Konya
°C
Yeni Meram
09.01.2022 12:38

Buzda yolculuk faciayla bitiyordu! Nehirde buz kütlesini sal olarak kullanan gençlerden biri suya düşünce boğulma tehlikesi atlattı

Bayburt’ta, kısmen donan Çoruh nehrinde buz kütlelerini sal gibi kullanarak nehirde ilerleyen gençler görenleri şaşırtıyor. Maceraperest gençlerden buz gibi suya düşen genç boğulma tehlikesi atlattı.

A+
A-
09.01.2022 12:38
09.01.2022 12:40
0
1833
ABONE OL

Bayburt kent merkezinde bağlı Karşıgeçit köyüne balık tutmak için giden dört kişi, bazı alanları donan Çoruh Nehri'nde, buz kütlesini sal gibi kullanarak tehlikeye aldırış etmeden nehrin karşısına geçti.

Geçmiş yıllarda babaları ve dedelerinin de bu şekilde buz üzerinde nehirde gezinti yaparak karşıdan karşıya geçtiklerini belirten maceraperest gençler, güzel ve heyecanlı olduğunu kaydettiler.

Gençler, yörede 'buz binmek' olarak bilinen bu yolculuğu çocukluklarından itibaren zaman zaman yaptıklarını belirttiler.

Nehirdeki buz kütlesinin bir parçasını kırdıktan sonra üzerine çıkan Sıtkı Köse isimli genç ise suya düşünce boğulma tehlikesi atlattı. Kıyafetleri sırılsıklam olan Köse, yakılan ateşle ısındı. Bu anlar arkadaşları tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.