Konya
°C
Yeni Meram

Doğruya doğru, yanlışa yanlış…

Doğruya doğru, yanlışa yanlış…- Hüseyin MENEKŞE- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.05.2023 01:47
29.05.2023 13:49
7
7428
ABONE OL

Evet değerli okurlar; Tüm dünyanın dahi çok yakından takip ettiği, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri sonlandı. İlk turda en çok oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu gerçekleştirildi. İkinci turda rakibinden daha fazla oy alan Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı seçildi ve kendisinin de hitap ettiği gibi “kazanan Türkiye oldu”
Gelelim şimdi seçimlerin muhasebesini yapmaya. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimlerle birlikte 12. kez yenilgiyle ayrıldı. Bu seçmen için azımsanacak sineye çekilecek bir durum değil. Seçmen istifa etmesini istiyor ve hatta ilk başa dönecek olursak aday bile olmasını istememişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yılmaz savunucusu “kesin kazandık” diyen CHP’li gazeteci İsmail Saymaz: “Liderlerin oy desteği ile Cumhurbaşkanı adayı oldu. Bir dolu hata yapıldı, 7 Kocalı Hürmüz hükümeti kurar gibi hükümet kurma hatalıydı. Belediye başkanlarının pasifize edilmesi hatalıydı. Almanya’ya, İngiltere’ye, Amerika’ya gitmek hatalıydı, ‘Yenildim ama gene de başarılıydım' denir mi? Ortada bir başarısızlık var” ifadelerini kullandı.
HDP ile işbirliği yaparak seçim sürecine büyük bir heyecan ile giren 6’lı masanın hevesi kursağında kaldı. 1.tur için vaatlerini dahi seçime 1 ay kala açıklamaya başlayan Kılıçdaroğlu’nun, halkı kendine güvendirmesi çok zor gözüküyordu. PKK ile yaptığı anlaşmaları inkar etmesi halkı çıldırttı. 1. Tur seçimlerinin yapıldığı gün daha sonuçlar açıklanmadan ‘kazandık’ diye atlayan halk tabiri ile ‘sazan’ kişiler, olan itibarı da alt üst etti. 2. Tur seçimleri için hazırlıklara başlayan Kılıçdaroğlu, kendi kuyusunu kazmaya devam etti. Olmayacak şeylerin vaatlerinde bulunarak en basiti ‘maçların şifresiz yayınlanması’ gibi ve kılıktan kılığa girmesi seçmeni kendinden iyice uzaklaştırdı. Bir Genel Başkanın ve ülkeyi Yönetmek için aday olan Cumhurbaşkanı adayının bunları bilmemesi de çok garipsenecek bir durum…
Bazı gazetecileri ve siyasileri bu seçim sürecinde daha yakından takip ettim lakin ben ömrümde hayatımda böyle bir ‘U’ dönüşü yapanını da görmedim. Omurgalı olmak çok önemli bir şey. Omurgalı olmak için; sadece iki ayak, iki göz, iki kulak, burun ve ağız yetmez!.. ‘Omurgalı’ olmanın birinci şartı, insan olmaktır, söylediği sözün de daima arkasında durmaktır. Yani; ‘insanlık’ değerlerini ‘özünde’ toplamaktır!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu seçimlerle birlikte kolay kolay yıkılmayacağını bir kez daha net bir şekilde tüm Dünya’ya gösterdi. Erdoğan'ın hataları yok mu? Var. -Eksikleri yok mu? Var. -Özeleştiri yapıyor mu? Evet. -Seçim kaybetmemesine rağmen sürekli revizyona gidiyor mu? Evet. -Herkesten az yatıp herkesten çok koşturuyor mu? Kesin. PKK’ya etek giydirdi mi? Giydirdi. -Kainat imamının kainat papazı olduğunu gösterdi mi? Gösterdi. -IMF'yi kovdu mu? Kovdu. -Avrupa'nın merkezinde Kuran okuttu mu? Okuttu. - Mehter Marşıyla birçok Avrupa ülkesinde açılışlar yaptı mı? Yaptı. -Terörün olduğu her yerde kan kusturdu mu? Kusturdu. -Alan elden veren ele geçtik mi? Geçtik. -Dünya 5'ten büyüktür dedi mi? Dedi. -Bize yaptırım yapan ABD, Rusya gibi kağıt üstündeki en güçlü devletlere aynı şekilde karşılık verdi mi? Verdi. -Külliyede alkollü resepsiyonlar yerine kendi halkını kucakladı mı? Kucakladı. -Yaptığı hangi iş, herhangi bir heykel gibi anlamsız ve gereksiz? Hiç biri. -Hastanelerin, üniversitelerin, yolların, kamu alanlarının, sanayinin, eğitimin sayısı ve kalitesi arttı mı? Arttı. - Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı bitirdi mi? Bitirdi. -Vs...vs... Peki tüm bunları Erdoğan ben mi yaptım dedi? Hayır... "Biz yaptık ama, halâ çok işimiz var, halâ yolumuz uzun, hedeflerimizden şaşmayacağız" diyor. Hedef üstüne hedef koyuyor.

Başörtülü Bakan Hakim Savcı Öğretmen Memur vs. bunlar yetmez mi İmam Hatipler'de ki katsayı zulmünü bitirip Kur'an Kursları Osmanlıca kursları vs. açtı mı? Açtı. Ayasofya'nın 86 yıllık esaretini kırıp ibadete açtı mı? Açtı. Taksim meydanına 150 yıldır yapılamayan Taksim camiini yaptı mı? Yaptı. Tekrar ediyorum bizim de eksiklerimiz var Erdoğan'nın da... Ama doğrusu yanlışından fazla ise; kendine dahi hayrı dokunmayanların ağzına düşmüş ise, kimse de kusura bakmasın bu asil Türk Milleti bu ADAMI o dış güçlerin nefsine kurban edemezdi, etmedi de… 21 yılın yıpranmışlığına, ekonomik sıkıntılara, asrın depremine, mülteci sorununa rağmen; Erdoğan seçimleri kazanmayı bildi. Sonucun Türk Milletine ve tüm İslam Alemi’ne hayırlı olmasını diliyorum…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.