Konya
°C
Yeni Meram
06.02.2024 10:35

Yeniden Refah Konya Beyşehir'de Prof. Hüseyin Muşmal'ı aday gösterdi

Yeniden Refah Partisi 2 büyükşehir, 8 il belediyesi olmak üzere toplam 80 belediye başkan adayını daha açıkladı. Yeniden Refah Partisi'nin Konya Beyşehir'de belediye başkan adayı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal oldu.

A+
A-
06.02.2024 10:35
06.02.2024 11:04
0
2565
ABONE OL

Yeniden Refah Partisi 80 belediye başkan adayını açıkladı:

Yeniden Refah'tan yapılan açıklama göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özkurt, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdal Bulut oldu.

8 il belediye başkan adayı ise şu şekilde:

Adıyaman Belediye Başkan Adayı Nazif Atalay, Amasya Belediye Başkan Adayı Semra Sökme, Bitlis Belediye Başkan Adayı Celalettin Mermer, Kars Belediye Başkan Adayı Uğur Şen, Muş Belediye Başkan Adayı Aziz Süne, Nevşehir Belediye Başkan Adayı Nail Çelik, Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Kenan Zeren.

İşte Yeniden Refah Partisi'nin aday listesi:

 Konya Akören'de Ramazan Soycak,Halkapınar'da Ramazan Koçak, Karatay'da İsa Gökhan Duysak, Meram'da Mustafa Özerdem, Selçuklu'da Ali Kemal Kara, Yunak'ta Ali Sever'i aday gösteren Yeniden Refah Partisi, Beyşehir belediye başkan adaylığı için ise Prof. Dr. HüsEyin Muşmal isminde karar kıldı.

HÜSEYİN MUŞMAL KİMDİR?

