Konya
°C
Yeni Meram
28.08.2024 09:16

Yeni Meram 75. yaşını kutluyor

Konya basın tarihinin mihenk taşlarından biri olan ve bugün 75. yaşına ilk adımı atan Yeni Meram, 28 Ağustos 1950 tarihinde yayın hayatına başladı. 75 yıldır yayın hayatına devam eden Yeni Meram, bir asra yaklaşmanın gururunu yaşıyor.

A+
A-
28.08.2024 09:16
28.08.2024 12:56
0
539
ABONE OL

28 AĞUSTOS 1950’DEN BERİ

28 Ağustos 1950 Pazartesi günü yayın hayatına başlayan ve kurulduğu günden bu zamana kadar yayınını aksatmadan sürdürerek alanında önemli bir konumda bulunan Yeni Meram, bugün siz okurlarının destek ve teveccühü ile 75. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. 1950 yılının ağustos ayının 28. günü gazete ilk sayısını “İşte Hak ve Halkın Gazetesi Yeni Meram” başlıklı yazı ile okurlarına sundu. Yayımlandığı süre boyunca çağın gereklerine ayak uydurmayı şiar edinen Yeni Meram, 60'lı yılların ardından iç sayfalarda okulların desteğiyle hazırlanan sanat ve edebiyat sayfalarıyla basın hayatına yeni bir soluk getirdi. Yeni Meram, 1966 yılında, Türkiye’de yerel basında bir ilk olarak tarihe geçen gazete birleşmesine katıldı. 30 Eylül 1966 tarihinde, mahallî beş gazete (Yeni Meram, Şehir Postası, Yeni Konya, Sabah ve Işık) birleşme kararı almış; ancak Işık gazetesi kapandığı için bu birleşmeye katılamamıştı.

BASINDA İLKLERİ YAŞATTI
Bu süreçte bu gazeteler, Yeni Konya adı altında yayın yapmaya başladıkları için Yeni Meram da bu süreçte Yeni Konya oldu. İstanbul gazeteleri karşısında daha güçlü çıkma arzusuyla birlikte, hem personel hem de diğer masraflar (kâğıt, işgücü, mekân) kurtulma amacı taşıyan birleşme, Şubat 1969’da dağıldı. 3 Ocak 1969 tarihinden itibaren tekrar Yeni Meram adıyla çıkmaya başlayan gazete, bu durumu Yeni Konya’da 1 ve 2 Şubat 1969 tarihlerinde yayımlanan “Beklenen gün yaklaştı, Milliyetçi ve Memleketçi Yeni Meram gazetesi 3 Şubat 1969 Pazartesi günü günlük olarak yayınlanıyor” başlıklı ilanla okurlarına duyurdu. Bu dönemde Sabah gazetesi sahibi Rıdvan Bülbül ile Konya Haber Ajansı’nı (KHA) kuran Yeni Meram, Konya’nın ilk haber ajansı olma özelliğin taşıyan ajansla birlikte haber içeriğini zenginleştirdi.

KORKUSUZCA YOLA DEVAM
1950 yılında Ahmet Bahçıvan tarafından kurularak yayın hayatına başlayan Yeni Meram gazetesi, 2019 yılından itibaren Konya’nın tanınan iş insanlarından, Ömer Sarıkulak'ın sahipliğinde yayımlanmaya devam ediyor. 2019’da yaşanan bayrak değişimi ile dijitale de yatırım yapan gazetemiz, internet gazeteciliğindeki öncülüğünü de geri planda bırakmadı. Kendine özgü internet sayfaları ile okura doğru ve güvenilir haberi sunan yenimeram.com.tr okurların büyük ilgisine mazhar olmayı sürdürmek için hızlı haber akışını sürdürmeye devam ediyor. Günümüz şartlarını göz önünde bulundurarak kalitesinden ödün vermeden yayınını sürdüren Yeni Meram, gelecek süreçte yaşanacak tüm yenilikleri de yakından takip ederek dijital dünyanın gelişimine uygun teknolojik altyapısı ile siz okurlarıyla olmaya sürdürecek. Doğru, dürüst, hakkın ve haklının tarafında olmayı sürdürecek olan Yeni Meram, vatan, millet, bayrak ilkesiyle de mazlumların hakkını korkusuzca savunmaya ve sunmaya devam edecek.

