Konya
°C
Yeni Meram
07.06.2022 12:10

Konya'da 10 gün çalıştığı iş yerinde keşif yapan şüpheli, içinde 2 milyonluk para ve ziynet eşyası olan kasayı çaldı

Konya’da 10 gün çalıştığı beyaz eşya servisinde keşif yapıp alarm sistemini devre dışı bıraktıktan sonra içerisinde 2 milyon değerinde para ve ziynet eşyası bulunan kasayı arkadaşıyla birlikte çalan hırsızlık şüphelisi, açamadıkları kasayı tarlaya bırakıp kayıplara karıştı. Hırsızlık şüphelileri kurulan özel ekip tarafından 120 iş yeri kamerası incelenerek yakalandı.

A+
A-
07.06.2022 12:10
07.06.2022 13:30
0
2957
ABONE OL

Olay, dün saat 03.15 sıralarında merkez Karatay ilçesi Bulgur İmam Caddesi üzerinde bulunan beyaz eşya servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün sabah saatlerinde yüzü maskeli 2 kişi beyaz eşya servisine gelerek alarm sisteminin kablosunu kesti ve iş yerine girdi.

İçerisinde 2 milyon değerinde para, döviz, altın ve ruhsatlı silah bulunan çelik kasayla birlikte küçük bir kasayı çalan 2 şüpheli, daha sonra iş yerine ait servis aracını alarak olay yerinden kaçtı.

İş yerine gelen servis çalışanları durumu fark etmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Yankesicilik Büro Amirliğine bağlı ekipler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Görüntülerde, şüphelilerden birinin servise ait aracı iş yerinin önüne getirmesi ve daha sonra çaldıkları kasaları alarak iş yerinden ayrıldığı görülüyor.

Kurulan özel ekip 120 iş yeri kamerasını inceledi


Hırsızlık Büro Amirliği ve Yankesicilik Büro Amirliğine bağlı kurulan özel ekipler, şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan araştırma neticesinde olay yeri çevresinde bulunan 120 adet güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) kayıtları izlendi. İnceleme sonucunda hırsızlık olayına karışan şahısların Adnan G. ve Nail S., olduğu belirlendi. Şüphelilerden Nail S.'nin aynı iş yerinde 10 gün çalıştıktan sonra ayrıldığı belirlendi. Büyük çelik kasa ile birlikte küçük bir kasayı da yanlarında götüren şüphelilerin Karatay ilçesi Sedirler Caddesine istikameti kaçtığı tespit edildi. Hırsızlık şüphelilerinin daha sonra araç değiştirdikleri ve farklı bir yöne doğru kaçtıkları saptandı.

Çaldıkları kasayı açamayınca tarlaya bırakıp kaçmışlar


Kurulan özel ekipler tarafından kimlikleri tespit edilen ve adım adım gittikleri istikamette arama çalışmaları yürütün özel ekip, hırsızlık şüphelileri Adnan G. ve Nail S.'yi yakalayarak gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere emniyete getirilen şüphelilerden Nail S.'nin hırsızlık olayını kendilerinin gerçekleştirdiğini ve çaldıkları kasayı Aksaray Yolu 70’inci kilometresi civarında Kızören Mahallesinde yol kenarında bir tarlaya bırakıp üzerini otlarla kapattıklarını söylediği öne sürüldü.

Nail S., verdiği ilk ifadesinde, "İş yerinde 10 gün çalıştım ve daha önceden yaptığımız keşif sayesinde alarm sistemini etkisiz hale getirdik” diyerek suçlarını itiraf ettiği öğrenildi. Bunun üzerine ekipler, içerisinde 2 milyon değerindeki para, dolar ve altın bulunan kasayı şüphelilerin belirttiği tarlada buldu.

Emniyete götürülen kasa, içerisindeki para ve ziynet eşyaları sahibine teslim edildi. Öte yandan 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.