Konya
°C
Yeni Meram
28.10.2024 14:06

Vali Akın: "Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü, aynı azim ve inançla bir kez daha coşkuyla kutluyoruz!"

Konya Valisi İbrahim Akın Cumhuriyetin 101. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Akın mesajında, "Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü, aynı azim ve inançla bir kez daha coşkuyla kutluyoruz!" dedi.

A+
A-
28.10.2024 14:06
28.10.2024 14:13
0
1328
ABONE OL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. diyen Vali Akın, "Bundan tam 101 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimizin kararlılığıyla yakılan bağımsızlığımızın meşalesi, ülkemizin dört bir yanında yanmıştır. Bu ebedî meşale, insan onuruna, hak ve adalete adanmıştır. 29 Ekim; hem bir zafer günü hem de esarete baş eğmeyen bir milletin kendi kaderini yazma kararlılığının sembolüdür. Cumhuriyet, halkın öz iradesiyle şekillenen ve onu yücelten bir zaferdir. Cumhuriyet hem bir yönetim biçimi hem de millet iradesinin göğüslediği bir destandır. Atatürk’ün “Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir.” sözü, bu kutlu yürüyüşün en derin manasını taşır. Hâkimiyetin tek sahibi olan millet, bir çınar gibi köklerine tutunmuş ve hürriyeti, adaleti, eşitliği kendi elleriyle inşa etmiştir." ifadelerini kullandı.

"And içmiş bir milletin onurlu yürüyüşüne şahitlik ediyoruz"

Konya Valisi İbrahim Akın Türk Milleti'nin geçmişten aldığı güçle geleceğe yürüdüğünü ifade ederek, "

Bugün, geçmişten aldığımız güçle geleceği şekillendirmeye and içmiş bir milletin onurlu yürüyüşüne şahitlik ediyoruz.

101 yıl önce tutuşturulan bu meşale, hâlâ dimdik ayaktadır ve Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlü, bağımsız, modern bir devlet olarak aydınlatmaya devam etmektedir. Cumhuriyet, birliğimizin, kardeşliğimizin ve azmimizin simgesidir. Bizler de bu emaneti, sonsuz bir sadakatle korumaya, yüceltmeye ve gelecek nesillere aktarmaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak milletimizi daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu kutlu gün vesilesiyle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan için canını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.