Konya
°C
Yeni Meram

'ŞİFAYI KAPMAK' NE DEMEK?

'ŞİFAYI KAPMAK' NE DEMEK? - Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.02.2024 00:42
16.02.2024 13:33
1
2108
ABONE OL

Hayat yolculuğumuzda, bedenimiz ve ruhumuz zaman zaman yorgunluğa ve hastalığa maruz kalabilir. İşte tam da bu noktada, “şifayı kapmak” deyimi bir umut ışığı gibi karşımıza çıkar. Özgünlerin şifa yolculuğu ise bize bu ışığa ulaşmak için ilham verir.
Doğanın kucağında temiz hava almak, yeşilliklere bakmak ve suyun sesini dinlemek ruhumuzu besler, stresi azaltır. Sanatın iyileştirici gücüyle duygularımızı ifade eder, iç dünyamızı keşfeder ve ruhumuzu şifalandırırız. Namaz, Kur’an, zikir ve tesbihatlar ile zihnimizi sakinleştirir, bedenimizle bağlantı kurar ve huzura kavuşuruz. Sevginin gücüyle sevdiklerimizle derin sohbetler yapar, kalbimizi açar ve ruhumuzu besleriz. Özgün bakış açımızla ise sorunlara farklı açılardan bakar, çözümler üretir ve kendi şifa yolumuzu çizeriz.
“Şifayı kapmak” ile ilgili yaptığım araştırmalarda pek çok bilgiye ulaştım. Eskiden insanlar grip olduklarında “şifayı kaptık” derlermiş. Çünkü bütün vücudun temizlendiğini ve manevi olarak da günahlardan arındığını söylüyor büyükler..
Bu hafta ben de şifayı kapınca, bununla ilgili yazı yazmak istedim. İnsan hastalanınca yemeden içmeden kesiliyor çünkü Allah tarafından doyuruluyor. Farkında mısınız, insan daha bir masumlaşıyor, kılını bile kıpırdatamayınca, gücün kudretin Allah tarafından verildiğini ve aciz bir kul olduğunu anlıyorsun..
Bu arada doktorlar, “şifayı kapmak” deyimini farklı bakış açılarıyla yorumlayabilirler. Bilimsel bakış açısı, şifayı bir hastalıktan kurtulma veya iyileşme süreci olarak görür.
Bazı doktorlar, şifa sürecinde tamamlayıcı ve alternatif tıbbi yöntemlerin de faydalı olabileceğini düşünmektedir. Bu yöntemler arasında, hacamat, sülük, akupunktur, aromaterapi ve bitkisel tedavi gibi uygulamalar yer alır..
Holistic yaklaşım ise şifayı bedenen, ruhen ve manen iyileşme olarak yorumlar..
Bizim için ilim bilim çok kıymetlidir. Önemli olan konuya bütüncül bakabilmek. Sağlıklı iken şifanın kıymetini bilmek. Bunun için çokça şükredebilmek.. toprakla hava ile suyla kısacası kainatla bütünleşmek. İnsanların pek çok hastalıklarının temel sebebi topraktan ayaklarını kestikleri için dört duvar arasında kaldıkları için oluyor. Ağaçlara sarılmak mis gibi havaya ciğerlerimize kadar çekmek ne büyük lütuf .. Ailemizle, konu komşuyla, dostlarımızla, sevdiklerimizle hoş sohbette buluşmak da şifadır. Çünkü insan sosyal bir varlıktır.
Bir de unutmadan, sevgi her derdin ilacıdır.
Maddi manevi şifalandığımız güzel bir ömür diliyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.