Konya
°C
Yeni Meram

Kabine ve Konyalı bakanlar hayırlı olsun

Kabine ve Konyalı bakanlar hayırlı olsun- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.06.2023 01:20
04.06.2023 14:27
0
1739
ABONE OL

Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçlarının açıklanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis'teki yemininin ardından gözlerin çevrildiği yeni Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
Büyük bir merakla beklenen ve Türkiye Yüzyılı'nın kadrosu olarak da altı çizilen Kabine'de yer alabilecek isimler her ne kadar aşağı yukarı tahmin edilmiş olsa da açıklanan isimler o tahminlerin tam tersi oldu.
Özellikle ekonomi alanındaki koltuklara kimlerin oturacağı merak konusu olurken Hazine ve Maliye Bakanlığına Mehmet Şimşek’in getirilmesi piyasalarda olumlu karşılandı.
Bir diğer dikkat çeken bakanlık ise Dışişleri Bakanlığı oldu. Bu önemli bakanlık da önemli bir isme, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a teslim edildi. Uzun lafın kısası genel olarak baktığım zaman Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir Kabine oluşturulmuş oldu. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kabine'de yer alan tüm bakanlarımıza ve diğer görev değişimi yapılan alanlarda ülkemize hizmet edecek isimlere hayırlı olsun dileklerimi ileterek Allah yardımcıları olsun duasını millet olarak eksiltmememiz gerektiğini ifade ediyorum.
Evet Kabine açıklandı ve bakanlar dün itibari ile devir teslimleri yaparak görevlilerine başladı. Bu Kabine'de Konya olarak hepimizin merakı kaç Konyalı bakanımız olduğu yönündeydi. Geçen dönemde yer alan ve başta ülkemiz olmak üzere şehrimize çok önemli katkıları olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un milletvekili olması nedeniyle Kabine'de yer almaması yeni isimlerin varlığını ön plana çıkarmış oldu. Nitekim Konyalı olarak Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca görevine devam ederken Konyalı yeni isimler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın doğum yerleri Konya olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Brüksel ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise İstanbul doğumlu. Ancak bu iki bakanımızın da anne babaları Konyalı olduğundan şehrimizin bir parçası olarak görüyoruz. Ben Kabine'de yer alan Konyalı bakanlarımıza da özellikle hayırlı olsun dileklerimi iletirken bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
Yeni dönemde milletvekili olarak Meclis'te görev yapacak olan ve tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Konyalı hemşehrimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum bu şehir için çıtayı çok yükseltti. Ülkemiz başta olmak üzere şehrimize çok büyük katkıları oldu. Dolayısıyla bu çıta bundan böyle Konyalı bakanlarımız olarak sizlerin elinde daha yükseklere çıkacak inşallah. Umudum ve arzum tüm şehrimiz adına budur. Allah yar ve yardımcınız olsun.
KURUM, SÜPRİZ OLMAYACAK
Bu arada küçük bir notu tarihe geçmesi adına paylaşmak istiyorum. Yeni Kabine'nin açıklanmasının ardından en çalışkan ve başarılı bakanlar arasında olan hemşehrimiz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yeni Kabine'de yer almaması hem milletvekilliği hem de gelecekte daha önemli görevler verileceğinin göstergesi oldu. Kulislerde dillendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı söylemlerinin yanı sıra parti içinde de önemli bir etkiye sahip olması nedeniyle alacağı görevlerin sürpriz olmayacağının altını şimdiden çizmek istiyorum.
BU MUHALEFET GERÇEKTEN OLMAZ
Hafta sonu düzenlenen tören ve programlarla yoğun bir şekilde geçti. Meclis'teki milletvekillerinin yemin töreninin ötesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da TBMM'de yemin ederek görevine resmen başladı.
Dünya medyasının takip ettiği ve birçok ülkede canlı yayınla gösterilen yemin töreni ülkemiz için büyük önem taşıyordu. Ancak böylesi önemli bir törende seçimlerde hüsrana uğrayan muhalefet, yine kendisine yakışanı yaptı ve akıllarınca Cumhurbaşkanını protesto etti.
Seçim sürecinde yaptıkları ile yapacaklarının sinyalini veren CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri, yeminini okuyan Erdoğan’ı protesto ederek ayağa kalkmadı. Ancak CHP listelerinden meclise giren Saadet, DEVA ve Gelecek Partili vekiller ise ayağa kalkarak Erdoğan’ı alkışladı.
Muhalefetteki milletvekilleri, 2 Haziran’daki yemin törenini izlemek için Meclis’e gelen Erdoğan’ı ayağa kalkmayarak yine protesto etmişti.
Ya arkadaş anlamıyorum bir insanı seversin ya da sevmezsin o ayrı bir konu ancak bulunduğu makama her ne olursa olsun saygı göstermek zorundasın. Bu makam ülkemizin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı ve ne olursan ol o Meclis çatısı altındaysan iki kez düşünmek zorundasın. Şimdi merak ediyorum bu makama saygı göstermeyen bir muhalefet bu ülke için ne yapacak?
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.