genci, devletin yetiştirdiğini bir düşünün... İşte tüm bunlar yapıldığında o zaman o gelecek vizyonlarını gerçekleştirecek Siyasetçilere sahip olacağız. Kulağa ne kadar da hoş geliyor değilmi?
Peki tüm bunlar nasılmı olacak? Yapılacak genel seçimlerde bir oy pusulası daha koymak çok da zor olmasa gerek...
Şuan gerçekleşmesi için resmi adımları attığım Türkiye Gençlik Konseyinin kısaca ne idüğünü ve nasılını sizlerle paylaştım. Sizlerin fikirlerini almak da beni mutlu edecektir.
Sizlerle yaklaşık 6-7 ay öncesinde AK Parti'nin ve Cumhur ittifakının 2023 seçimlerden zaferle çıkması için Yeni Seçmen teşkilatlarına parti genel merkezlerinde yer vermesi gerektiğini anlatmıştım. Allah'tan yeni seçmen teşkilatlarının genel merkeze taşındıktan sonra neler yapılması gerektiğini anlatmadık yoksa o projelerde çalınıp birilerine rant olacaktı. Türkiye Gençlik Konseyini de sizlerle paylaştım ki yakın zamanda farklı kurum ve kişilerden bu ve benzeri bir çalışma duyarsanız haberiniz olsun diye...
Bu konseyi oluşturma aşaması ve işleyişinde yine sizlerle buluşmak ümidiyle kıymetli okurlar... Tekraren bizâti görüş ve önerilerinize açık olduğumu belirterek sizlere bugünlük veda ediyorum. Şimdilik selametle efendim, selametle!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.