Yeni Meram gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Sarıkulak, 75. yaşı kutlamanının gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Yeni Meram gazetesi 15. 25. 55. yıl değil tam 75 yıl bir asra çeyrek kala koca çınar misali, şeffaflık, dürüstlük ve doğruluktan taviz vermeden dedikodulardan ve mülahazalardan uzak, sağlam kaynak ve delillerle okuyucularına haber vermenin mutluluğunu yaşıyor. Bundan sonra da böyle devam edecektir. Bu yüzdendir ki okuyucularımızdan büyük teveccüh görüyor, sevgi ve saygılarına mazhar oluyoruz. Kurulduğu günden bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tabii ki en büyük teşekkürü sevgili okuyucularımıza… " dedi.


75’inci yılımızı heyecanla kutluyoruz


Gazetemiz Yeni Meram 75. Yaşına girmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyor. 75 yıldır aynı düstur ile yoluna devam eden gazetemiz Yeni Meram basın meslek ilkelerinden bir an olsun bile taviz vermeden okuyucularından aldığı büyük destekle görevini yapmaya devam ediyor. Gazetemizin kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla bizleri gerek ziyaret ederek gerek arayarak gerekse de kutlama mesajı göndererek bu anlamlı günümüzde yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Vali Özkan: Yeni Meram’ın 75. yılını kutluyorum

Konya Valisi Vahdettin Özkan gazetemizin kuruluşunun 75. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Vali Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yarım asırdan fazla birikimi ve tecrübesi ile Konya'mız için önemli bir değer olan, ilkeli ve güvenilir habercilik anlayışı ile memleketimizin gözü, kulağı, sesi olmaya devam edecek Yeni Meram Gazetesinin 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm basın emekçisi çalışanlarına başarılar diliyoruz.”


Başkan Angı: Yeni Meram, şehrimizin köklü gazetelerinden


AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Yeni Meram Gazetesi'nin 75. kuruluş yıldönümünü kutladı. Yeni Meram Gazetesi'nin Konya basınında önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Başkan Angı, "Tarafsız ve objektif basın, demokratik toplumların olmazsa olmazıdır. Şehrimizin köklü gazetelerinden biri olan Yeni Meram Gazetesi de halkımızın doğru habere ulaşmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu kapsamda mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveri ve fedakarlıkla mesleğini icra eden Yeni Meram Gazetesi'nin kıymetli çalışanlarını tebrik ediyor, aramızdan ayrılan gazeteci dostlarımızı rahmetle anıyorum. Yeni Meram Gazetesi'nin 75. kuruluş yıldönümü kutlu olsun" dedi.

 Karaarslan: Yerli ve milli yayıncılık yapıyor


MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan gazetemizin kuruluşunun 75. yılını kutladı. Karaarslan, “Konya basınının en önemli ve ilk gazetelerinden biri olan yerli ve milli çizgisinden hiçbir zaman ödün vermeyen Yeni Meram Gazetesi ilimizde milletimizin sesi olup, adeta pusula görevi üstlenen yerel gazetelerimizden biridir. Yerel dinamiklerin nabzını tutan, yerel siyasete yön veren, yerel unsurları harekete geçiren ilkeli, tarafsız ve dürüst gazetecilik anlayışıyla kurulduğu günden buyana yayın hayatına kesintisiz devam eden Yeni Meram Gazetesi, Türkiye'de çok az sayıda gazeteye nasip olan bir onura sahip olarak yayın hayatını sürdürmüştür. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’in sık sık vurguladığı yerli ve milli yayıncılık anlayışının Konya’mızdaki önemli örneklerinden biri olan Yeni Meram Gazetesi 75 yıllık tecrübesiyle hemşerilerimizi aydınlatmaya ve ilkeli, dürüst, dinamik, idealist gazeteci kadrosuyla misyonunu gururla sürdürmektedir. Konya basınına birçok gazeteci yetiştiren Yeni Meram Gazetesinin yayın hayatını sürdürmesi, Konya için büyük şanstır. Şüphesiz ki Konya’ya yol göstermeye devam edecektir. Bu vesileyle Partim ve şahsım adına, Yeni Meram Gazetesinin 75. yaşını kutluyor, tüm Yeni Meram Gazetesi ailesine başarılar diliyorum.”dedi.


