Konya
°C
Yeni Meram
06.10.2024 15:20

Konyaspor, Eyüpspor karşısında evinde kazandı: 2-1

Konyaspor, Eyüpspor karşısında önemli bir geri dönüşe imza attı. 65’de 1-0 mağlup duruma düşen yeşil-beyazlılar, 72’de Yusuf Erdoğan ile beraberliği sağladı. Aleksic 90+7’de attığı şık golle adeta Anadolu Kartalı’na hayat verdi ve ekibimiz bu sezon evinde ilk kez kazandı

A+
A-
06.10.2024 15:20
06.10.2024 16:17
0
1534
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor, zorlu Eyüpspor maçında muhteşem bir geri dönüşe imza atarak bu sezon evinde ilk kez galibiyet sevinci yaşadı. Maçın genelinde topu rakibine bırakarak kontra ataklarla etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlılar, bu taktiğinde zaman zaman başarılı olsa da kalesinde de önemli tehlikeler yaşadı. İlk yarıda iki takım da yüzde yüzlük net pozisyonlarda kalecilere takılırken, Eyüpspor’un kontrolünde geçen ilk devrede gol sesi çıkmadı. Maçın ikinci yarısında Konyaspor oyun taktiğini değiştirmezken, Eyüpspor topla daha çok oynayan taraf olmaya devam etti. Maçtaki gol sessizliğini 62’de Ahmed Kutucu attığı şık golle bozarken, Eyüpspor’u 1-0 öne geçirdi. Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı yenilen gol sonrası hamleler yaparak oyuna ortak oldu.

NİTEKİM, 59’da oyuna giren Yusuf Erdoğan, Bazoer’in pasında savunma arkasına iyi sarkarak yerden düzgün bir vuruşla Konyaspor adına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1. Skorda yeniden denge gelmesinin ardından Eyüpspor ikinci gol için etkili olmaya çalışsa da Konyaspor rakibine ikinci gol şansını vermedi ve 90+7’de Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı şık bir vuruşla filelerle buluşturan Aleksic, adeta takımına hayat verdi ve Anadolu Kartalı sahadan 2-1 galip ayrılarak bu sezon evinde ilk kez 3 puan sevinci yaşadı. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Eyüpspor ile karşılaştı. Medaş Konya Büyükşehir Stadı’nda güzel bir havada oynanan mücadelede tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, 10 bin kadar taraftar maçı yerinde takip etti.

KONYASPOR Teknik Direktör Ali Çamdalı, Trabzonspor maçına göre bu mücadeleye farklı bir 11 ile çıkarken, 3 farklı isime şans verdi. Çamdalı, sol stoperde oynayan Bazoer’i 6 numarada görevlendirirken, savunma tandemi Uğurcan-Adil’den oluştu. Form düşüklüğü yaşayan Jevtovic, ilk kez maça yedek kulübesinde başladı. Uğurcan, Trabzonspor maçında orta sahada oynarken, bu maçta sol stoperde oynadı. Son dönemde ikinci devre oyuna girerek pozitif bir futbol sergileyen Melih İbrahimoğlu ve Keyta da ilk 11’de maça başladı. Melih 8 numarada, Keyta ise sağ kanatta görev yaptı. Anadolu Kartalı’nda Oğulcan Ülgün de 11’e dönerken, forvet arkası pozisyonda forma giydi. Jevtovic ile birlikte Yusuf Erdoğan ve Ndao da maça yedek kulübesinde başladı.

GENEL olarak Eyüpspor’un topa sahip olduğu karşılaşmanın ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Dengeli geçen ilk devrede yeşil-beyazlı temsilcimiz, net pozisyonlara girmekte zorlandı. Konyaspor, rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlandı. Konuk ekip ise zaman zaman tehlikeli geldi. 32’de Ahmed Kutucu’nun vuruşunda kaleci Slowik gole izin vermedi. 37’de ise konuk ekip, çok net bir gol şansından yararlanamadı. Soldan yapılan ortada Bruno'nun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Slowik müthiş bir kurtarış yaptı. Mücadelenin ikinci yarısı daha tempolu geçti. İki takım da bu devrede gol için daha çok pozisyon üretmeye çalıştı. Eyüpspor, 65. dakikada 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Ahmed Kutucu, ceza sahası dışından sert vuruşla takımını öne geçirdi.

KONYASPOR, mağlup duruma düşmesine karşın oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle oyuna tutundu ve yediği gole 72’de cevap verdi. Bazoer'in şık ara pasında ceza sahasına sol çaprazdan giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşu ağlarla buluştu. 89’da Anadolu Kartalı, penaltı bekledi ancak Erkan Özdamar, beyaz noktayı göstermedi. Pozisyona isyan eden Ali Çamdalı kırmızı kart gördü. Yeşil-beyazlılar, beraberliğin gelmesiyle verdiği moralle rakip kalede daha çok göründü. Nitekim, 90+7’de Konyaspor’a hayat veren gol geldi. Sağdan Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte Aleksic, muhteşem bir vole ile takımını 2-1 öne geçirdi. Golden sonra stadyumda bayram havası yaşandı. Teknik heyet ve oyuncular, uzun süre golün mutluluğunu yaşadı. Konyaspor, bu golle beraber maçtan 2-1 galip ayrılarak puanını 11’e çıkardı ve milli maç arasına moralli girdi. Bu sezon evinde ilk kez kazanarak iç sahada deyim yerinde ise şeytanın bacağını kıran Konyaspor’da, mücadelenin bitiş düdüğü ile birlikte teknik heyet ve oyuncular, galibiyeti taraftarla doyasıya birlikte kutladı. Anadolu Kartalı milli ara sonrasında 9. hafta maçında Beşiktaş’a konuk olacak. *HÜSEYİN TURGUT

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.