Konya
°C
Yeni Meram

10 günlük heyecan başlıyor

10 günlük heyecan başlıyor- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.08.2022 01:50
07.08.2022 15:57
1
2441
ABONE OL


İlki 2005 yılında Suudi Arabistan Cidde'de düzenlenen sonra sırasıyla Endonezya ve Bakü’de yapılan İslami Dayanışma Oyunları’nın 5. si yarın gerçekleşecek açılış seremonisi ile resmen başlamış olacak. Yıl boyunca geri sayımı ile hafızalara kazınan, bunun yanı sıra tesisleşme yatırımlarıyla da şehrimize büyük bir kazanım sağlayan 5. İslami Dayanışma Oyunları için şehirdeki gözle görülen hareketlilik hepimizin malumudur.
Aslında geçtiğimiz hafta velodromda gerçekleşen pist yarışlarıyla oyunlara start verilmişti ancak yarın itibariyle tüm branşlardaki yarışmalar ile asıl heyecan başlamış olacak.
Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birçok ülke devlet başkanları, bakanlar ve protokolünün yanı sıra 56 ülkeden 6 bin katılımcının 24 spor branşında yarışacağı 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış seremonisi yarın Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Maher Zain konseri ile başlayacak.
Dün özellikle inen uçaklar, gelen kafileler, şehirdeki hareketi artırırken bunun ekonomik olarak yansıması da süreç içinde iyiden iyiye hissedilecektir. Bugün baktığımızda özellikle oteller, restoranlar, alışveriş merkezleri, taşımacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketler, marketler, hediyelik eşya satıcıları ve daha birçok sektör bu hareketten ciddi derecede faydalanacak. Bunların yanı sıra şehir sosyalliği adına uluslararası seviyedeki bu oyunlar ailecek takip edilebilecek çok önemli bir etkinliktir.
Hani özellikle altını çizdiğim tesis kazanımı vurgusundan hareketle bugün oyunlar için yapılan tesislerde yarın çocuklarımız, yeğenlerimiz ve yine bizim gençliğimiz spor yapacak, kullanacak. Onun için aileler çocuklarını alsın, oyunları tribünden izleyerek destek versin.
Global dünyada artık şehirler sadece sanayisi, tarımı, turizmi, üretimi ve icraatları ile değil sporu etkinlikleri organizasyon yetenekleri ve sosyal katılımcılığıyla da ön plana çıkıyor. Kimi şehirler düzenledikleri fuarlarla kimileri bünyesindeki ağır sanayisi ile kimi festivalleri ile marka olmuş durumda. Bu anlamda şehrimizin de bünyesinde yer alan birçok özelliğe bu organizasyon ve sosyal katılımcılık ögesini de eklemek, gelecek adına ekonomik anlamda daha bir katkı sağlayacaktır.
Bu nedenle bunun ilk adımı olan 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı bir fırsat olarak görüp iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şimdiden tüm sporculara başarılar diliyor, gelen misafirlere hoş geldiniz dileklerimi iletiyorum.
***
Bu arada dün öğlen gerçekleşen imza töreni ile Konya, 5. İslami Dayanışma Oyunları öncesi gerçekleştirilen İslam Ülkeleri Spor Başkenti İş Birliği Protokolü ile şehrimizin 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti olmasını da hatırlatmak isterim. Oyunlar öncesi İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) Başkanı Prens Abdülaziz Bin Türki Al Faysal Al Saud, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katılımıyla Konya 2022 İslam Ülkeleri Spor Başkenti İşbirliği Protokolü imzalandı. Bu imzada 2022-2023 yılının Konya adına spor yılı olacağının imzası olmuş oldu.
***
Şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir diğer konumuza yani Konyaspor’a geçmek istiyorum. Sezonu UEFA Konferans Ligi elemeleri nedeniyle erken açan ve ilk turu başarılı bir şekilde geçerek bir üst tura yükselen Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonun ilk haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında geçtiğimiz hafta Vaduz ile deplasmanda karşılaşan ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan temsilcimiz Arabam.com Konyaspor bugün MKE Ankaragücü deplasmanında kazanarak lige de iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Avrupa’da ülkemizi ligde şehrimizi başarılı bir şekilde temsil etme hedefiyle mücadele eden yeşil beyazlı temsilcimize bugün Ankaragücü perşembe günü ise Vaduz maçında başarılar diliyorum. Avrupa' da alacağı sonuçlar ile ülke puanımıza katkı yapan yeşil beyazlı temsilcimizin transfer noktasındaki çalışmaları da devam ediyor ancak yapılacak transferler laf olsun diye değil, nokta transferler olması için zaman aldığını düşünüyorum. Eksiklikler giderilmesi durumunda temsilcimizin hem Avrupa’da hem ligde önünde hiçbir rakibin duramayacağına olan inancım tam. Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.