Uğur İbrahim Altay: Sektörde okul konumuna geldi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay gazetemizin kuruluşunun 75. Yılı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Altay mesajında, “Değerli Yeni Meram Gazetesi ailesi, Konya’mızın ve bölgemizin köklü yayın organlarından olan Yeni Meram Gazetesi, 75 yıllık derin birikim ve tecrübesiyle gazeteciliğin çok daha ötesinde, adeta sektörde bir okul konumuna gelmiştir. Bu uzun ve meşakkatli yolda, vatandaşlarımıza doğru, güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışıyla hizmet eden gazetenizin, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine yaptığı katkılar takdire şayandır. 75 yıllık bu mirası inşa eden tüm çalışanlarınızı ve sizleri gönülden tebrik ediyorum. Geçmişten aldığı güçle yarınlara güvenle bakan gazetenizin nice yıllar daha başarıyla yayın yapmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, Yeni Meram Gazetesi’nin 75’inci kuruluş yılını kutluyor, sizlerin şahsında tüm çalışanlarınıza kolaylıklar diliyorum.”ifadelerine yer verdi.


Ahmet Pekyatırmacı: Yeni Meram bayrağı zirveye taşıyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı gazetemizin kuruluşunun 75. Yılı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi. Pekyatırmacı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kaliteli, İlkeli ve olaylara objektif bakan habercilik anlayışıyla yayın hayatını sürdüren yerel basınımızın 75 yıllık temel taşlarından olan Yeni Meram Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Kurulduğu günden bu yana tarafsız, ilkeli gazetecilik anlayışıyla yayın hayatına devam eden Yeni Meram Gazetesi, kuruluşunun 74. yılını geride bırakıp 75. yaşına adım atmıştır. Önemli ve gelişen habercilik vizyonuyla şehrimize büyük katkılar sağlayan Yeni Meram Gazetesi, dinamik, çalışkan, başarılı yönetim ve personeli ile bu bayrağı zirveye taşımaya devam edecektir. Demokrasi kültürümüzün önemli bir parçası medyamızın basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru ve güvenilir yayın politikası ile kamuoyunu bilgilendirmesi büyük önem arz ediyor. Ayrıca medyanın sürdürdüğü yayın politikasının ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlaması, kişi hak ve özgürlüklerine saygı göstermesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum sergilemesi de aynı derecede önem arz ediyor bu çerçevede Yeni Meram Gazetesi’nin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da basın etiğinden taviz vermeden halka hizmet edeceğine inanıyorum. Hizmet alanlarla hizmet verenler arasında köprü vazifesi gören yerel basınımızın, halkımızı aydınlatarak ve sorunlarını gündeme taşıyarak, daha güzel, daha yaşanılır bir Konya için katkıda bulunacaktır. Bu vesile ile Yeni Meram Gazetesi’nin 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm yönetici ve çalışanlarına yayın hayatında başarılar diliyorum.”


Hasan Kılca: Yeni Meram bir kültür mirasıdır


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 75. yılımız dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Kılca mesajında, “Bir şehrin ruhunu, tarihini, kültürünü ve insanlarını yansıtan en önemli unsurlardan bir tanesi kuşkusuz yerel basındır. Şehrimizin sesi, vicdanı ve hafızası olan Yeni Meram Gazetesi, 75 yıldır şehrimizin gelişimine, halkımızın bilinçlenmesine ve toplumsal bilincin oluşmasına katkıda bulunarak, adeta bir asırlık çınar gibi kök salmış, güçlü bir basın geleneği oluşturmuştur. Halkımızın doğru bilgiye ulaşma ihtiyacını her daim ön planda tutan, objektif habercilik anlayışından ödün vermeyen Yeni Meram Gazetesi, şehrimizin ve ülkemizin basın tarihinde önemli bir yere sahiptir. Sayfalarında Konya’nın tarihine, kültürüne, ekonomik ve sosyal yaşamına, en önemlisi insanlarımızın sesine de her zaman yer vermeniz bu kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getirmeniz çok kıymetli. Bu yönüyle Yeni Meram, sadece bir gazete değil, aynı zamanda bir bellek, bir kültür mirasıdır. 75. kuruluş yıl dönümünde, Yeni Meram Gazetesi’nin kurucularını, bugüne kadar emeği geçen tüm çalışanlarını ve okuyucularını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. 75 yıl boyunca şehrimize ve insanımıza hizmet eden Yeni Meram ailesinin daha nice yıllar bu kutlu görevi sürdüreceğine olan inançla başarılarınızın devamını diliyor, 75. Kuruluş yıl dönümünüzü kutluyorum.”


