Konya
°C
Yeni Meram

ACIMIZ DA HEDEFİMİZ DE BÜYÜK…

ACIMIZ DA HEDEFİMİZ DE BÜYÜK…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.05.2022 01:10
29.05.2022 14:17
0
1786
ABONE OL

Üzerinde yaşadığımız bu vatan, bu topraklar tarih boyunca şehitlerimizin gazilerimizin gözlerini dahi kırpmadan verdikleri kutlu mücadele ile ayakta durmuş, durmaya da devam edecektir. Dünyanın hiçbir ülkesi vatanımızın gördüğü hainleri, teröristleri ve ihanetleri görmemiştir. Bu toprakların bizlere yurt olması için oldum olası hep hainler teröristler ve vatan düşmanları ile mücadele edilmiş edilmeye de devam edilmektedir. Daha geçtiğimiz hafta 6 şehidimizin haberi ile parçalanan yüreğimiz aldığımız son şehit haberiyle daha bir acı yaşadı.
Teröristlere aman vermemek için başlatılan ve devam eden Pençe-Kilit Harekât bölgesinde teröristler tarafından döşenen EYP’nin patlaması sonucu hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Hasan Çatal şehit düştü. Evli ve 2 çocuk babası olan şehidimizin acı haberinin Ilgın Esentepe Mahallesinde yaşayan ailesine ulaşmasıyla yüreklere ateşin düşmesi bir oldu. Rabbim şehidimizin nezdinde tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Acılı ailesine sabırlar ve güç versin. Geride gözü yaşlı kalbi yıkık eş ile iki yavruyu yetim bırakan hainleri, Rabbim Kahhar isminin hakkı için kahreylesin. Rabbim şehadetini kabul etsin şehidim. Amin.
***
Geçtiğimiz hafta şehrimiz adına önemli programlar ve açıklamalar hareketliliğin azalmadan arttığının göstergesi olarak yaşanmaya devam etti. Birbiri ardına düzenlenen etkinliklerin yanı sıra KONESOB Başkanı güzel insan Muharrem Karabacak’ın TESK adaylık açıklaması hem gurur verdi hem heyecanlandırdı.
Bildiğiniz üzere Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı ve aynı zamanda KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, önce kendi meslek grubundaki minibüsçü esnafının büyük desteği ile yeniden başkan seçildi. Ardından yapılan KONESOB seçiminde ise tüm esnaf ve sanatkârların güvenoyunu alarak hizmetine kaldığı yerden devam etti. Ancak Karabacak ve ekibinin hedefi artık Konya ile sınırlı kalmadı ve bu hizmet yarışının bayrağını en tepeye dikmek için kollar sıvandı. Zirve her zaman zor her zaman çetrefilli olur bilincini göz önüne alarak ateşten gömleği giymeye hazır olduğunu göstermiş oldu sevgili Muharrem başkan. Toplantısında kurduğu cümleler özenle ve kılı kırk yararak seçilmiş cümlelerdi ve hafta içinde haberlerimizde o cümleleri sizlerle paylaşmıştık. Ahilik düsturuna vurgu yapılan ifadeler artık ulusal seviyeye çıkıp uygulanma vaktini işaret ediyordu. Dolayısıyla muhtemelen eylül ayında yapılacak Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) seçiminde aday olan Muharrem Başkan’ın tek rakibi, 2007 yılından bu yana genel başkanlık yapan Bendevi Palandöken. Başkan Karabacak işinin kolay olmadığını biliyor ancak bu zorlukları aşacak azim güç ve birlikteliğin olduğunu da çok net görenlerin başında geliyor. Konya’dan tüm Türkiye’ye yaymayı amaçladığı hizmet aşkını iyi anlatması durumunda rakibine fark atması kaçınılmaz değil.
Ancak başarı için birlikteliğin şart olduğunun altını çizmek istiyorum. Yanı Muharrem Başkan'a çıktığı bu önemli yolda destek olmak hepimizin görevidir. Siyasetçisinden bürokratına, amirinden memuruna, Konya dışında yaşayıp birçok meslekte faaliyet gösteren esnafından sanayicisine kadar herkesin bu yolda Muharrem Başkan'a destek olması şart, çünkü çıkılan bu yolda ulaşılan menzilde Muharrem Karabacak isminden çok “Konya” ismi olacak. Bu nedenle Muharrem Başkan'ı yalnız bırakmamak ve destek vermek bu yolda zorlukların üstesinden tek tek getirecek en önemli etkendir. Çıktığın yolun ve bahtın açık olsun, Allah yar ve yardımcın olsun Muharrem Başkan…
***
Yazımın son bölümünü ise Altın Dokunuşlar sergisine ayırmak istiyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali “Türk Dünyası” temasıyla on binlerce sanatseveri ağırladı.
Serginin dışında tem bir festival olan etkinlik özellikle hafta sonu 7’den 70’e tüm Konya’yı ağırladı desem yanlış olmaz. Her ne kadar kadınların ağırlıklı olarak ziyaret ettiği festival olsa da, içerisinde barındırdığı etkinlikler erkek ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Anadolu’nun en büyük sanat festivaline gelenler Türk dünyası motifleri taşıyan 2 bin 140 eserle birlikte konserlere, atölye çalışmalarına ve konferanslara da katıldı. Hafta sonu izlenimlerimizden oluşan özel haberimizi hem manşetimiz hem de orta sayfamızda beğeninize sunuyoruz. Bu önemli etkinlikte emeği olan Konya Büyükşehir Belediyemizi ve katılımcıları özellikle tebrik ediyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.