Konya
°C
Yeni Meram
27.10.2023 16:47

UCLG Dünya Konseyi toplantısında Başkan Altay'dan Gazze protestosu! Salonu terk etti

UCLG Dünya Konseyi Konya'da devam ediyor. Programın bugünkü oturumuna İsrail Yerel Yönetimler Birliği Dışişleri Dairesi Başkanı Shiri Steinhardt Sela'nın bağlanması üzerine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay salonu terk etti. Başkan Altay'ın salondan çıkmasının ardından farklı ülkelerden çok sayıda belediye başkanı da salonu terk ederek İsrail'in Gazze'de imza attığı soykırımı protesto etti.

A+
A-
27.10.2023 16:47
27.10.2023 19:03
1
2164
ABONE OL

Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) tarafından düzenlenen UCLG Dünya Konseyi, Konya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Konya'da devam ediyor.

Dünya genelinden 50 ülkeden 400’e yakın yerel ve bölgesel yönetim temsilcisi ile yedi kıtadan konukların katıldığı UCLG Dünya Konseyi’nde bugün UCLG Yönetim Kurulu ve UCLG Dünya Konseyi toplantıları gerçekleştiriliyor.

Başkan Altay, Dünya Konseyi toplantısında UCLG Başkanlığını resmen devralacağı toplantıya İsrail Yerel Yönetimler Birliği Dışişleri Dairesi Başkanı Shiri Steinhardt Sela canlı bağlanması salonda buz etkisi yarattı.

UCLG Dünya Konseyi'ne İsrail Yerel Yönetimler Birliği Dışişleri Dairesi Başkanı Shiri Steinhardt Sela online olarak bağlandı. Sela konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, kendilerini savunma hakkı kapsamında olduğunu söyledi. 

Başkan Altay, İsrail Yerel Yönetimler Birliği Dışişleri Dairesi Başkanı Shiri Steinhardt Sela'nın sözleri üzerine salonu terk ederken çeşitli ülkelerden çok sayıda belediye başkanı da bu protestoya katılarak salondan ayrıldı.

ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.