Mustafa Kavuş: Konya’nın sesi olmayı başardı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kuruluş yılımız nedeniyle tebrik mesajı gönderdi. Kavuş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgili Yeni Meram Gazetesi Ailesi, 75 yıllık koca çınar Yeni Meram Gazetemizin yeni yaşını en içten duygularımla kutluyor, şehrimizin asırlık bir markası olma yolundaki mutluluk ve heyecanınızı sizlerle paylaşıyorum. Bugüne değin objektif ve tarafsız habercilik anlayışınızla, toplumun bilgilendirilmesine ve bilinçlenmesine sağladığınız katkılarla, kadim şehir Konya’nın ve aziz hemşehrilerimizin sesi olmayı başarmış gazetenizin ortaya koyduğu doğru, dürüst ve ilkeli habercilik anlayışını, basın ahlakı noktasındaki duruşunu, kaliteli, nitelikli ve zengin içerikli yayınlarını ve hepsinden önemlisi vatan ve milletten yana yaklaşımını her zaman takdirle karşıladığımızı özellikle belirtmek isterim. Tüm bu özelliklerinizle şehrin hadimi bizlerin ve her bir vatandaşımızın gönlünde apayrı bir yerde olduğunuz da bir gerçektir. Her bir kaleminizin, vatandaşlarımızın haber alma hakkını en güzel şekilde kullanabilmeleri adına göstermiş olduğu üstün gayretleri ve özverili çalışmaları için şahsım ve ilçem adına ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm bu düşüncelerle, Konya’nın sosyal ve siyasi hayatına büyük katkı sunan gazetemizin yeni yaşını en içten dileklerimle kutluyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum.”




Milletvekili Mustafa Kalaycı: Yeni Meram’ın 75. yılını kutluyorum


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kuruluş yılımız nedeniyle tebrik mesajı gönderdi. Kalaycı mesajında, “Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini, Türk kültürünü ve Türkiye Yüzyılı hedefini esas alarak yerli, milli, dürüst, ilkeli, ahlaklı ve iddialı habercilikle Türk medyasına damgasını vuran Konya’mızın gazetelerinden Yeni Meram‘ın 75. Yıl dönümü kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”dedi.


Akyürek: İlkeli ve tarafsız


Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek gönderdiği tebrik mesajı ile 75. Yılımızı kutladı. Akyürek, “Yeni Meram Gazetesi 75 yıldır Konya kamuoyuna doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla hizmet etmeye devam ediyor. Konya’nın güzide basın kuruluşlarından olan şehrimizin değeri Yeni Meram Gazetesinin kuruluşunun 75. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. Tarafsız ilkeli ve doğru habercilik anlayışıyla, gerek ulusal gerekse de yerel haberleriyle toplumu iyiye ve güzele yönlendiren Yeni Meram Gazetesi 75 yıldır bu görevini büyük bir başarı ile yerine getiriyor. Yeni Meram Gazetesi, Basın ahlak ve ilkelerinden taviz vermeden yayın hayatına yön vermeye devam ediyor.”dedi.


Mustafa Hakan Özer: Konya’mızın en köklü basın organlarından


AK Parti Konya Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Üyesi Mustafa Hakan Özer 75. Yılımızı kutlama mesajında, “Rahmetli Dayım Ali Rıdvan Bülbül'ün de uzun yıllar yazdığı, Konya'mızın en köklü basın organlarından Yeni Meram ailesinin 75. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Ayrıca İlimiz basınına sağladığınız katkılar ile şehrimizin sosyal ,kültürel ve siyasi hayatına sunduğunuz hizmetlerden dolayı gazetede görev yapan her bir basın emekçimizi ayrı ayrı tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”dedi.



