Konya
°C
Yeni Meram
14.06.2024 22:51

Konya'yı fırtına vurdu: Elektrik direkleri devrildi, trafolara yıldırım düştü

Konya'da aşırı sıcaklıklar devam ederken, akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar etkili oldu. Şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu, elektrik direkleri devrildi, trafolara yıldırım düştü. Şehirde yaşayanlara zor anlar yaşatan fırtına nedeniyle görev alanındaki 6 bölgede 400 noktada yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle, MEDAŞ ekipleri aralıksız çalışma sürdürdü.

A+
A-
14.06.2024 22:51
14.06.2024 23:17
0
898
ABONE OL

Konya'da akşam saatlerinde etkili olan fırtına hayatı felç etti. 

Devrilen ağaçlar nedeniyle trafiğin durma noktasına geldiği kentte, balkon camekanları ve çatılar da rüzgara direnemedi. 

Bununla birlikte kentte birçok noktada elektrik direkleri ve trafolar da şiddetli rüzgardan nasibini aldı. Şehirde çok sayıda noktada direk devrilmesi ve trafoya yıldırım düşmesi nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.

Şiddetli rüzgarın yol açtığı hasarı giderebilmek için fırtınanın başladığı ilk andan itibaren teyakkuza geçen MEDAŞ ekipleri ise 700 personel ve 200 araçla sahaya indi.

Görev bölgesi olan Konya, Karaman, Aksara, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de 400 ayrı noktada yaşanan kesintiye müdahale eden MEDAŞ ekipleri, personel sayısı artırılarak çalışmalarını sürdürdü.

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmü Gülsüm Dündar)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.