Konya
°C
Yeni Meram
21.06.2023 09:45

Türkiye'ye de sıçradı: Süper El Nino geliyor! Meteoroloji ise Konya'nın da olduğu 10 il için sarı kodlu uyarı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Öte yandan denizlerin ısınması ile birlikte dünyada beklenen 'Süper El Nino' Türkiye’de de kendisini göstermeye başladı. 10 gün boyunca hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji’nin yaptığı son tahminler ve hava durumuna ilişkin detaylar…

A+
A-
21.06.2023 09:45
21.06.2023 10:00
0
1712
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 21 Haziran Çarşamba güncel hava durumu verileri şöyle: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Isparta, Muş ve Van çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde biraz artarak, Ege kıyı kesimi, Marmara ve Akdeniz'de mevsim normallerinin biraz üzerinde, iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.


10 il için sarı kodlu uyarı

MGM tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Ankara, Giresun, Kayseri, Konya, Nevşehir,
Niğde, Ordu, Samsun, Sivas ve Aksaray için sağanak uyarısı yapıldı.


Havaforum sosyal medya hesabında ise hava durumuna ilişkin dikkat çeken bilgiler yer aldı. Paylaşılan bir mesajda denizlerde yaşanan ısınmaya dikkat çekilirken şu ifadeler kullanıldı:

Süper El Nino geliyor! Isınma bizim denizlerde de başladı


“Denizler ısınmaya devam ediyor. Süper El Nino geliyor. Isınma bizim denizlerde de başladı. Deniz suyu sıcaklık anomali haritasına bakın. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de kızardı. Tek istisna yer Saros Körfezi ile Bozcaada civarı, buralar normallerin altında, soğuk şimdilik...”


En uzun gündüz bugün yaşanacak


Bugün 21 Haziran, en uzun gündüzün yaşanacağı gün. Türkiye’de en uzun gündüz süresi ise Sinop'ta yaşanacak. Sinop’ta bugün güneş 04.57'de doğarken akşam 20.26'da batacak. Tam 15 saat 29 dakika gündüz yaşanmış olacak. Ayrıca takvimsel yaz başlangıcı da bugün yaşanacak.

Prof. Dr. Orhan Şen, "önümüzdeki 10 gün hava nasıl olacak" sorusuna yanıt vermişti. Şen, çarşamba (bugün) gününden itibaren yurt genelinde yağışsız dönemin başlayacağını söylemişti.


"Yaz sıcakları hakim olacak"


Şen, "Çarşambadan itibaren Ay sonuna kadar yağışsız bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki hafta sonuna doğru SICAKLIK tüm yurtta artacak. Yaz sıcakları hakim olacak" dedi. Meteoroloji tahminlerine göre pazar günü yurdun tamamında güneşli bir havanın hakim olması bekleniyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.