Barış Bektaş: Nice yıllara Yeni Meram


CHP Konya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Yeni Meram Gazetesi’nin kuruluşunun 75. yıldönümü kutlayarak, başarılarla nice yıllara ulaşmasını diledi. Barış Bektaş yazılı ve görsel basının kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Konya’mızın Yerel Gazetelerinden Yeni Meram Gazetesi’nin kuruluşun 75. yıldönümün kutlayarak, daha nice başarılarla dolu yıllara ulaşmasını diliyorum. Bilindiği gibi basın demokratikleşmeye katkı sağladığı ve toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verdiği gibi, toplum yararını gözeterek birleştirici bir rol üstlenir. Bunun yanında yine basın, haber verme, eğitme, kamuoyu oluşturma, toplumsallaştırma, eleştiri yapma ve reklam yapma gibi bazı temel toplumsal işlevlere sahiptir. Siyasal iktidar ile yönetilenler arasında köprü kurar. Dolayısıyla toplumsal sistemin özellikle siyasetin sağlıklı işleyebilmesi için hayati bir önem taşır. Bu anlamda Şehrimizin gazetelerinden birisi olan Yeni Meram Gazetesi de şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktarmada önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu görevi yerine getirirken de gecesini gündüzüne katarak, günümüz ekonomik koşullarında ayakta kalma mücadelesi veriyor. Yeni Meram Gazetesi de kuruluşundan bugüne geçen 75 yılda halkımızı bilgilendirmede ve var olan sorunları gündeme taşımak için yaptığı haberlerle güzel ve takdire şayan bir hizmeti yerine getiriyor. Bu hizmetlerinden ve yayın hayatının 75. yıla ulaşmasından dolayı sahibinden yöneticisine ve muhabirine kadar emeği geçen herkesi kutlarken, şahsıma ve partimize verdiği destekler içinde teşekkür ediyorum” dedi.


Hasan Ekici: Yeni Meram ilklere imza attı

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ekici mesajında şu ifadelere yer verdi: “28 Ağustos 1950 tarihinde yayın hayatına başlayan ve Türkiye’de ilklere imza atan Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Kuruluş Yıl dönümünü kutluyorum. İlk sayısında ‘işte halk ve halkın gazetesi’ diyerek okuyucularıyla buluşan ve o günden bugüne kadar da Konya’mızın gelişimine önemli katkılar sağlayan Yeni Meram Gazetesi’ne nice yıllar diliyorum. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ömer Sarıkulak, Genel Müdür Mehmet Hançerli ve beraberindeki basın emekçilerine başarılar diliyorum.”


Sefa Özdemir: Konya’nın köklü bir çınarıdır


Gazetemiz Yeni Meram’ın 75. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de bir kutlama mesajı yayınlayarak Yeni Meram’ı tebrik etti.
KGC Başkanı Sefa Özdemir, Yeni Meram Gazetesi’nin Konya’nın en köklü çınarlarından biri olduğunu belirterek, “Şehrimizin neredeyse asırlık gazetelerinden birisi olan Yeni Meram Gazetemiz kurulduğu günden bu yana doğru, ilkeli ve objektif yayın anlayışıyla hareket etmenin gururu ile bugün 75. Yaşına ulaşmıştır. Günümüzde Basın kuruluşu olmanın zorluk ve zaman zaman imkânsızlıklarını yaşıyor olmakla beraber 1950 yılından bugüne kadar aşılan mesafenin ne denli zorluklarla dolu olduğunu anlıyoruz. Bu nedenle Yeni Meram’ın bugünlere kadar ulaşması ve aynı çizgide yayına devam etmesi önemli bir başarıdır. Ben bu düşüncelerle Yeni Meram Gazetesi’nin 75. kuruluş yıldönümünü kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyorum” dedi.


Cem Zorlu: Konya basınının çınarlarından


Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu 5 yılımız dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Rektör Zorlu mesjında, “Yeni Meram Gazetesi’nin kuruluş yıl dönümü vesilesi ile şahsınızı ve ekibinizi muhabbetle selamlıyorum. Konya basınının çınarlarından Yeni Meram Gazetesi’nin şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için basın ve meslek ilkeleri doğrultusunda yürüttüğü özverili çalışmalarını takdirle tebrik ediyorum. 75. kuruluş yıldönümünüzü en içten dileklerimle kutluyor, başta şahsınız olmak üzere sorumlu yöneticilerinize gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde, ülkemiz çıkarları doğrultusunda okurlarla buluşturma yolculuğunda gayretle çalışan tüm Yeni Meram Gazetesi ekibine sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”dedi.



