Konya
°C
Yeni Meram

ABD DÜNYAYI DOLAR İLE SÖMÜRÜYOR

ABD DÜNYAYI DOLAR İLE SÖMÜRÜYOR- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.09.2023 00:46
06.09.2023 14:47
0
1705
ABONE OL

Türkiye Merkez Bankası 1931 yılında kuruldu. Devletin payı sadece yüzde on beşti. Geri kalan paylar yabancıların ve içerideki aslı Yahudi olan dönmelerindi. Bugün yüzde elli beş oldu. Hala kağıt paralarımızın üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazmaz. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazar. Yani banka tam Türkiye’nin değil. Yüzde elli beşte son yirmi yılda gerçekleşti. Bu artışta Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumunu görüyoruz.
Merkez Bankalarının çoğu ait olduğu devletin kendine ait değildir. Yahudi beş ailenin ve bazı diğer Yahudilerindir. Mesela ABD Merkez Bankası yukarıda andığımız beş ailenindir. ABD parası olan doları bunlar basar ve devlete faizle borç verir. John Kennedy isimli ABD Başkanı parayı devlet basacak, dedi. Üç ay sonda öldürüldü. Hala öldüren bulunamadı. Öldürenin de öldürüldüğü söyleniyor. ABD‘de dolarla dünyayı sömürüyor. Dolayısı ile beş Yahudi aile dünyayı sömürüyor. Kafa kaldıran devletlere de silah gösteriyorlar. ABD’nin en çok ihraç ettiği malı da dolardır. 1971 yılına kadar dolar belli bir gram altın karşılığı basılırken, 1971’de ABD Başkanının kararı ile karşılıksız basılmaya başlandı. Yani karşılığı yok. Bas babam bas… Maliyet sadece kağıt, mürekkep, işçilik, matbaa giderleri… Şu anda yüz doların maliyetinin yaklaşık elli sent olduğu açıklanıyor. Yani 99.50 dolar kar… ABD devleti ailelerden belli bir faizle doları alıyor, Araplara varıyor, binlerce varil petrol alıyor, karşılığı olmayan doları veriyor. Japonlara varıyor, her türlü elektronik araç ve gereçlerini dolar verip alıyor. ABD iş adamları diğer ülkelerdeki yatırımlarını yine dolar ile yapıyor. O ülkelerdeki emtia ve işçilik giderlerini maliyeti çok ucuz olan dolarla ödüyorlar. Diğer devletlere faiz karşılığı para veriyor, bu ucuz elde ettiği mal üzerinden bir de para kazanıyor. Katmerli kar… Yani tam bir sömürü aracı…
Uluslararası ticarette de kullanılan para dolar olduğu için devletler ellerinde çok fazla dolar bulundurmak istiyorlar. Doları kullanarak ihtiyaçlarını alacaklar. Bu da dolara olan talebi artırıyor. Neresinden bakarsak bakalım Siyonist Yahudiler sömürü çarkını kurmuş. Çıkamıyorsun. Çıkartmıyorlar. Daha yeni yeni Çin, Rusya, Hindistan, Türkiye milli paralarla ticaret yapacaklarını açıkladılar. Bakalım sonuç ne olacak? Kanaatime göre büyük bir savaş çıkmadan doların sömürüsü çok zor engellenir. Ancak ABD dağılır ve küçülürse belki… Bu da kısa sürede zor görünüyor. Dilerim olur.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.