Konya
°C
Yeni Meram

ERDOĞAN’IN KRİPTOLARA OYUNU

ERDOĞAN’IN KRİPTOLARA OYUNU- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.08.2024 00:00
28.08.2024 14:02
0
1194
ABONE OL

Osmanlı ülkesine sığınan hiçbir gayrimüslimin dil, din ve diğer kültürlerine dokunmamış yüz yıllarca baskı görmeden yaşamışlardır. 1774 Küçük Kaynarca Antlaşmasından sonra devlet gerilemeye başladı. Azınlıklar özellikle de Yahudi ve Ermeniler dışarıdan da aldıkları destekle isim değiştirerek devlet memuriyetlerine girdiler. Müslümanlar askere gider, daha çok köylerde yaşar, genelde tarımla uğraşırlardı. Ermeniler sanat ve zanaatla, Yahudilerde ticaret yaparlardı. Zengindiler. Askere de gitmiyorlardı. Daha doğrusu devlet onları askere ve devlete memur olarak almıyordu. Onlar da bu yasağı delmek için zaman içinde isim değiştirdiler. Türk ve Müslüman ismi aldılar. Devlet memuru da oldular. Özellikle de askeri okullara girerek subay, astsubay oldular.
Osmanlı’nın kayıp ettiği son savaşlarda bunların ihaneti hep olmuştur. Gerçi 1839 Tanzimat Fermanı ile kendi isimleri ile devlet memurluğu hakkı aldılarsa da uygulamada ismi gavur olanlar ancak bakan olabilmiş. Yasak fiiliyatta devam etmiştir. Ama zaten onlar bu yasağı delmekte idiler. Cumhuriyet kurulduktan sonra tahsil görmüş Müslüman çocukları savaşlarda hep şehit olduğu için devlette çok sayıda memur açığı olmuştu. 1927 yılında 310 bin Yahudi, 800 bin Ermeni yine Türk ve Müslüman ismi verilerek vatandaş oldular. Faiz, döviz oyunları ile doksan yılımızı heba ettiler. Onlar zenginliklerine zenginlik katarken halkımız sömürü altındaydı. Sanayi ve ticaret bunların tekelindeydi. Her iki sahada da ülkemizi geri bıraktılar.
2011’e kadar bunların hakimiyeti devam etti. Bu yıldan sonra devlet bunlara karşı yavaş yavaş cephe almaya başladı. Onlar da boş durmuyordu. Yargı darbesi, gezi isyanı denemeleri yaptırdılar. Nihayet 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasını dış güçlerle birlikte tezgahladılar. Ancak halkımız sokaklara, meydanlara çıkarak darbeye geçit vermedi. Kırılma noktası da burası oldu. 2017 yılında Erdoğan devlet nüfus arşivlerini dijital ortama aktararak halka açtı. Yani adı Ali, Veli, Ayşe, Fatma olanların kripto olduğu ortaya çıktı. Siz saklansanız da biz sizi biliyoruz, dendi. Buna çıldırdılar. Kendi kurumlarının başına açık açık Yahudi isimli kişiler bile getirdiler. Erdoğan boş durmadı. Sanayi ve ticarette bunların tekelini kırmak için çeşitli hamleler yaptı. Savunma sanayinde bunlara hiçbir projede ihale vermedi. Mücadele devam ediyor. İnşAllah başarılacak. Allah cc Erdoğan’a uzun ömür versin. Ümmetin kurtuluşunu lime lime dokuyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.