Konya
°C
Yeni Meram

2023

2023- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.01.2023 01:37
06.01.2023 15:39
0
4885
ABONE OL

Zorlu geçen iki yılın ardından her kesim büyük umutlarla girdi 2023’e. Zorlu geçen diyorum çünkü sebepleri hepinizin malumu.
Kovid gerek Rusya-Ukrayna savaşı, enerji krizi, ekonomi krizi falan derken atlattığımız krizlerin sayısını unuttuk doğrusu.
Öyle ya da böyle 2023’e canlı bir şekilde kalan sağlarla girmeyi başardık nihayetinde. 2023 ilk günlerinden de anlaşılacağı gibi çok hareketli geçecek bir yıla benziyor.
2023 Türkiye için birçok şeyin yeniden yazılacağı bir yıl olacak. Türkiye için 60’lardan beri süre gelmiş birçok kalıplaşmış fikrin ya baştan yazılacağı ya da iyice kökleneceği bir yıl olacak.
Dedim ya seçim yılı diye. Muhalefet ve iktidar ulusal düzeyde seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde başlatmış bulunuyor. Muhalefet henüz cumhurbaşkanı adayını açıklamadı ve sır gibi saklıyor olsa da iki tarafta çalışmalarını ve seçime ilişkin vaatlerini her fırsatta dile getirmeye çalışıyor.
İktidar çalışmalarını ise zaten çok önceden başlamıştı. İktidar bu seçim için var gücüyle sahada. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her gün medyada, canlı yayınlarda ve açılışlarda. Daha geçtiğimiz günkü toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘Elimizden ne geliyorsa yapacağız’ diyerek bu konuda ne kadar ciddi olduğunu duyurdu.
İktidar, Türkiye’nin birçok kronikleşmiş sorununu da yaklaşmakta olan seçimler öncesi çözmeye gayret ediyor. Mesele milyonlarca insanın yıllarca beklediği EYT problemi de bunlardan biriydi. Ama iktidar bu sorunu da geçtiğimiz günlerde duyurduğu müjdeyle ortadan kaldırdı. Asgari ücreti, emekli maaşları memur maaşları… Bunlara uzun uzadıya değinmeyeceğim.
Yani seçim için kılıçlar çok keskin bir şekilde bilendi ve çekildi. Büyük güne doğru hızlı adımlarla ilerliyoruz.
Seçime doğru hızla giderken haliyle milletin kafasında bazı soru işaretleri de oluşuyor. Bu soru işaretlerini gidermek için hısım akraba konuşmalarında, dost sohbetlerinde cevaplar arıyoruz. Orta ve yaşlı kesimden bu çalışmaları çok olumlu bulanlar var. Yine genç arkadaşlarımla yaptığım konu hakkındaki tartışmalarda olumlu yorumlar yapanlar kadar yapmayanlarda mevcut. Bunu hepimiz sandıkta sonra göreceğiz.
Lafı şuraya getireceğim; Seçim sonrasında Türkiye bundan sonraki yapılacak seçimler için her şeyin tekrardan kurgulanacağı bir döneme girecek. Seçimler de, seçim vaatleri de, seçilecek kişiler de seçen kişiler de, çoğu kalıplaşmış ‘şey’ler tekrardan şekillenecek. Hepimiz göreceğiz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.