Konya
°C
Yeni Meram

Yük olma, yükü omuzla!

Yük olma, yükü omuzla!- Hüseyin MENEKŞE- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.02.2023 01:33
09.02.2023 14:36
0
3438
ABONE OL

Ne yazık ki Ülkemiz 2023 yılının ilk aylarında yüzyılın felaketi ile karşı karşıya kaldı. Asrın deprem felaketi nedeniyle yaşadığımız karanlık günler her geçen saat enkaz altından kurtarılan canların haberleriyle aydınlanıyor. Betonların arasından 3-4 gün sonra sağ çıkarılan her yaştaki vatandaşımızın yüzündeki gülümseme 85 milyonun umudu oluyor resmen…
Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Bu durum nasıl anlatılır nasıl izah edilebilir inanın söyleyecek söz bulamıyorum ben. Yemek yiyemiyorum, geceleri gözüme uyku girmez oldu. Yemek yerken aklıma enkaz altında kalan kardeşlerimiz, annelerimiz, ablalarımız, abilerimiz, amcalarımız geliyor ve bir anda kesiliyorum.
Durum gerçekten çok vahim ancak durumun bu kadar vahim olduğunu anlayamayacak kadar gerizekalı olan ahmaklar var, türemeye de devam ediyor. Deprem bölgesine giderek orada vatandaşa destek olmak varken, devletin ve milletin yükünü bir nebzede olsa almak varken provokasyon yapmak ta nedir? Siz böyle mi devleti koruyacaksınız sorarım size?
Koltuk sevdasına düşmüş bir alay ahmak, deprem bölgesine gidiyor yardım etmek yerine orada reklam yapıyor. Toplumda bir kırılma olmazken siyasette olan bu kırılma gerçekten utanç vesilesidir. Partisi, görüşü ne olursa olsun birçok ekip şuan orada birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını gerçekleştiriyor. Oy için depremi siyasete çevirmekte size yakışırdı zaten. Bırakın siyaseti ve provokasyonu da millet işini yapsın bize can lazım can! Bugünlerde yaptıklarınızı tarih asla unutmayacak!
Konya, deprem bölgesi için gerçekten seferber olmuş durumda. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler, AK Parti Konya İl Başkanlığı, CHP Konya İl Başkanlığı, Saadet Partisi İl Başkanlığı, Gelecek Partisi İl Başkanlığı, DEVA Partisi İl Başkanlığı, İYİ Parti İl Başkanlığı, Üniversiteler, STK’lar bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bende 3 gündür yardım toplama merkezlerindeyim Konyalı vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Çoluğu çocuğu kim varsa elinde bir poşet ile yardıma koşuyor resmen…
Güzel birkaç örnek ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Konyaspor’da yaşanılan olumsuz gelişmeler neticesinde kulüp başkanına tepkili olan taraftarların transfer istemediklerini ve bu transfer ücretlerinin deprem bölgesine aktarılması gerektiğini düşündüklerini hatırlatayım. Daha iki gün önce kedi-köpek gibi olduğumuz Yunanistan’ın sergilemiş olduğu tavıra ne denmeli peki? Sanki bizim düşmanımız değiller de en iyi dostumuz! Bizim kadar derinden etkilendiler ve üzüldüler şuanda da Yunan ekipleri, Türkiye’ye yardım için seferber olmuş durumda. Kelimelerimin özeti aslında bu gibi olaylarda. Şunu bir kez daha görüyoruz; Bizim düşmanımız dışarıda değil, bizim en büyük düşmanımız kendimiziz! Allah’ım sen enkaz altındaki kardeşlerimize, devletimize ve milletimize güç kuvvet ver. Yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızın da bir an önce şifa bulması en büyük isteğimiz. Geçmiş olsun güzel ülkem Türkiye’m!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.