Konya
°C
Yeni Meram

HIZLI GEÇEN ZAMANDA 74. YIL…

HIZLI GEÇEN ZAMANDA 74. YIL…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2023 01:21
27.08.2023 14:28
0
1487
ABONE OL

Daha dün gibi...
Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş!
‘Eğer bu cümleleri sıkça kullanmaya başladıysanız hayat yolculuğunun ilk gençlik yıllarını tamamlamış olmalısınız’ diyor uzmanlar. Çünkü yaş almak, zamanı daha hızlı algılamamıza yol açıyormuş. Hatta bilim, ilk yıllarda geçen 5 yılın ileriki süreçlerde geçen 40 yılla eşit hissedildiğini söylüyor.
Bizde de aynen böyle işte...
Bugün gazeteniz Yeni Meram 74. yaşına giriyor.
Yani 28 Ağustos 1950’den bugüne 28 Ağustos 2023’e tam 74 yıl geçmiş, hatta 75’den gün almaya başlıyoruz.
Biz bu uzun yaşa 2019’dan itibaren dahil olmuştuk. Ancak o günden bugüne önemli bir bayrak yarışının parçası olarak gazetemizi bugünlere geliştirerek taşımış olduk.
Arşivlerimizi incelediğimizde gazetemizin ne zorlu günlerden bu zamana ulaştığını görüyoruz. Geçmiş yıllardaki yaş günlerimizle alakalı yazdığımız yazılarda altını çizdiğimiz bu uzun yolculukta kesintisiz yayına devam etmek her babayiğidin harcı olmasa gerek.
1950’den günümüze kadar emeği geçen herkese yürekten teşekkürler.
Elbette geçmişte de birçok zorluklar yaşanmıştır ancak günümüzdeki zorluklar, hızla akıp giden zamanın içinde kaybolmamak için daha bir önem arz ediyor sanki.
Geçmişte tek renk baskıdan bugün 4 renk ofset baskıya hatta artık bunlarda geri kalıp direkt dijitale dönüştü. Daha önceleri yıldan yıla fark gösteren teknolojik gelişmeler artık günden güne değişiyor.
Yeni Meram olarak bu gelişime ayak uydurmak ve zamanın geresinde kalmamak için teknolojik altyapımızı devamlı geliştiriyor, siz okurlarımıza bunu taşımaya çalışıyoruz.
Ekonomik verilerden tutun da bilgi kirliliğine kadar birçok etkene karşı setlerimizi oluşturup doğruyu en düzgün şekliyle siz kıymetli okurlarımıza sunmanın gayreti bizim mutluluğumuz oluyor.
Yoğun bir dezenformasyonun yaşandığı günümüzde doğru habere ulaşmak tabiri caizse tereyağından kıl çekmek gibi adeta...
İşte bunun için haber politikamızdan yorum değerlendirmemize kadar her şeyi bu doğrultuda analiz ediyoruz. Basılı medyanın ömrünün iyiden iyiye kısaldığı günümüzde dijital haberciliğin ivme kazandığı ve daha da gelişim göstereceği gerçeği öncelikli düsturumuz oldu.
Dolayısıyla çok uzun zaman değil ancak belirli bir zaman sonra kokusuna hasret kalacağımız gazetelerin baskılı halleri sadece güzel bir anı olarak çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız bir anı olarak kalacak.
Çünkü ilerleyişini durdurmaya hiçbir gücün yetmediği zaman değirmeninde, bu güzellikler de öğütülüp gidecek. Ancak değişmeyecek olan tek şey basılı gazetemizdeki etik ve değerlerin dijitalde de devam edecek olmasıdır.
Yeni Meram Gazetesi olarak 74. yaşımıza siz değerli okurlarımızla giriyor olmak da bizler için ayrı bir mutluluk, bunun ve bu zamana kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için en büyük teşekkürü sizlere ediyorum.
Bizleri atadan, dededen, babadan yalnız bırakmayan istisna okurlarımıza da özel teşekkür ediyorum. Gazetemiz ve internet sitemizde emek veren, gelişime katkı sunan değerli mesai arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bizlerle yola çıkan ve bugün aramızda olmayan arkadaşlarımıza da yaşamlarının geri kalan kısmında başarı ve mutluluk diliyorum.
Gelecek yıl 100’e son çeyrek dediğimiz 75. yaşımıza ulaşacağız inşallah. Bizler o günlere ulaşır mıyız bilmiyorum ama ulaşmazsak da, ulaşan arkadaşlarımız 75. yılımızı layıkıyla siz değerli okurlarımızla kutlayacaklardır.
Nice yıllara hep birlikte beraberce ulaşma duasıyla kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.