Erkoyuncu: Şehrimizin sesi olmaya devam ediyor


PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun Yeni Meram Gazetesi’nin 75’inci yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi. Erkoyuncu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazetecilerimiz, gece gündüz demeden, doğru ve objektif haber verme sorumluluğuyla çalışarak topluma büyük hizmetler sunmaktadırlar. Demokratik kültürün vazgeçilmez unsurlarından biri olan, basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, toplum ve ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gözeten bir anlayışla hizmet etmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, “Basın, Milletin müşterek sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır. Bu vesileyle, şehrimize 74 yıldır aralıksız hizmet veren, ilkeli, doğru ve etik habercilik anlayışıyla tanınan Yeni Meram Gazetesi’nin yeni yaşını kutluyorum. Kurulduğu günden bu yana şehrimizin sesi olmayı başaran, halkımızı en doğru ve güncel bilgilerle buluşturmayı ilke edinen gazete, sadece yerel basının değil, aynı zamanda ülkemizin de önemli değerlerinden biri haline gelmiştir. Yeni Meram ailesini tebrik eder, yeni yaşında da aynı başarıyla yoluna devam etmesini temenni ederim.”


Büyükhelvacıgil: Şehre öncülük ediyor


Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı ve KTO Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil gönderdiği mesajla 75. Yılımızı tebrik etti. Büyükhelvacıgil, “Şehrimizin sesi Yeni Meram Gazetesi, 28 Ağustos 1950'de merhum Ahmet Bahçıvan tarafından kurulmuş olup, yayına başladığı günden itibaren, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile şehrimizin menfaatleri doğrultusunda hizmetler sunmuştur. 2019 yılında bu kıymetli görevi devralan Ömer Sarıkulak ve değerli ekibi yönetiminde aynı ilkeler ile yayın hayatını sürdürmeye devam etmektedir. Yeni Meram Gazetesi, yayın hayatına başladığı ilk günden bu güne kadar ekonomiden sağlığa, spordan, edebiyata, siyasete kadar birçok alanda ‘Tarafsız ve İlkeli habercilik’ kriterleri ölçüsünde şehrimizin nabzını tutmayı her zaman başarmıştır. Bu anlamda kamu görevini de başarı ile yerine getirerek şehrin gelişmesine de önemli katkılar sağlamaktadır. Toplumumuzun gelişiminde; bilgilendirme, doğru yönlendirme ve kamuoyu oluşturma noktasında önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğine inanıyorum. 74 yıllık geçmişine nice tarafsız ilkeli habercilik başarıları sığdırmış, köklü deneyim ve fikirleriyle şehre öncülük etmiş, birbirinden değerli isimlere ev olmuş, namı Türkiye sınırlarını geçen pek çok iyi gazeteciyi yetiştirmiş, şehir için sürekli emek, değer ve düşünce üretmiş bir marka olmasıyla gurur duyuyoruz. Bu vesile ile İmtiyaz sahibi Ömer Sarıkulak Bey, Genel Müdürü Mehmet Hançerli Bey nezdinde, güzide ekibini tebrik ediyor, Yayın hayatlarına ilkeli ve yalın habercilik anlayışıyla daha nice başarılara imza atarak devam etmelerini temenni ediyoruz.”dedi.


Selçuk Öztürk: Konya basınında önemli bir yere sahip

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk 75. Kuruluş yıldönümümüzü kutladı. Öztürk mesajında, “Kuruluşundan bugüne kadar geçen zamanda günün teknolojisine göre sürekli kendini yenileyerek; baskı kalitesi, görselliği ve içeriğiyle kendi has bir çizgide yayınını sürdüren Yeni Meram Gazetesi’nin 75. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Konya basınında önemli bir yere sahip olan Yeni Meram Gazetesi’nin 75 yıldır aynı inanç ve kararlılıkla bugün de okuyucuyla buluşmasında emeği geçen yöneticilerini, yazı işleri ailesini ve yazar kadrosunu tebrik ediyorum. Yeni Meram Gazetesi’nin nice yıllar yayın hayatına devam etmesini temenni ediyor, yayında emeği geçen tüm çalışanlarınızın başarılarının devamını diliyorum.”dedi.


Mustafa Büyükeğen: Şehrimizin sesi Yeni Meram


Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükeğen, 75 yılımız dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi. Büyükeğen mesajında şu ifadelere yer verdi; “28 Ağustos 1950 tarihinde yayın hayatına başlayan Yeni Meram Gazetesi, Konya’nın en köklü gazetelerinden biri olarak, ilk günden bu yana kaliteli, doğru ve kesintisiz haber hizmeti sunma gayreti göstermektedir. Yarım asırdır şehrimizin sesi olmayı sürdüren gazetenizin başarılarının devamını diliyorum. Bu vesile ile, ülkemizin önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline gelen Konya sanayimizin başarılarının kamuoyuna duyurulmasında da aktif rol oynayan, şehrimizin kalkınmasına destek veren Yeni Meram Gazetesi’nin 75. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, nezdinizde tüm çalışanlarınızı tebrik ediyorum.”



