Konya
°C
Yeni Meram

ZİYARETLERE ÖNEM VERELİM

ZİYARETLERE ÖNEM VERELİM-Muammer BAĞCI-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.01.2024 00:56
29.01.2024 16:57
0
2478
ABONE OL

Herkes artık birbirini eskisi kadar ziyaret etmedikleri bir gerçektir. Günümüzde neden zayıfladığı merak konusudur. Bir yakınımın eşi ölmüş 2 çocuğu var bana şöyle söylüyor: Hanım öldükten sonra evlatlarım beni hiç aramıyorlar bazen gizli gizli ağlıyorum.” Anne baba sevgisi gün geçtikçe maalesef zayıflıyor.

Eğer anne ve babamız yanımızda ise onları hoş tutmak onlara iyi muamele etmek biricik görevimizdir. Eğer onlardan uzak yaşıyorsak bayramlarda, mübarek gün ve gecelerde ve çeşitli fırsatlarda onları aramak, ziyaret etmek, gönüllerini almak İslami vazifelerimiz arasındadır

Anne ve babayı olduğu gibi hısım akrabayı ziyaret etmek, görüp gözetmek de İslami bir görevimizdir. Peygamber efendimizin bu hususta birçok hadisi şerifleri vardır. Bir kaçının meali şöyledir: “Cebrail (a.s.) bana durmadan komşuya iyilik yapmayı tavsiye etti. Hatta o kadar ki, onu bana mirasçı kılacak zannettim.” Başka bir hadisinde şöyle buyurur: “Bir kimse bir hastayı dolaşır veya Allah için sevdiği bir zatı ziyaret ederse ona bir münadi melek nida eder sen artık günahlardan temizledin attığın adımların sevabı da büyüktür cennete barındıracak bir yer de hazırlanmış oldun.”

Allah rızası için ziyaretlerimizi önem verelim anne ve babamızı hısım ve akrabalarımızı, komşularımızı, hastaları, kabirleri, ilim sahiplerini ve mescitleri ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim. Çoluk çocuğumuza ve bu hususta güzel örnek olalım bilelim ki; sevgi ve şefkat, birlik ve kardeşlik duygularını ziyaretle gelişir. Huzur ve saadet inananlarındır. Hısım ve akrabaya ters davrananların işi de ters gider.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.