Konya
°C
Yeni Meram

Başa baş bir seçim oldu

Başa baş bir seçim oldu- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.05.2023 00:14
15.05.2023 00:20
0
1608
ABONE OL

Ülkemizin dışında dünyanın yakından takip ettiği Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dün gerçekleşen rekor katılımla yapıldı.
Millet olarak oylarımızı kullanarak ülkemizin bir nevi kaderini belirlemede vesile olmaya çalıştık.
Sonuçların açıklanmaya başladığı andan itibaren de büyük bir heyecan ile takip başlarken gazetemizin baskıya girmesine son dakikalar kalana kadar yakından takibimiz sürdü.
Yazımı yetiştirmeye çalıştığım son dakikalarda Anadolu Ajansı verilerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimindeki Açılan Sandık: % 92.00 olarak görülürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan %49.76 bir diğer aday Kemal Kılıçdaroğlu ise %44.48 olarak görülüyordu.
Ancak sonucun belirlenmesi için yurt dışı seçim sonuçları büyük önem kazandı.
Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenin kullandığı oylar ülkemizin kazananını belirlemede etkili olacaktı.
Ama 64 milyon 113 bin 941 bin seçmenin sandık başına gitti seçimlerde birbirinden ilginç sonuçlarda çıktı.
Özellikle ittifaklarda yer alan partilerin ittifaklarına olan katkıları ilk etapta değerlendirmeye alınmazken bugün ve sonraki günlerde bu konu daha uzun masaya yatırılacak gibi.
Cumhurbaşkanı seçiminde ittifaklarda beklentinin üzerinde destek Cumhur İttifakı'nda yaşanırken Millet İttifakı'nda ise özellikle 4 partinin katkısının olmadığı gündemin önemli konusu oldu.
Her seçimde olduğu gibi yine veri akışı ile ilgili muhalefetin sesi yükselirken Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yapılan suçlamalara "YSK'nın veri girişinde şu anda herhangi bir aksama ya da gecikme söz konusu değildir. Verilerimiz, anlık olarak siyasi partilerle de paylaşılmaktadır" diyerek cevap vermiş oldu.
Gerçekten ilginç bir seçimi yaşamış olduk. Sonuçlar açıklanadursun siyasi partilerin "Öndeyiz, kazandık." açıklamaları vatandaş üzerinde belirsiz bir heyecan oluştururken il il yapılan milletvekili seçim değerlendirme ve sonuçları ise çok konuşulacak konulardan biri oldu.
Milletvekili seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre şehrimizde milletvekili dağılımında da sürpriz sonuçlar kendini gösterdi diyebilirim.
Buna göre gazetemiz baskıya girmeden önce Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Konya’daki sandıkların yüzde 90’ı açıldı. 15 milletvekili olan Konya’da açılan sandıklara göre Cumhur İttifakı 12, Millet İttifakı 3 milletvekili çıkardı.
Özellikle Yeniden Refah Partisinin 1 milletvekili çıkarması geçtiğimiz seçimlerdeki sonuçlara oranla farklı bir tercih kullanıldığı izlenimini netleştirmiş oldu.
Seçimle alakalı an sağlıklı değerlendirme hiç şüphesiz kesin sonuçların ardından yapacağız ancak kesin olmayan sonuçlar gösterdi ki başa baş bir seçimi geride bıraktık.
Kazançlı çıkan veya kaybedenlerin olduğu bu maratonda kazananın ülkemiz olmasını diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.