Konya
°C
Yeni Meram

105. YILINDA AMASYA GENELGESİ’NİN HATIRLATTIKLARI-2

105. YILINDA AMASYA GENELGESİ’NİN HATIRLATTIKLARI-2-Abdurrahman KUTLU-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.07.2024 00:50
04.07.2024 13:51
0
418
ABONE OL

ABD’nin yüzyılın başında Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da 20 Müslüman ülkenin sınırları değişecek diye açıktan ilan ettiği ve bizim de içinde yer aldığımız Büyük Ortadoğu Projesi’ni  (BOP) adım adım gerçekleştirmeye devam etmesi bizim için büyük tehlike değil mi? BOP projesi kapsamında, Arap Baharı felaketleri ile Libya, Tunus, Mısır ve Suriye’de yaşananlar  bizim için kaygı verici ve uyarıcı nitelikte değil mi? Körfez Savaşları’nda komşumuz Irak’a  yapılanlar bizim için tedbirli olmamızı gerektiren özellikler taşımıyor mu?

Güneyimize kadar gelen, Kuzey Suriye ve Kuzey Irak topraklarında, 40 yıldır bizimle silahlı mücadele eden taşeron PKK/PYD terör örgütünü kendine müttefik ilan edip,  bir terör devleti kurmaya çalışan ABD, BOP’ni gerçekleştirmeye çalışmıyor mu?

Suriye sınırımızdaki mayınların bize temizletmelerinden (2009) çok geçmeden Suriye’de iç savaş, kargaşa çıkartıp 5-6 milyon Kuzey Suriye halkını ülkemize sürmeleri tesadüf olabilir mi?  Bugün Suriye’den, Afganistan’dan, Irak’tan ve çeşitli Afrika ülkelerinden çeşitli adlarla gelen/ gönderilen milyonlarla, dünyada en fazla yabancı nüfus  (göçmen?) barındıran bir ülke olmamız, ülkemizi ekonomik olarak çökertmeye yönelik bir emperyal bir proje olabilir mi?  Ülke nüfusunun %10‘nu geçen bu yabancı nüfus, ülkemizin nüfus yapısını değiştirmeye yönelik veya ihtiyaç halinde kullanılacak bir enstrüman olabilir mi?  Suriye’den gelenlerin ülkelerine dönmelerine ABD ve AB’nin karşı çıkmaları  bizim için ne ifade ediyor? ABD’nin  burnumuzun dibindeki Ege Adalarında, Dedeağaç’ta  kurduğu üsler kime karşı?

 Bu tehlikelerin hangisi yok sayılabilir veya küçümsenebilir?  Amasya Genelgesi şartlarında hiçbir şeyimiz yoktu, şimdi her şeyimiz var. Bugün elimizde olan her şeyin temeli Samsun’dan yola çıkıp, kongreler yapıp, savaşlar kazanarak  Tam Bağımsızlık esasında Devletimizi kuranların eseridir. Bugün de Amasya Genelgesinde belirtildiği gibi :“Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı tehlikededir.

Sevr benzeri tehlikelerin  geçtiği hiç kimse zannetmesin. Türkiye büyük devlettir, hiç kimse bir şey yapamaz hamaseti ve yanılgısı içinde olanlara, kısa bir süre önce Suriye, Irak, Libya, Mısır gibi ülkelerin başına gelenleri hatırlatmak isterim.  Ayrıca altı yedi sene gibi kısa bir süre içinde bir imparatorluk kaybettiğimiz de unutulmasın. Hem de dört milyon insanımızı kaybederek.

Üç kıtanın birleşim yerinde bir menteşe gibi yer alan, üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası rehaveti kaldırmaz. Çünkü alıcısı çoktur.  Onun için şairin tavsiyesine uyarak, sulh ve huzur içinde yaşamak istiyorsak, her zaman cenge hazır olmak mecburiyetindeyiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.