Konya
°C
Yeni Meram

UKRAYNA’NIN DURUMU

UKRAYNA’NIN DURUMU- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.02.2022 01:01
18.02.2022 17:02
0
2401
ABONE OL

Bugünlerde herkes de bir harp olur mu olursa sonuç nereye varır diye ister istemez bir korku vardır. Rusya’nın ne yapacağını kestirmek pek mümkün değil. Şu anda Ruslar Belarus’ta tatbikat yaptığını bütün dünya izliyor. Ama gerilim fazla. Halis hane temennimiz cephe silahlarının patlamamasıdır.
Rusya’nın aklı fikri Ukrayna‘yı işgal etmek. Ama karşısında ABD var. Ben her gece saat 12 ye kadar TV izlerim. Açık oturumda yorumla görüşleri dikkatle takip ederim. Herkesin de benim kadar takip ettiği kanaatindeyim.
Benim babam Çanakkale de 5 yıl cephede savaşmış. Harpte yaralanmış. Çanakkale de Askeriye hastanesinde 6 ay yatmış. Eski evimiz Araplar mescit başında bazı geceleri yatsı namazından sonra camiden cemaat bizim eve gelirlerdi. Babam Çanakkale’de geçindi. Babam anlatırdı. Cemaat sabah namazına kadar dikkatle dinlerdi.
O zaman ben çocuktum. Tüm cemaate çay, su dağıtırdım. Babamda harpte neler neler yaşadığını cemaate anlatırken bazen bende dinlediğimden dolayı harbin insanlar için ne kadar kötü bir şey olduğunu çocukluğumdan beri yakınır. Şahit olduğumdan dolayı her gün gece TV izlerim.
Eskiden harp cephede olurdu. Gençler giderdi. Şimdi harp cepheyle birlikte vilayetler ve insanlar yanıyor ortalık perişan bir vaziyet alıyor. Harp demek cinayet demektir. Yüce Mevlam tüm insanlığı yeni çıkacak harpten korumasını halis hane temennimdir. Atatürk’ün şu sözü çok önemlidir; “Yurtta sulh, cihanda sulh” ne kadar güzel bir sözdür.
Güzel sözlerden;
Kılıçla alınan vatan, para ile satılmaz.
(ABDÜLHAMİD HAN)
Vatan sağlığa benzer, değeri, kaybedilince anlaşılır.
(SÜLEYMAN NAZİF)
Vatanım için verecek birden fazla canım olmadığı için üzgünüm.
(NATHAN HALE)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.