Konya
°C
Yeni Meram

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE PEDALLARIN RÜZGARINDA GÖKYÜZÜNE UÇAN DUALAR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE PEDALLARIN RÜZGARINDA GÖKYÜZÜNE UÇAN DUALAR- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.07.2023 01:22
07.07.2023 14:24
0
1497
ABONE OL

Kıymetli dostlar, çocukların eğitim süreçlerinde bedensel ve zihinsel sağlığın önemi tartışılmaz bir gerçektir. Bununla birlikte, manevi değerlerin de çocukların hayatında yerini alması, onların sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunmaktadır.

Okullar tatile girince, veliler çocukların manevi gelişimleri için camiler, Kur’an kursları ve özel eğitimleri tercih ettiler. Çocukların zihinlerine manevi tohumları ekmekte belediyelerimizin de çok büyük katkısı var.

İlk defa Selçuklu Belediyesi’nin fikir üreticilerinden çıkan bir proje, bu toprağın çocuklarının kaderini değiştirdi diyebiliriz. Çocuklarımıza manevi mihmandarlık yapan ve bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum.

Selçuklu Belediyesi ile başlayıp, Büyükşehir Belediyemizin “Güle oynaya camiye gel” projesi ile 40 gün sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye ediliyor.

Sabah namazına giden çocuklara bisiklet verilerek, hem hareketli bir yaşam tarzı teşvik edilmekte hem de manevi bir deneyim sunulmaktadır.

Yaz aylarında çocukların enerjilerini doğru bir şekilde kullanabilmeleri ve sağlıklı alışkanlıklar edinebilmeleri için belediyelerimiz çeşitli projeler yürütmektedir.

Belediyemizin bu projesi, çocuklarımızın sabah namazına gitme alışkanlıklarını desteklemek ve bedensel aktiviteye teşvik etmek amacıyla tasarlanmış harika bir projedir.

Namazla İslam’la ilgisi olmayan ailelerin bile yoğun teveccüh gösterdiği bu proje gerçekten takdire şayan. Düşünsenize; çocuğun sabah namazında Allah ile buluşmasını, dua etmesini, zikir tesbihler çekmesini ve dahası sağanak sağanak yağan o rahmetten istifade ederek o muazzam duyguyu zerrelerine kadar hissetmesini.. Ve bu bereketin anne babasına, kardeşlerine, büyüklerine dalga dalga yayılarak kelebek etkisi oluşturarak çevresine yansımasını.. Böyle bir çocuğun zihni ve kalbi berrakken iman tohumlarının ekilmesini.. Hayata bırakılacak en muazzam eserlerden birisidir diye düşünüyorum. Kapanmayan amel defteri diye düşünebilirsiniz. .

Belediyemizin bu projeye verdiği önem, toplumda manevi değerlerin güçlenmesine ve çocuklarımızın dini bilinçlerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu tür projeler, çocukların sadece akademik başarılarına odaklanmak yerine onların ruhsal ve manevi yönden de gelişmelerini desteklemektedir. Dolayısıyla, belediyemizin bu örnek projesi sadece yaz okulu dönemiyle sınırlı kalmamalı, sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmelidir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın manevi değerlere olan ilgilerini artırarak onları güçlü bireyler haline getirmek, toplumumuzun geleceği adına büyük bir kazanç olacaktır. Bu tür projelerin yaygınlaşması ve desteklenmesi, çocuklarımızın daha bilinçli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlayacaktır..

E hadi o zaman çocuklar! 40 gün sabah namazını eda edip pedalların rüzgarında dualarımızı gökyüzüne gönderelim..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.