Konya
°C
Yeni Meram

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN; LAFA BAKILMAZ-1

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN; LAFA BAKILMAZ-1- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.03.2024 00:47
25.03.2024 12:49
0
746
ABONE OL

31 MART 2024 seçimlerinin arefesindeyiz. Siyasi partiler demokrasinin bel kemiğini oluşturur. Siyasi partilerin ortak çarpanları; daima vatanın-birliği-bütünlüğü-milli değerlerine sadakat ve güvenliği konusunda aynı ilkelere sahip olmak zorundadırlar. Bunun dışında siyasi partilerin farklılıkları demokrasinin ve ülkemizin zenginlikleri mahiyetindedir. Muhalefetimizin sergilediği tavır davranış anlayış ve söylemleri can yakıcı mahiyettedir. Öyle bir muhalefet körlüğü ve tükenmişlik sendromu enjeksiyonlarıyla toplumumuza ümitsizlik pompalama dışında; ne bir proje ne bir öneri ne de bir çözüm ortaya koyamamaktadırlar. Dünyanın karşı karşıya kaldığı sorunlarla ülkemiz de karşı karşıya kalmıştır.
Bunların başında çevremizin ateş çemberi ile kuşatılmış olması, ekonomik anlamda enflasyon ve pahalılık vs. Bütün bunlara rağmen ülkemiz milli gelirini bir nokta bir trilyon dolara, kişi başı milli gelirde 13 bin dolara çıkarılmıştır. Bunun yanında ülkemiz yatırımlarını sürdürme konusunda hiç geri kalmamış ya her hafta ya da her ay birkaç açılış birkaç temel atma projeleri ile devletimiz büyümeye devam etmektedir. Ancak muhalefetimiz büyük resimlere bakmak kabiliyetinden yoksun, muhalefet körlüğüne kapılmış olduğu için bir türlü kendisini kötü küçük resimlere takılarak boğulma formatından kurtaramamıştır. Kuyruğu dik tutmak için kafasını kuma gömmüş vaziyettedir. Kuyruğu da kaybettiği gün gerçekleri anlayacak ancak iş işten geçmiş olacaktır.
Peki büyük resimde neler var?
Şimdi sizlere hazırladığım büyük resimlerden birkaç kesiti sunmak istiyorum:446000 km² mavi vatan tescillenmiştir. Türkiye'nin ekonomik münhasır olanı olarak uluslararası düzeyde İlan edilmiştir. Uluslararası dış politika itibariyle Türkiye oyuna gelen değil oyun kuran sözü dinlenen itibar sahibi bir ülke haline gelmiştir.
-Kardeş Azerbaycan'ın yanında yer alarak 30 yıllık Karabağ işgali sonlandırılmış ve topraklarımız kurtarılmıştır. Ayrıca "Türk Devletleri Teşkilatı" kurulmuş teşkilatın sistematiği stratejisi hedefleri ağabey Türkiye'nin önderliğinde belirlenmiştir.
-Türkiye'nin önderliğinde Afrika'nın Avrupa sömürgesinden kurtarılması adına "Afrika Devletler Deşkilatı" kurulmuştur. Bugün hemen hemen tüm Afra ülkelerinde büyükelçiliklerimiz mevcuttur.
Türkiye üniversitelerinde okuyarak Afrika'ya dönen 400.000 civarında genç Afrika devletlerinin Cumhurbaşkanı-başbakan ve bakanlıklar seviyesinde devletlerine hakim olmuşlardır. Şu anda pek çoğu Türkçe konuşmakta ve Türkiye'mizle fevkalade dostluk ilişkileri başlatılmıştır ve bazı Afrika ülkelerinde de askeri üslerimizi kurmuşuzdur.
Artık Afrikalı anneler bebeklerini Türk bayrağına beliyorlar."artık dedelerimiz geldi güvendeyiz"diyorlar. Primitif akıllı muhalefet körlüğü hastalığına yakalanmış olanlar bu hakikati idrak edecek seviyede değildirler
-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti su projesi. Anamur Drogan çayı üzerinde inşa edilen Akköprü barajı'ndan denizin 250 metre altından nehir oluşturarak Girne yakınındaki Geçitköy barajı'na bağlanmıştır. 86 kilometre denizin 250 metre altından 40 kilometrede yüzeyden olmak üzere 126 km'lik bir nehir Kıbrıs'a ulaştırılmıştır.
-Toplam enerji içerisindeki yenilenebilir enerji payımız %56 seviyesine çıkmıştır. Güneş enerji sistemlerimiz, barajlarımıza kurulan hidroelektrik santraller ve rüzgar tribünlerinden elde edilen enerji ile bu seviyeye erişilmiştir. Bu oran daha önce %2 idi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.