Konya
°C
Yeni Meram

Yükseliş Medya Akademisi

Yükseliş Medya Akademisi- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.12.2022 01:06
23.12.2022 15:17
0
1925
ABONE OL

Kurucu başkanlığını yapmış olduğum Gençliğin Yükselişi Gençlik Derneği ve Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Yükseliş Medya Akademisi hakkında birkaç sözüm olacak kıymetli okurlar…
Orta ve yüksek yaş gurubundaki vatandaşlarımızın; “yahu bu gençlik nereye gidiyor, ellerinde birer telefon, tablet, bilgisayar vs.” dediğini hatırlıyorsunuz değil mi? Ama gün geldi bizi eleştiren büyüklerimiz Facebook hesapları açtılar, online okey oyunları oynadılar vs. Kısaca gün geldi bizi esir olmakla suçlayan gurup teknolojinin asıl esiri oldular. Aslında kıymetli büyüklerimiz çokta haksız sayılmıyorlar, teknolojinin esiri olmakla teknolojiyi kendine esir etmek arasında çok ince bir fark var. Savunma sanayinde yapılan çalışmalar, Teknofestler bunun en güzel örneği elbette. Fakat biz olaya farklı bir yönden bakmak istedik. Teknolojinin ve medyanın günümüz çağında, gelecek de bir vazgeçilmez olduğunu kabul etmek ve bu alanı doğru, etkili bir biçimde kullanmanın geleceğimize çok büyük fayda sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu minvalde gençlerimizin hem geleneksel medya alanında hem de dijital medya alanında faaliyet yürütürken olmazsa olmaz sahip olması gereken yetileri kazandırma gayreti içerisine girdik. Gençlerimize; etkili iletişimden diksiyona, Drone video çekiminden fotoğrafçılığa, metin yazarlığından gazeteciliğe varıncaya kadar birçok başlıkta eğitimler veriyoruz. Elbette ki bu eğitimleri alanında uzman, sahada görev ve çalışma yürütmüş büyüklerimizi, hocalarımızı davet ediyoruz. Eğitmenlerimiz eğitimlerini gerçekleştirirken aynı zamanda bir tecrübe paylaşım programı da ifa etmiş oluyorlar. E hal böyle olunca gençler hem teorik bilgileri hem de saha tecrübelerinden kazanılan pratik bilgileri de kazanmış oluyorlar.
Proje elbette ki eğitimler sonunda bitmeyecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Radyosu, Karatay Gençlik Merkezinde faaliyete başladı ve eğitim alan katılımcılar gençlik radyosu için görsel içerik oluşturmaya, radyo programcılığına, Konya’nın tanıtımını gerçekleştirmeye devam edecekler. Aynı zamanda Yükseliş Medya Akademisi ve birçok etkinlik Kadınhanı, Ilgın, Beyşehir ve Seydişehir de gençlerle buluşmaya devam edecek.
Projeler kapsamında en büyük isteğim ve arzum ise katılımcı gençlerin; yerel ve ulusal basın kuruluşlarında istihdam olanakları oluşturmaları ve bu alanda profesyonel çalışma yürütmeleri olacaktır. Özetle Yükseliş Medya Akademileri alanda çalışma yürüten bir çok gence ve sektöre bir ön koşul şartı taşıyan bir organizasyon haline gelecektir. Aynı zamanda Türkiye’de tek olan Medya Liselerinin sayılarının artışı yine bu projenin muhtevasına göre şekillenecektir.
Son olarak kıymetli okurlar, Medya Akademilerini Türkiye’ye kazandıran, Konya Kültür - Edebiyat Atlasının yazarı, Merhum Davut Göksu ağabeyimin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ne mutlu ki bu projeyi Türkiye’ye kazandırmış ne mutlu ki gök kubbede sadası halen devam ediyor.
Kalın Selametle…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.