Yerelmasına benzer dış görünüşü ile zencefil, boyu bir metreye kadar büyüyen, ince-uzun yapraklı, sarı-kırmızı renklerde çiçekler açan, kök yumruları baharat ve ilaç olarakkullanılan bir bitkidir.
Doğanın mucizelerinden olan zencefilin ataları uzun yıllara uzanan Zencefilgiller familyasından gelir.
Tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişen zencefil en çok Çin, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi ülkelerde yetişir.
ZENCEFİLİN FAYDALARI
* Kuvvetli bir Antioksidandır.
* Solunum yollarını temizlemekte yardımcı olur.
* Bal ile karıştırıldığında öksürüğe iyi gelir.
* Kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içeriyor.
* Bağırsaktaki gazı atmak için oldukçaetkilidir.
* Mide bulantılarını giderir.
* Kolesterolü düşürür.
* Romatizmal rahatsızlıklarda tavsiye edilmektedir.
* Hafızayı güçlendirir.
* Baş ağrısına iyi gelir.
Size sunduğumuz bu bilimsel verilerin ışığında sizlerin de mutlaka diyetisyeninize danışarak porsiyon miktarlarınızı belirlemeniz gerekecektir. Aksi takdirde sağlığınızı etkileyecek belki de geriye dönüşü zor olan hasarlar bırakacaktır.
”UNUTMAYIN HERKESİN METABOLİZMASI VE BESİNLERE KARŞI DUYARLILIK EŞİĞİ FARKLIDIR… DİYET KİŞİYE ÖZELDİR”
#diyetisyeninizedanışın
#dytserpilparlak
Sağlıklı Günler Dilerim
Diyetisyen Serpil Parlak
Ölüleri Adlarıyla Yaşatmak!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.