Konya
°C
Yeni Meram

BU ŞEHİRDE YAŞAMAK AYRICALIK

BU ŞEHİRDE YAŞAMAK AYRICALIK- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.09.2022 01:06
25.09.2022 16:18
0
1690
ABONE OL

Yaşadığımız şehrin insan psikolojisi ve sosyolojisinde önemli bir yere sahip olduğunu, yaşam kalitemiz açısından ciddi bir etken olduğunu neredeyse hepimiz biliyoruz.
Ekonomik yapısı, coğrafi konumu, gelişim sekmesi gibi etkenler de elbette belirleyici unsurlar ama genele baktığımızda şehrimizin kalitesi, yaşam alanlarımızın elitliği hiçbir kritere bakılmaksızın hepimize sunulan güzelliklerdir.
İşte bu doğrultuda çıktığımız yolda Konya’mızın gerçekten yaşanabilir şehirlerin başında geldiğini rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu 81 vilayetimiz ve birçok ilçemize giden, gören biri olarak söylüyorum. Elbette herkesin şehri kendisine güzel eyvallah, ancak büyük çoğunluğumuz her nereye gidersek gidelim Konya topraklarına adım attığımızdaki rahatlığı, huzuru başka hiçbir şeyde hissetmiyoruzdur. Buna ister Konya’nın havası ister suyu deyin, ne derseniz deyin, değişmiyor.
Şehirleri güzelleştiren tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra üretimi, alt yapısı ve gelişmişliği ve bunun büyüyerek devamı önemli bir konu. İşte burada yerel yönetimlerin hizmetleri ve şehre kazandırdıkları ciddi bir boyut olarak karşımıza çıkıyor.
Selçuklu'su Karatay’ı ve Meram'ı ile üç merkez ilçesi bulunan Büyükşehir'imizde nereye bakarsak bakalım hizmetleri görmemek mümkün değil. Bu hizmetlerin sadece bugünleri değil, geleceği de düşünerek yapılıyor olması gelecek zaman için büyük kazanç.
Bakın bugün Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi'ne…
Yapıldığı dönemlerde büyük eleştiriler alan ancak değeri her geçen gün ortaya çıkan bu caddemiz bugün şehrin göbeğinde en büyük ana arter olarak büyük bir yükü çekiyor. O nedenle bugün eleştirilen hizmetleri sadece bugünlük değil, gelecek için de düşünmek sağlıklı bir yöntem olacaktır.
Hafta sonu Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile sohbet ortamında bir araya geldik. Haber amaçlı olmayan bu ortam, samimi ve içten bir havada gerçekleşti. Selçuklu'nun gündem olduğu sohbetimizde birçok konuyu Başkan Pekyatırmacı ile konuştuk. Tebrikleri de eleştirileri de büyük bir olgunlukla kabul eden Başkan, doğru bildiğimiz yanlışları, yanlış bildiğimiz doğruları akıllarda hiçbir soru işareti kalmadan giderdi. Yapılan hizmetlerde bildiklerimiz kadar bilmediklerimizi de söyledikçe Selçuklu'nun neden Selçuklu olduğunu daha net anlamış olduk. Yapılanların sadece park bahçe, yol bina değil aynı zamanda gönüllere yüreklere dokunan hizmetler de olduğunu özellikle belirtmek isterim. Özellikle gençler için, özellikle yaşlılar için özellikle kadınlar için ("özellikle"yi ısrarla belirtiyorum ki hepsi birbirinden kapsamlı olduğu için) yapılanlar bugün çok görülmüyor gibi olsa da bunların yansımalarını gelecekte daha iyi anlayacağız. Mesela çok küçük bir örnek vermek gerekirse, ki benimde şahit olduğum bir konudur bu. Sokakta yaşayan kedi köpek gibi canların sağlıklarından bakımlarına tedavilerinden aşılarına kadar tüm detayların bilgilendirmeler dahilinde yapıldığını kaçımız biliyoruz?
Velhasılıkelam Selçuklu' da pek güzel işler yapılıyor. Elbet bu güzellikler yapılırken eksikliklerde olmuyor değil ama olanlar bildirildiğinde ve söylendiğinde düzeltilmediğini söylemek de haksızlık olur.
Selçuklu'dan bahsedip Meram’dan Karatay’dan bahsetmemekte olmaz tabi…
Mesela cumartesi günü Meram Belediyemizin Meram Bağları projesinin hayata geçirilmesine şahitlik ettik. Şehir dışından gelen misafirlerimizin ısrarla bahsettiği o meşhur Meram Bağları yeniden canlandırıldı. Mustafa Kavuş başkan çok güzel bir iş çıkarmış gerçekten. Meram- Yaka yol ayrımındaki 18 bin metrekare atıl araziyi kat kat bina yapmamış, Konya tarih ve turizmine kazandırmış. Hem de Konya için ayrıcalığı olan pelitiyle, bağıyla, Kavuş Başkan'ın ifadesi ile "BEKMEZİ” ve meyve bahçesiyle. Konya’mıza kazandırılan, ince detayların dahi unutulmadığı ve proje ve şehrin her kesiminin katıldığı bayram havasında geçen bu açılış programından dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibini özellikle kutluyorum. Bu arada Meram Belediyesinin düzenlediği Habbeden İmameye Sabır Yolculuğu isimli Tespih Sergisi'ni de atlamış olmayayım.
Karatay’ı sevgili Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı tebrik ederek başlamak istiyorum. Çünkü Sonar Araştırma Şirketi’nin İstanbul hariç AK Partili Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları Başarı Oranları ve En Beğenilen Hizmetleri anket sonuçlarına göre Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 1’inci oldu. Aynı ankette Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş listede 13’üncü sırada yer alırken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise 14’üncü sırada yer aldı. Başkanlarımızı tebrik ediyorum ancak biliyorum ki sıralamanın ötesinde yaptıkları hizmet ve kazandırdıkları ile halkın gönlünde olan başkanlar ,yaptıkları sosyal etkinliklerle de farklılıklarını ortaya koymuş oluyorlar. Kısaca ne yapılıyorsa yapılsın, Konya için yapılıyor.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.