Konya
°C
Yeni Meram

KARTALIN HİKAYESİ

KARTALIN HİKAYESİ- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.07.2023 01:10
21.07.2023 14:12
0
1497
ABONE OL

Kartallar, kuşlar arasında en uzun süre yaşayan canlılardır. Elli yıl kadar yaşayabilirler. Bu kadar uzun süre hayatta kalabilmek için kartallar, hayatlarının belli bir dönemlerinde bir seçim yapmak zorunda kalırlar. İlerleyen yaşlarında kartalın pençeleri sertleșmeye ve iş görememeye başlar. Bu sebeple avlanamaz ve aç kalır.

Tüyleri kartlaşır ve kanatlarına takıldı için yükseklere uçmakta zorlanır. Bütün bunlar olup biterken, kartalın bir seçim yapması gerekir. Bu şekilde yaşayarak ölüme her geçen gün biraz daha yaklaşabilir ya da yaşamak için kendini yeniden küllerinden doğurabilir.

Kartalın acı dolu inziva süreci böylece başlamıştır. Bu sürede yüksek bir zirveye çıkar ve orada geçici bir yuva kurar. Önce gagasını sert bir biçimde taşlara vurur ve gagasını sökerek onu düşürür. Sonra Kartal yeni bir gaganın çıkmasını bekler ve yeni gagasıyla bu defa pençelerini söker ve teninden çıkarır. Ardından yeni pençelerin çıkması için bu acıya katlanmaya devam eder. Pençeleri ile de tüylerini koparır ve yepyeni tüylerin çıkmasını sağlar.

Kartal yeni gagası, pençesi ve tüyleriyle artık olması gereken yere, gökyüzünün en uzak köşelerine gitmeye hazırdır.

Kartallarla ilgili olarak kurgulanmış bu metafor, bize her birimizin içindeki kartalı nasıl yeniden ayağa kaldıracağımız ile ilgili ilham veriyor. Hepimiz kendi kanatları ile özgürce uçan cesur Kartallar gibiyiz.

Eğer bir gün hayallerinizle aranıza amansız uçurumlar girdiğini düşünürseniz ve kendinizi hayatın ortasında hiçbir işe yaramayan ve kaderin ona sürüklediği yere gitmeye mecbur bir zavallı gibi hissederseniz, sizin de tüyleriniz kartlaşmış gaganız ve pençeleriniz eskimiş demektir. Kendi küllerinizden yeniden doğmanın vakti gelmedi mi?

Kendinizi kendi ellerinizle kapattığınız kafeslerden çıkarmanın şimdi tam zamanı değil mi? Yüksekleri hedefleyin ve sınırlarınızı sonuna kadar zorlayın. Sizin yeniden doğuşunuz ilham versin kendini çaresizlik zindanlarına kapatmış diğer kartallara. Hikayeniz dolaşsın dilden dile..

İnsanlar umutlarını kaybettiği zaman sizin öykünüzü hatırlasınlar. “Bir zamanlar küllerinden yeniden doğan biri vardı” desinler ve kulaklarınız çınlasın.

Sizin kartlaşmış kanatlarınız işe yaramayan tüm o olumsuz düşünce ve inançlarınızdır, sökün ve atın onları hayatınızdan. Yepyeni güçlü düşüncelerle doldurduğunuzda yeni bir kimlik giydiğinizde hayatı bambaşka güzelliklerle deneyimleyeceksiniz. Körelmiş gaganız, korkularınızdır. Esaretinizi cesarete dönüştürün. Artık işe yaramayan pençeleriniz, ellerinizden kayıp giden umudunuzdur. Dişinizle tırnağınızla var ettiğiniz hayallerinizin mutsuzluğun karanlığında kaybolmasına izin vermeyin.

Kanatlarınız rüzgarın bir bıçak gibi kestiğinde ve gözleriniz önünüzde beliren yepyeni hedeflere kilitlendiğinde.. İşte o zaman sizin için yepyeni bir yaşam başlamış demektir. Evet evet küllerinizden yeniden doğmuşsunuz demektir. Hayat hepimize farklı alanlarda farklı yerlerde türlü türlü şans verir. Önemli olan bu mesajı okuyup farkına varıp şansı değerlendirmektir.

Size önemli bir sır vereyim mi? Her kim korkularının üzerine korkusuzca yürürse Allah bütün yolları ona kolaylaştırıyor.

Haydi şimdi sıra sizde!

Tıpkı bir Kartal gibi tüm o eskimiş tüylerinizi yolmaya başlayabilirsiniz...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.