Konya
°C
Yeni Meram

DÜNYA KARIŞIYOR

DÜNYA KARIŞIYOR- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.06.2024 09:04
20.06.2024 09:08
0
2222
ABONE OL

Dünya karışıyor. Büyük bir savaş dünyanın kapısında mı? Bunu birçok devlet adamı da dile getiriyor. Mesela Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Macaristan Başbakanı Orban… Taraflar da netleşmeye başladı. Bir tarafta arkasında Siyonist Yahudilerin olduğu katil ABD ve batası Batı diğer tarafta Rusya, Çin ve Kuzey Kore… Her iki tarafta da nükleer silahlar var. Durum olduğundan daha ciddi…
Tarihe bakıldığında savaşlar dinler arası çekişme ve daha ziyade menfaat uğruna yapılmıştır. Şimdi de durum farklı değil. ABD rakipleri olan Rusya’yı zayıflatmak için Ukrayna’yı, Çin’i zayıflatmak için de Tayvan’ı kullanmaktadır. İki yıldan fazla süredir devam eden Ukrayna savaşına her türlü maddi desteği ve silahı veren Batı en son ABD’nin çöktüğü Rusya’nın paralarından 50 milyar doları Ukrayna’ya vereceklerini ve verdiği silahlarında Rusya topraklarında kullanılmasına izin verdiklerini söylediler. Yani savaşı Rusya topraklarına da taşıyacaklar. Bu durum bardağı taşıran son damla oldu.
Rusya bu durumu çok önemsiyor ve tehlikeli buluyor. Putin bu hamlelere karşı ataklar geliştiriyor. ABD’nin ezeli hasmı Rusya dostu olan Küba yakınlarında deniz altı ile tatbikat yaptı. Daha sonra Çin ve Kuzey Kore’ye ziyaretler düzenliyor. Bu iki ülke de ABD ve Batı karşıtı ve nükleer güçtür. Her iki ülke de Rusya yanında olduklarını ABD’ye hissettirdi. Yani taraflar netleşti. Üçüncü Dünya Savaşı çıkması çok muhtemel görünüyor. Bu savaşı ne önler? Şu an da dünya barışı için kurulmuş Birleşmiş Milletlerin bu fonksiyonu yapacak etkinliği yok. Zira BM güvenlik konseyinde İsrail- Gazze savaşı için aldığı ateşkes kararını bile İsrail’e uygulatamadı. Kaldı ki bir dünya savaşını önleyebilsin. Başkaca önleyebilecek bir örgütte yok. O zaman böylesi bir savaşı tarafların kurmakta olduğu güç dengesi özellikle de nükleer silahlar caydırabilir. Aksi halde dünya çok kanlı bir savaşa doğru gidiyor. Böylesi bir savaşta merkezde olan ülkemizin etkilenmemesi mümkün değil. En az zararla çıkmamız için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ve tarafsız kalmalıyız.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.