1977 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde dünyaya gelen Muşmal, ilk (1987), Orta (1990) ve Lise öğrenimini Beyşehir’de tamamladı (1993). Lisans eğitimini 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde tamamlayan Muşmal, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Aksaray İli Güzelyurt İlçesi Ilısu Kasabası İlköğretim Okuluna Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak atandı. Aynı yıl Yüksek Lisans ve Araştırma Görevlisi sınavlarında başarılı oldu ve 1998 yılında, SÜSBE Tarih Anabilim Dalı Yeniçağ Tarihi Bilim Dalında göreve başladı. 1999 yılında aynı üniversitenin tarih bölümünde görevlendirilen Muşmal, SÜSBE Tarih Anabilim Dalı Yeniçağ Tarihi Bilim Dalında Doç. Dr. Bayram Ürekli’nin danışmanlığında “XVII. Yüzyılın İlk Yarısında Konya’da Sosyal ve Ekonomik Hayat (1640-1650)” adındaki çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı (2000). Aynı enstitüde Prof. Dr. Bayram Ürekli’nin danışmanlığında “XIX. Yüzyılın İlk Yarısında Beyşehir ve Çevresi’nin Sosyal ve Ekonomik Yapısı (1790-1864)” isimli çalışmasıyla doktorasını bitirdi (2005). 2006 yılında vatani görevini yerine getiren Muşmal, 2007 yılı Ocak ayında, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi kürsüsüne Yrd. Doç. Dr. olarak atanmış, aynı alanda 28 Ocak 2011 tarihinde Doçent, 16 Ocak 2017’tarihinde Profesör olmuştur. 2018 yılı başında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde görevlendirilen Muşmal, 2018 yılı başından 6 Ekim 2022 tarihine kadar Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, aynı üniversitede 2021-2022 yılları arasında 1 yıl Rektör Yardımcılığı görevinde bulunmuş, 6 Ekim 2022 tarihinden itibaren kadrosunun bulunduğu Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ndeki görevine geri dönmüştür. Muşmal, Konya Valiliği’nin 2017 tarihli 857 sayılı oluruyla Cumhurbaşkanlığımız Himayesinde gerçekleştirilen “Türkiye Selçuklu Sultanlarına ait Naaşların Osteoarkeolojik İncelemesi” projesinde Bilim ve Yayın Kurulunda çalışmaktadır. Yazar aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediye’nin Kültür ve Turizm Envanteri projesinde yürütücülük yapmaktadır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal’ın Yabancıların İzinde Osmanlı: Konya ve Çevresinde Araştırma Yapan Yabancılar (1876-1914) isimli ilk kitabı 2009 yılı Nisan ayında Konya’da Me-Sa yayınları arasından çıkmış, Osmanlı Eski Eser Politikası: Konya Vilayeti Örneği (1876-1914) ismindeki ikinci kitabı ise Kömen Yayınları arasında 2009 yılı ekim ayında yayımlanmıştır. Alanındaki diğer kitabı Yüksek Lisans Öğrencisi Berna Burcu Korucu ile birlikte, Beyşehir Gölü ve Adaları'nda Hayat adıyla 2014 yılında Palet yayınları arasında, uzmanlık alanıyla ilgili dördüncü kitabı ise Doktora Öğrencisi İrem Gürbüz ile birlikte Sultanın Camisi: Aziziye ismiyle 2020 yılında, Karatay Belediyesi tarafından yayımlanmıştır. 2021 yılı Nisan ayında Selenge Yayınları arasında, Doktora Öğrencisi Hasret Gümüş ile birlikte Türkiye’de Müzecilik 1839-1938 isimli eseri yayımlanan Muşmal’ın aynı yazarla hazırladığı Türkiye’de Eski Eser Kaçakçılığı adlı çalışması da 2022 yılı Kasım ayında yayımlanmıştır. Yazarın alanında 8. kitabı 2021 yılı sonunda Prof. Dr. Alaattin Aköz ve Ar. Gör. Emre Koç ile birlikte çıkardığı Yunus Emre Kirişçi Baba isimli eseridir. Muşmal’ın akademideki önemli çalışmaları Osmanlı dönemi şehir tarihi, eski eser politikası ve arkeolojik faaliyetler gibi alanlarda olup bu konular üzerine yazılmış 100’ün üzerinde ulusal, uluslararası makaleleri ve tebliğleri vardır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, çok sayıda özgün eser ve makalelerinin dışında 12 ayrı kitaba da editörlük yapmıştır. 2022 yılında Karaman’da Yunus Emre Araştırmaları ile Türk Dili ve Kültürü Araştırmaları isimli iki ayrı kitaba editörlük yapan Muşmal, 2021 yılında, Beyşehir (Tarih, Kültür, Sanat, Turizm, Sanayi ve Ticaret Şehri), 2019 yılında Karaman Araştırmaları, I (Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih), Karaman Araştırmaları, II, (Coğrafya, Dil ve Edebiyat, Gastronomi, Güzel Sanatlar ve İletişim, İlahiyat, Felsefe, Sosyoloji, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler), 2018 yılında Ermenek Araştırmaları, I, (Arkeoloji, Sanat Tarihi, Tarih), Ermenek Araştırmaları, II, (Coğrafya, Dil ve Edebiyat, Gastronomi, Güzel Sanatlar ve İletişim, İlahiyat, Felsefe, Sosyoloji, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler), 2017 yılında Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihî Devirleri ve Münasebetleri (Toplum-Ekonomi), Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihî Devirleri ve Münasebetleri, (Siyaset, Yönetim, Din), Palet Yayınları, Osmanlı Araştırmaları, 2, Doğu ve Batı Türklüğünün Ortak Tarihi Devirleri ve Münasebetleri, (Edebiyat, Kültür, Sanat), 2016 yılında Uluslararası Osmanlı Araştırmalarında Yeni Eğilimler Kongresi Bildiri Kitabı ve 2010 yılında Das Erste Internationale Symposium zu den Duetsch Türkishen Historichen Kulturellen Beziehungen isimli bildiri kitabı olmak üzerinde alanında çok sayıda kitaba editörlük yapmıştır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, ayrıca şiir, hikâye, deneme gibi alanlarda da ürünler vermekte, bazı mahalli gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazmaktadır. Muşmal, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyesidir.

ŞERİFE KAYA

3 kasım 2024 oto center haber haber içi reklam
HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.