Konya
°C
Yeni Meram
06.04.2024 16:19

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Konya'daki raylı sistem projesini üstlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Konya'daki iki raylı sistem projesinin yapımının Bakanlıkça üstlenildiğini bildirdi.

A+
A-
06.04.2024 16:19
06.04.2024 16:26
0
1440
ABONE OL

 Bakan Uraloğlu, 10 kilometre uzunluğundaki Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı Projesi'nin Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da hazırlandığını belirterek, bu sayede Bakanlık yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları hızla başlatabildiklerini belirtti.

Hattın yatırım programına alınmasından sonra öncelikli olarak ihalesinin hemen yapılacağına işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tramvay hattının devamı olacak Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı'nı da Bakanlık olarak tamamlamayı planlıyoruz. 10 istasyondan oluşacak 10 kilometrelik hattımızı 80 kilometre hıza uygun inşa edeceğiz. Projemiz yolcu hareketliliğinin yoğunluğunun olduğu otogar ve stadyum bölgelerine de hizmet verecek. Raylı sistem projeleri çevreci, konforlu, güvenli ve hızlı. Trafik çilesini de kaldıran raylı sistem projelerine devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde sorumluluk alanımızdaki her sektörde Türkiye Yüzyılı'nı şaha kaldıracak projelere imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi şehir içi rayla sistem projelerini de üstlenerek vatandaşlarımızın konfora ve çevreci teknolojileri ulaşmasını sağlayacağız. Bu projelere dur durak demeden devam edeceğiz." (AA)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.