Konya
°C
Yeni Meram

AVRUPA BETER OL, BUNLAR İYİ GÜNLERİN

AVRUPA BETER OL, BUNLAR İYİ GÜNLERİN- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.07.2023 01:15
05.07.2023 13:17
0
1595
ABONE OL

Beddua etmeyi sevmem. Ancak Avrupa ve ABD tarihlerine bakınca kendimi beddua eder buluyorum. Vahşi Batının tarihi kan, göz yaşı ve mazlumların ahı ile dolu. Zaman zaman gördüğümüz polis cinayetlerini bu defa Fransa’da gördük. Bu nedenle de üç yüz yıldır sömürülen, köle olarak pazarlarda satılan, hala yaşadıkları ülkelerde ikinci sınıf vatandaş olarak kenar mahallelerde, banliyölerde yaşamak zorunda bırakılan, mazlum ve genelde de Müslümanların çocukları bu keyfi cinayete isyan ettiler.
Fransa karıştı. İsyan diğer bazı ülkelere de sıçradı. Mala zarar verme, yağma,musnın yaptığı katliamlara, sömürüye bir başkaldırıdır. Bardak artık taşmıştır. Mazlumlar artık uyanmaktadır. Aslında Fransa’da dededen toruna aktara aktara hafızalara kazınan soykırımların, sömürünün hesabı soruluyor. Batı mazlumlara yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Fransa başta Cezayir, Fas ve Tunus olmak üzere diğer Afrika ülkelerinde uyguladığı soykırımlarda milyonlarca mazlumu katletti. Sadece Cezayir’de iki milyona yakın insanı öldürdü. Hep iki yüzlü politikalarla, demokrasi, insan hakları gibi kavramlarla bize ders verirken, aslında bu değerleri nasıl ihlal ettiği tarihi kayıtlardadır.
Fransa’nın bugün Afrika’daki sömürgelerini kaybettiğinde fakir bir 3.Dünya ülkesi olacağını uzmanlar belirtiliyorlar. ABD, İngiltere, İtalya, İspanya hatta inanır mısınız Belçika, Hollanda, Portekiz bile sömürgeci, katliamcı… İngiltere’nin Hindistan’da, ABD’nin Amerika kıtasında, Ortadoğu’da yaptıkları katliamları gerçek tarih kitapları yazmaktadır. 1492’de Amerika kıtası keşif edildi. 1868‘e kadar 40-50 milyon yerli halk katledildi. Toprakları ve zenginlikleri alındı. Son 40 yılda ABD yaklaşık 11 milyon Müslüman öldürdü. Kısaca Batılı medeni değildir, vahşidir. Tüm değerleri maddeye ve çıkara dayanır. Zenginliğinin kaynağı sömürüdür, hırsızlıktır, kandır, gözyaşıdır. Batı insanının her damla kanında mazlumlardan çalınan, zorla alınan maddi kaynaklar vardır. Medeniyet, insanlık Müslümanlardadır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.