Hüseyin Çevik: Yeni Meram 75 yıldır
kamuoyunun sesi


Yeni Meram Gazetesi’nin 75. yıldönümünü kutlayan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “75 yıldır basın hayatında yer alan Yeni Meram Gazetesi, basın meslek ilkelerine bağlı özgün haberciliği ile geçmişten günümüze kamuoyunun sesi olmuştur” dedi. Yayın hayatına başladığı 28 Ağustos 1950 tarihinden itibaren ilkeli yayıncılığı ile sağduyunun temsilcisi olduğunu ifade eden Hüseyin Çevik, şunları kaydetti: “Tek parti döneminden çok partili hayata geçiş döneminde hak ve halkın sesi olmak için yayın hayatına başlayan Yeni Meram, aradan geçen 75 yılda demokrasimize değer katarken habercilik anlayışı ile Konya basın camiası için bir övünç kaynağı olmuştur. Doğru, güvenilir, yerli ve milli haberciliğiyle ilk günkü aşkla çalışmaya devam etmektedir. Toplumun haber ve bilgiye erişme ihtiyacını karşılayarak kutsal bir görevi başarıyla sürdürmekte, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılmasında özveriyle çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 150 yıllık Konya basın tarihi içinde kendine etkin ve saygın bir yer edinen gazetenin 75. yaşını kutlar, nice başarılı yıllar diler, gazetenin kuruluşundan bugüne görev yapmış tüm idareci ve çalışanlarını saygıyla anarken vefat edenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.”


Muharrem Karabacak: Gündemin nabzını tutuyor


Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Muharrem Karabacak; “28 Ağustos 1950’de yayın hayatına başlayan ve bugün 75’inci yılına giren Konya’mızın gururu Yeni Meram Gazetesi, gündemin nabzını tutarak meydana gelen gelişmeleri, gündeme dair haberleri, yazılı, elektronik ve sosyal medya aracılığıyla da okuyucularına doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırmaktadır. Asırlık dev bir çınar haline dönüşen ve birikimi, arşivi ve tecrübesi ile Konya’mızın önemli bir değeri konumundadır. Doğru, tarafsız, yenilikçi ve ilkeli yayımcılık anlayışından dolayı gazetenizin bugünlere gelmesinde Genel Yayın Yönetmeni’nden Müdürüne, muhabirlerinden editörlerine, grafik tasarımcısından fotoğrafçısına ve matbaa aşamasında yer alan tüm çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum. Yeni yaşınız kutlu olsun.”


Atilla Sinacı: Tarihe tanıklık ediyor


ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı gönderdiği mesajla 75. Yılımızı kutladı. Sinacı şu ifadelere yer verdi; "Yeni Meram Gazetesi, 75 yıldır Konya'mızın hafızası olmuştur. Şehrimizin tarihine tanıklık etmiş, önemli dönüm noktalarını bizlerle paylaşmıştır. Bugün de aynı heyecanla, Konya'nın geleceğini şekillendirecek haberlerle bizleri buluşturmaya devam ediyor. "Yeni Meram Gazetesi'nin 75. yılı, aynı zamanda gazetecilerin özverili çalışmalarının da bir göstergesidir. Gece gündüz demeden haber peşinde koşan, doğru ve tarafsız habercilik anlayışından ödün vermeyen tüm emekçi gazetecilere teşekkür ederiz. Yeni Meram Gazetesi'nin bu başarısı, onların emeğinin bir sonucudur."
"Bu minvalde; bir asıra yakın köklü geçmişiyle, yerel basınımızın gururu olan Yeni Meram Gazetesi'nin 75. yılını kutlar, nice başarılı yıllara ulaşmasını dilerim!"


