Konya
°C
Yeni Meram

Kazanan Konya çiftçisi oldu

Kazanan Konya çiftçisi oldu- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.07.2024 00:51
28.07.2024 15:58
0
2591
ABONE OL

Haftalardır sahada büyük bir yarışın sürdüğü ve 5 adayın ipi göğüslemek için ter döktüğü Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu hafta sonu gerçekleşti.
Büyük çekişmeye sahne olacağı düşünülen ancak sonuçlar açıklandıktan sonra hiç de öyle olmadığı görülen Genel Kurulda mevcut Başkan Ramazan Erkoyuncu’nun güvenoyu alarak yoluna devam etmesinin, Konya çiftçisi için hayırlı olduğu inancındayım.
Bu nedenle Ramazan Erkoyuncu ve ekibini tebrik ediyor, yollarının açık olmasını diliyorum.
Özellikle Eski Başkan Recep Konuk’un adaylığını açıklamasının ardından başlayan seçim yoğunluğu, siyasi seçimleri aratmadı. Her ne kadar şehirde çok fazla hissedilmemiş olsa da ilçe ve beldelerde bu konu herkesin birinci gündem maddesi olmuştu.
Ara ara ilçelere gittiğimizde dahi bu konuyla alakalı her bireyin kendince öngörüsü, değerlendirmesi vardı. Dolayısıyla sohbet konusunda da bu konu öncelik oluyordu.
Recep Konuk, evet Konya Şeker için geçmişte yaptıkları iyi ya da kötü, her ne varsa yaptı ve görevi Ramazan Erkoyuncu’ya teslim etti.
O süreçten sonra Ramazan Başkan, belki de hayatında o kadar emeği kendi işine dahi vermemiş bir azim ve mücadele ile öncelikle Konya Şeker'i düz yola çıkarmak için büyük çabalar verdi.
Aralıklarla yaptıkları toplantılar ve ziyaretlerde Başkan Erkoyuncu’nun açıklamaları ve beyanları hep Konya Şeker’in borçlarından tutun da kredi yapılandırmaları gibi konular oldu.
Nitekim son birkaç görüşmede de belirle aşamalara gelindiği müjdelerini kendisinden duyduk. Bunu haberlerimize de yansıttık. Tabi Ramazan Başkan bir yandan geçmişten gelen dağı düz etmeye gayret ederken bir yandan da işleyişin sekteye uğramadan devamını sağlamış oldu.
Velhasıl kelam sözün özü Ramazan Erkoyuncu gerçekten iyi işler çıkardı. Halen de çıkarmaya devam ediyor ve edecektir de, bunun neticesinde de Konya çiftçisi bu yapılanları görmezden gelmeyerek Ramazan Başkan'a oyunu verdi.
Sonuçta yaklaşık 25 bin çiftçinin oy kullandığı Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 72. Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda rakiplerine hatırı sayılır fark atarak güven tazeleyen Başkan, bundan sonra yapacakları ile bu güvenoyunu boşa çıkartmayacaktır.
İşte bundan dolayı da evet kâğıt üzerinde seçimin galibi Ramazan Erkoyuncu oldu ancak benim kanaatimce gerçekte kazanan Konya çiftçisi olmuştur. Çünkü tarlada, bahçede verilen emeklerin karşılığını bulması ve emeklerin boşa gitmemesi için yerinde değerlendirilmesi ve karşılığını bulması gerekiyor. Bunu da en iyi anlayan her ortam ve fırsatta kendisine "Başkan Ramazan"dan çok "köylü Ramazan" ifadesini kullanan Ramazan Erkoyuncu olacaktır. Bundan dolayı seçim sonrası çıkan sonuç Konya çiftçisine hayırlı olsun.

***
Malum hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla bu aşırı sıcaklar tüm canlıları acayip derecede etkiliyor. Uzmanlar konuyla alakalı özellikle yaşlı, çocuk ve hastalar için zaten peş peşe uyarılarda bulunuyor ancak bir uyarıyı da ben sürücülere yapmak istiyorum.
Her trafik yazısında altını çizerek belirttiğim bir konu var, o da; Konya’da trafik sorunu değil sürücü sorunu olduğudur.
Nitekim şu yaz sıcaklarının aşırı boyutunda da bunu X 10 olarak hissediyor, yaşıyoruz. Geçen hafta trafikte çevremde birçok olay birçok tartışma görünce yazının bu bölümünü bu konuya ayırmak istedim.
Hatalı olup güçlü olma gayreti verenleri mi dersiniz, aracını hatalı park edip bir de üste çıkma tartışması oluşturanlar mı dersiniz vallahi anlam vermek mümkün değil.
Aracını önünüze kırıp bir de al kol hareketi yapıp önünüzde tehlikeli hareketlerini sürdürüp sizin sürüşünüzü tehlikeye sokanları söylemiyorum daha.
Yani anlayacağınız piyasada eşek süremeyenlerin araç sürmeye çalışması, şu sıcak havalarda sabrı daha fazla gereksinim haline getiriyor. Allah kazalardan belalardan ve cezalardan korusun. Ayrıca eşek sürmeye cesaret edemeyenlerin araç sürüşlerinden korusun. Amin.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.