Konya
°C
Yeni Meram
21.03.2023 09:44

Yeni yağışlı hava dalgası geliyor! Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de yağmur bekleniyor

ülkemiz çarşamba gününden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine girecek. Yeni sistemle birlikte yarın öğleden sonra Konya'nın batısından başlayacak yağışların perşembe gününden yeni hafta başına kadar Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de aralıklara devam etmesi bekleniyor.

A+
A-
21.03.2023 09:44
21.03.2023 10:13
0
2044
ABONE OL

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre yurt genelinde çarşambadan itibaren yeni bir yağışlı hava dalgası bekleniyor. 

Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Konya'nın batısında başlayacak yağışların perşembe gününden yeni hafta başına kadar bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Yağışların yağmur,sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. 

Hava sıcaklığı, bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Çarşamba gününden itibaren ise yağış alan yerlerde azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşecek. 

MART AYI YAĞIŞLARI YÜZ GÜLDÜRDÜ

Yağışsız ve kurak bir kış geçiren ülkemizde mart ayında düşen yağış miktarı yüz güldürdü. Kuraklık endişesinin baş göstermesi ve hububat ekili alanlarda ürünlerin tehlikeye girmesinin ardından özellikle Konya Ovası'na düşen yağış çiftçiye nefes aldırdı.

1 Mart - 20 Mart arası Konya'da en çok yağış alan ilçe Derebucak oldu. Derebucak, metrekareye 175 mm yağış alırken onu 168 mm'lik yağışla Beyşehir ve 138 mm'lik yağışla Beyşehir takip etti. Derbent'in 118 mm yağış aldığı bu dönemde, Kadınhanı ve Doğanhisar 115, Hüyük 110, Sarayönü 97 mm yağış aldı. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.