Gülvezir Korkmaz: Şehrimizin nabzını tutuyor


Konya Genç İş İnsanları Derneği (KONYAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gülvezir Korkmaz 75. Yıldönümümüzü kutladı. Korkmaz şu ifadelere yer verdi; “Konya Yeni Meram Gazetesi'nin 75. yılını kutluyorum. Şehrimizin nabzını tutan, sesini duyuran bu köklü kuruluş, uzun yıllardır tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla bizlere hizmet ediyor. KONYAGİAD olarak, yerel basının önemine inanıyor ve Yeni Meram Gazetesi gibi değerli kuruluşların çalışmalarını destekliyoruz. Bu anlamlı yıldönümünde tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 Bekir Yaman: Başarı dolu yıllar


CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Yaş gününe ulaşmasını kutlayarak, Konya kamuoyuna hizmeti ve CHP’nin yaptığı çalışmalarını Konya halkıyla paylaştığından dolayı teşekkür etti. Bekir Yaman Yeni Meram Gazetesine CHP’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Konya’da yayın hayatını sürdüren ve bizlerin her türlü çalışmasına yer veren Konya’daki yerel gazetelerimizden Yeni Meram Gazetesini 75. Yılına ulaşmasını kutlar, başarılarla dolu nice yıllara ulaşmasını dilerim. Bizlerin her zaman yanında olup, sesimiz olan Yeni Meram Gazetesine verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ederim. Basının özgür ve bağımsız olarak görevlerini yerine getirmeleri ve her türlü sorunlarının çözüme kavuşturulması en büyük dileğimizdir. CHP olarak basının özgür ve bağımsız olarak görevini yapması için her zaman elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Dileğimiz ülkemizde ve Konya’da yayın hayatını sürdüren gazetelerin ve çalışanların tüm ekonomik sorunlarıyla birlikte, hukuku sorunlarının da çözüme kavuşturulmasıdır. Her zaman savunduğumuz gibi, basın hür ve özgür olmalıdır. Görevlerini ve yayın hayatını bu şartlar da devam ettirmelidir. Bu düşüncelerle Konya’da yayın hayatını sürdüren gazetelerimizden Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Yılına ulaşmasını kutlarken, gazetenizin sahibine, idari kadrosuna ve çalışanlarına başarılarla dolu yıllar diliyorum” dedi.


Ahmet Arslan: En içten dileklerimle kutluyorum


Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, Konya basınının önemli gazeteleri arasında yer alan Yeni Meram Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi: “1950 yılında yayın hayatına başlayan ve o günden bugüne kesintisiz şekilde yayınlarına devam eden Yeni Meram Gazetesi’nin 75. Kuruluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum. İlkeli bir duruş ve doğru habercilik anlayışından ödün vermeyen Yeni Meram Gazetesi, sadece Konya basınına değil tüm Türkiye’ye yön veren bir gazetedir. Başta gazetenin İmtiyaz Sahibi Ömer Sarıkulak olmak üzere, tüm çalışanlarına başarılar diliyor ,nice yıllar diliyorum.”

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Köseoğlu, Yenimeram Gazetesi’nin 75. yıldönümünü kutlamak amacıyla şu mesajı yayınladı:

“75 yıllık yayın hayatında tarafsız ve objektif habercilik anlayışıyla Konya ve Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olan Yenimeram Gazetesi’ni tebrik ediyorum. Basın, toplumun doğru bilgilendirilmesi ve kamuoyunun şekillenmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. Yenimeram Gazetesi, bu sorumluluğu 75 yıldır başarıyla yerine getirmekte ve ilkeli duruşuyla takdir toplamaktadır. Bu vesileyle, gazetenin kurucularından bugüne emeği geçen tüm çalışanlarını tebrik ediyor, daha nice başarılı yıllar diliyorum.”


Nazif Karlıer: Tarafsız ve ilkeli


Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer 75. Yılımızı yayınladığı mesajla kutladı. “75 yıldır Konya basınına yön veren Konya’nın güzide basın kuruluşlarından olan şehrimizin değeri Yeni Meram Gazetesinin kuruluşunun 75. yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Tarafsız ilkeli ve doğru habercilik anlayışıyla, gerek ulusal gerekse de yerel haberleriyle toplumu iyiye ve güzele yönlendiren Yeni Meram Gazetesi 75 yıldır bu görevini büyük bir başarı ve özveri ile yerine getiriyor. Yeni Meram Gazetesi, Basın ahlak ve ilkelerinden taviz vermeden yayın hayatına yön vermeye devam ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizin 75 yıllık değeri Yeni Meram’ın başarılarının devamını temenni ediyor nice yıllara diliyorum.”

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.