Konya
°C
Yeni Meram
04.08.2021 16:19

Yüksek Askeri Şura sona erdi! Kara Kuvvetleri'ne Konyalı komutan

Yüksek Askeri Şura bugün toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda TSK'da emekli olacak isimler ve terfi edecek komutanlar görüşüldü. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edilirken, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarının görev süreleri de 1 sene uzatıldı. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel’in görev süresi de 30 Ağustos 2021'den itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl uzatıldı.

A+
A-
04.08.2021 16:19
04.08.2021 17:21
0
3678
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplandı. Şura toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

Şura toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Şura üyeleri, her yıl olduğu gibi Anıtkabir'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu satırları yazdı:

"Aziz Atatürk,

YAŞ üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurundayız.

Türkiye Cumhuriyeti'ni işaret ettiğin gibi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Koronavirüs salgınına rağmen Türkiye ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır.

Bu süreçte, TSK yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor.

Ruhun şad olsun"


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda, albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. Şura'da alınan kararlar Erdoğan'ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

TOPLANTI SONA ERDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARLARI ONADI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onadı.


KALIN'DAN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın YAŞ kararlarını şöyle açıkladı:

"Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edilirken, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbalın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı. 44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

Bir general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2021 tarihinden, 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edilmiştir

240 olan general ve amiral sayısı 266 olacaktır. Emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara teşekkür ederiz."

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MUSA AVSEVER KİMDİR?

Musa Avsever 7 Kasım 1957 yılında Konya'nın Halkapınar ilçesinde dünyaya geldi.

Videoyu Oynat
Son olarak 1. Ordu Komutanı olarak TSK'da görev alan Avsever 4 Ağustos 2021 YAŞ kararları itibariyle Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

2003'te tuğgeneral olan Avsever, ardından 2007'de tümgeneral ve 2012'de korgeneralliğe terfi etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan Yüksek Askerî Şûra toplantısında orgeneralliğe terfi olan Musa Avsever 1. Ordu Komutanlığına getirilmişti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.