Konya
°C
Yeni Meram

CEPTEN FEDA-KÂRLIK YAPAN KAÇ BABAYİĞİT VAR?

CEPTEN FEDA-KÂRLIK YAPAN KAÇ BABAYİĞİT VAR?- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.06.2021 01:01
25.06.2021 16:04
0
1939
ABONE OL

Tarihe formatın atıldığı bu asırda, genç olmak çokta kolay değil. Ailenin beklentisi, akrabaların beklentisi, öğretmenlerin beklentisi derken. . Çok mu anlam yüklüyoruz çocuklara?
“Güven duygusu yüksek olsun. Duygu dünyası yüksek olsun. Zeka seviyesi yüksek olsun. Okul başarısı yüksek olsun... Çocuğun başına ne sıkıntı gelecekse bu “yüksek” ebeveyn isteklerinden gelir” diyor Yaşar Kuru hocam. .
Sistem değişti, yaşam değişti, algılarımız değişti derken; dijital dünyanın içine doğan (özellikle Z kuşağı olarak sınıflandırılan) gençler, kendilerini yönetmekte güçlük çekiyorlar haliyle. 
Bugün çocuklarımız YKS için yarışacaklar. Başarı için fedakârlık gerekir. Fedakârlık içinde, bütünleştiğiniz cep telefonlarınızla doğuyla- batı arası gibi uzak kalabildiğiniz sürece başarı kaçınılmaz olacaktır.
Başarı dirsek çürütmek ve ter akıtmaktan geçer. Ders çalışmak için akıtılmayan terin sınavlardan sonra gözyaşı olarak akacağı bir gerçektir..
Başarı; elleri cepte dolaşarak gelmez. Çünkü "Hiç kimse başarı merdivenlerini, elleri cebinde tırmanmamıştır.” (J.K.Moorhead)
Zaman fedakârlık zamanıdır. Adı üstünde feda-kâr. Kâr elde etmek için feda etmek gerekir. Başarı adına kâr edebilmek içinde özellikle cep telefonlarından, oyunlardan, arkadaşlardan, bilgisayardan, televizyondan, uykudan uzak durmalıydı.
Ders çalışırken telefonun mesaj ışığı yanmasına rağmen dikkatini dağıtmadan dersine çalışan delikanlı varsa helal olsun diyorum!
"Belh Sultanı İbrahim Ethem Hazretleri, bir gece hanımıyla kuş tüyü yatakta yatarken hanımına: Hanım cennette de inşallah seninle böyle beraber oluruz, der. Tam bu sıra da sarayın damından ayak sesleri işitir. Sultan gece vakti sarayın damında dolaşılmasından dolayı sinirlenir ve:
-Kimdir o? Ne arıyorsun bu saatte damda? diye seslenir.
-Devemi kaybettim onu arıyorum, diye bir cevap gelir. Bunun üzerine Belh Sultanı:
-Damda deve mi olur be adam! diye bağırır. Damdaki adam biraz duraksadıktan sonra:
-Ey hükümdar! Damda deve aranmayacağını biliyorsun da kuş tüyü yatakta Cennet aranmayacağını neden bilmiyorsun! Damda deve aramak bundan daha mı acayip? der.
Bu uyarı üzerine tahtını tacını bırakan Belh Sultanı, artık Cennet’i bulmak için mürşidi kâmillere hizmet ederek derviş olur.
Lütuf, konfor alanını terk edene verilir.
Dervişler nefsi tanırken tuvalet temizliğine kadar her şeyi yapmışlar.
Türkiye’min en önemli temel sorunlarından birisi malumunuz eğitim!
Sistemi değiştirmediğimiz sürece; düşünemeyen, hissedemeyen yetişkinleri yetiştireceğiz.
Soruyorum size, bu ülkede kendini gerçekleştiren kaç kişi var ala sen..?
Allah’ım sınava giren tüm çocuklarımıza çekirdeklerinde ki istidatlarını inkişaf ettirecek muvaffakiyetler ikram eyle. Amin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.