Konya
°C
Yeni Meram

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.07.2023 01:46
09.07.2023 18:52
0
1719
ABONE OL

Seçim sonrası gerçekleştirilen asgari ücret düzenlemesi ve memur maaş zamları sonrası yaşanan yeni vergi artışları ve emekli maaş oranları bir kesimi memnun etse de bazı kesimleri mutsuz etmeye yetti.
Özellikle KDV oranlarının artışı ile vatandaşın alım yaptığı ürünlerin fiyat artışı ister istemez bütçeleri yeniden düzenlemeyi gerektirdi. Gerçekleşen vergi artışlarının yanı sıra seçim öncesi de dönem dönem şikâyetin ayyuka çıktığı piyasaların keyfi artışları fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş oldu.
Bir yandan asgari ücretin artışı diğer yandan KDV oranlarının artışı, etiket fiyatı değiştirmede önemli bir etken oldu.
Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fırsatçılık yapıp milleti canından bezdirenlerin yakın takip edilip gerekenin yapılacağını söylemiş olsa da denetimlerin sıklığı ve uygulaması bu anlamda büyük önem taşıyor.
Tabi konu ekonomi olunca ekonomistlerin değerlendirmeleri de dikkat çekiyor. Ülke olarak zor süreçlerden geçtik ve geçmeye de devam ediyoruz. Özellikle depremin açtığı yara öyle kolay kolay kapanacak gibi de görünmüyor.
Birçok ülkenin yaşadığı ciddi darboğazlar bizim ülkemizde yaşananla kıyaslandığında birçok kalemde eşit sıkıntılar olduğunu görmek mümkün.
Dedim ya konu ekonomi olunca alınan ve uygulanan kararların doğru yanlış olduğunu kısa veya uzun dönemde ne kazandırıp ne kaybettireceğini ben şahsen kestiremiyorum. Bu anlamda umudum yanlış karar olmayıp ülkemizi düzlüğe çıkartacak kararlar olmasıdır.
Bu anlamda beğendiğim ve aslında durumu özetleyen güzel bir alıntıyı paylaşmak istiyorum.
“Zamanın birinde bir gazeteci, kariyerinin zirvesine çıkmış bir yöneticiyle görüşüyordu.
Söyleşinin bir yerinde, gazeteci:
“Başarının sırrı nedir sizce?” diye sordu.
Cevap çok kısaydı:
“İki kelimedir.”
“Peki o iki kelime nedir efendim?”
“Doğru kararlar.”
“Peki, doğru kararlar nasıl alınır?”
“Bir kelimeyle.”
“O nedir peki?”
“Tecrübe.”
“Peki, bu tecrübe nasıl elde edilebilir?”
“İki kelime ile.”
“O iki kelime nedir?”
“Yanlış kararlar.”
ŞEHRİMİZ LAVANTA VE GÜL KOKACAK
Karatay Belediyesi 2019 yılından bu yana lavanta bahçesi üzerine önemli tecrübeler kazanmış ve bu tecrübeler eşliğinde önemli ekonomik kazanımlarda elde etmeye başlamıştı. Ancak Karatay Belediyesi bu yıl ekim alanını ve lavantalı ürünlerin artırmasıyla lavanta bahçelerini bir marka haline getirerek şehrimizin yeni uğrak mekânı yapmış oldu. Tabi bunun yanı sıra Lavanta Bahçeleri'ne bir de kardeş bahçe oluşturarak Karatay Mevlâna Gül Bahçesi'ni oluşturdu. Geçtiğimiz cuma günü de bilgilendirme ve yatırımları anlatma toplantısında bu iki güzelliği yerinde gezerek şehir dışından gelecek misafirleri gönül huzuru ile götürülecek alanları detaylıca incelemiş olduk.
Emeği geçen herkesi başta Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ediyor ve mutlaka herkesin gidip bu güzellikleri yaşamasını istiyorum.
Tabi Karatay’a teşekkür edip Meram Belediyemizin Lavanta yatırımını söylememek olmaz. Meram Belediyesi de geçtiğimiz yıl kazandırdığı Meram Bağları'nın ardından Lavanta Bahçesi'ni de ziyaretçilerin beğenisine sundu. Karatay gibi iddiaları olmadığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Lavanta bahçesi ile başlayan gezi güzergahını genişletmekte kararlı. Başkan Kavuş’a hizmetinden dolayı teşekkür ediyor şimdiden başarılar diliyorum.
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.