Konya
°C
Yeni Meram

İYİ PARTİ’NİN HDP İLE İMTİHANI

İYİ PARTİ’NİN HDP İLE İMTİHANI-Mustafa KAPLAN - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.11.2021 01:38
17.11.2021 16:43
1
1974
ABONE OL


İYİ Parti Grup Başkanvekili iken şehit kardeşinin bacısına küfreden Lütfi Türkkan önce inkar etti, bu işi öyle kapatamayacaklarını anlayınca da bir video çekerek sadece genel başkanından özür diledi. Şehit ailesinden ve milletten özür dilemedi. Bu davranış kamuoyunda çok tepki çekti. Grup toplantısında da genel başkan Bayan Akşener küfürbazı korudu. Korurken bir bayana yakışmayan şekilde bir küfür de o etti. Partinin diğer yetkilileri de küfürbazı korudu. Öyle ki ülkücü tabandan gelen yöneticiler bile küfürbazı koruma çabası içindeydi. Bizzat şahit oldum. Güya milliyetçi çizgisi olan bir partinin böylesi bir ahlaksızlık sergileyen birine sahip çıkması çok yadırgandı. Genel kurul çalışmaları sırasında eski ülkücü Musavvat Dervişoglu, şehidin abisinin alnında şehit kardeşi diye yazıyor mu diye savunmalar yapıyordu. Kaldı ki küfredilen kişi PKK’nın koyduğu mayına basarak şehit olan kardeşinin parçalarını topladıklarını ayaklarını bulamadıklarını söylüyordu. Küfür olayından hemen önce, İYİ Parti'nin niye PKK’nın uzantısı HDP ile ortak davrandığını eleştiriyordu. Yani küfürden önce küfürbaz Lütfi bu sözleri duymuştu. Ona rağmen hemen koşup adamın boğazını sıkıp kulağına küfrünü etti. İYİ Parti grup başkan vekili Musavvat Devrişoglu’nun adamın alnında şehit kardeşi mi yazıyordu savunmasına ne denir? Pişkinlik mi? Diyelim ki o kişi şehit yakını değil. Siz niye PKK uzantısı HDP ile ortaklık yaparsınız diyen bir vatandaşa küfretmek mi gerekir? Halkımızın İYİ Parti'ye olan tepkisi, ne kadar gizleseler de her halükarda gözlemlenen PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ilişkisine verdiği haklı tepkisidir.
Diğer yandan sadece HDPKK ile yan yana olmasından değil. İYİ Parti'nin bir de FETÖ’nün kurdurmuş olduğu iddiasıdır. Bu iddiayı güçlendiren beyanlar var. Refah- Yol hükümetinde İçişleri Bakanı olan Meral Akşener’in İçişleri Bakanı olması için Fetullah Gülen’in Tansu Çiller’e ricacı gönderdiğini Çiller ve bu rica mektubunu Çiller’e götüren kişi de söylemektedir. Küfürbaz Lütfi’nin de FETÖ'cüleri koruyan beyanlar yaptığı da bilinmektedir. Lütfi’nin İYİ Parti'nin finansörü olduğu iddiaları da kamuoyuna yansımaktadır. Milletimiz Lütfi’nin İYİ Parti'den ihraç edilmesini hatta vekillikten istifa etmesini istemektedir.

HABER YORUMLARI
  1. Deniz Han
    2021-11-23 21:33:32
    Fetoya ne istediler de vermedik diyeni görmeyen gözler sui zanda bulunmada Allahtan korkmuyorlar... AKPdindar insanların ahlakını da sıfırladı...