Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR

KONYASPOR- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.06.2022 01:15
26.06.2022 16:07
0
1947
ABONE OL

Şehrimizin gözbebeği medarıiftiharımız Konyaspor’umuz 2021-2022 sezonunda yüzümüzü daha bir güldürdü. 2015-2016 Süper Lig sezonunda Aykut hocanın yönetiminde ligi üçüncü bitirmişti. Bu yıl da takım sayısının fazlalığından belki de rekor kırarak 68 puanla lig üçüncüsü oldu.
Böyle zamanlarda pek bir unutulan ya da iltifat edilmeyen Konyaspor yönetimini tebrik ediyoruz. Bilmem kaç büyüklerin milyonlarca dolar harcamalarına inat, onların da bazılarının önünde ligi tamamlamak büyük başarı. Teknik heyetimiz ve İlhan hocamız, bu kısıtlı imkanlarla kurulmuş bir takımı Konya’ya yakışan bir yere oturttular. Şehrin valisi, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları, bakanlarımız ve tüm Konyalı hemşehrilerimiz ile taraftarlarımızın bu başarıda payı var. Kendimizi uzunca alkışlasak kimsenin bir diyeceği yok ve olamaz da. Bu başarı futbol sezonuna ismini veren rahmetli sporcumuz, kardeşimiz Ahmet Çalık’ın manevi varlığında kazanıldı. Dar-ül bekaya onurlu bir şekilde giderek Konyaspor’u mecburen bırakanların yanında, Konyaspor’u yarı yolda bırakanlar da olmadı değil. Ahmet’imizin vefatından sonra nazire yapar gibi takımı terk edip Başakşehir’e gidenler oldu. Konyalı, o türden “topçu”ları unutmaz. Kalan futbolcularımız ayrılanların yerine de ter döktüler, yüreklerini ortaya koydular. Helal olsun, size helal olsun.
Futboldaki bu başarının yanı sıra Konyaspor Basketbol takımımız 9 yıl aradan sonra şampiyonluk hasretini dindirerek adını Basketbol Süper Ligi’ne yazdırdı. Bütün takımı, teknik heyeti ve bir kez daha Konyaspor başkan ve yönetimini tebrik ediyoruz. Özellikle play off’lardaki performansınız takdire şayandı. Basket takımımız da mütevazi ve dar bir kadro ile bu işi devirdi. Başarılarımızdan bahsederken başarısızlıklarımızı da unutmamamız gerekiyor. 1922 Konyaspor futbol takımımız tam 14 yıl aradan sonra 2. Lig’e veda etti. Maalesef, dilim varmıyor ama 3. Lig’de ter dökecek. Halbuki takımın başında futbolda yıllarca yoğurulmuş Zahir Renklibay varken takımın Süper Lig’de mücadele veren ağabeyleri varken, en önemlisi Karatay Belediyesi İsmil Termal Tesisleri gibi bir sponsoru varken takımın düşmesi, abesle iştigal değil mi? Süper Lig’de mücadele veren takımın yedeklerinin yedekleriyle takviye yapsanız takım düşmezdi. Sponsorlardan dolayı mali bir sıkıntının olması da mümkün değil. O zaman nerede, nasıl bir hata yapılmıştır? Çuvaldızı kendimize batıralım mı? 14 yıl sonra takımın 3. Lig’e düşmesinde emeği geçenleri de tebrik ediyoruz. Ellerine sağlık.
Bugüne baktığımızda ne yapmalıyız? Başarıda belki de şunu unutmamak lazım. Pandemi süreci büyük seyircili takımların aleyhine olurken Anadolu’daki daha küçük ölçekli kadro kuran takımların lehine olmuştur. Daha önce Avrupa liglerinde katıldığımız yıllarda ne yazık ki bir başarı elde edemedik. Sahaya çıkıldığında maksat top çevirmek değil, “gol atmak” olmalıdır. Averaj takımı da olmamak lazım. Avrupa’da top koşturacak bir takımın kadrosunu güçlendirecek transferler yapması elzemdir. Takımın aslarından Skubic yok, Ahmet Çalık kardeşimiz kalbimizde, Abdülkerim Galatasaray'a transfer oldu.  Aslında Konyaspor transfer politikasını fevkalade iyi yapıyor. Basketbol Süper Ligi’ne terfi eden takımımızda eski takımdan sadece Can Altıntığ kaldı. Niçin, takımı yenilecekler. Lig değişti, konsepti değiştirmek lazım. Değiştirmezseniz, 1922’nin akıbetine uğrarsınız. Az da olsa meşin yuvarlağı koşturduk. Futbolda takımın tamamını değiştirelim demiyoruz. Zaten bir takımın oturması 2-3 ayı bulur. Şunu vurgulamak istiyoruz, Avrupa liglerinde mücadele vereceğiz, ona göre takım kurmak lazım. Dolayısıyla kesenin ağzını da ona göre açmak lazım. Sayın Bakan Kurum’un sağladığı ve şehrin idarecilerinin kazandırdığı imkanların bugün kullanılması lazım. Şimdi kullanmazsak ne zaman kullanacağız? Eğer transferde son ara transferde yapılan yanlışlara düşülürse, durum vahim.
Eğer ki Avrupa Ligi’nde futbol oynayacaksak ve başarı umuyorsak Sehic’in yedeği olabilecek kaleci değil, en az Sehic ayarında bir kaleci transferinde fayda var. Giden futbolcuların yerlerinin acilen doldurulması lazım. Takımı küme düşmüş futbolcuları transfer etmek ne kadar doğru olur, bilemiyorum.
İki yıldır bir forvet bulamadık, alamadık. Yok! Forvet var da biz mi abartıyoruz? Yöneticilerimizin futbolundan zevk alacağımız ve sonuca giden futbolcu transferi yapacağına inanıyoruz.
Aman beyler, temkinli olalım. 2009- 2010 sezonunda büyük başarı göstererek Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor, şu anda nerede? 1922 Konyaspor’un düştüğü 2. Lig’de.
3 milyon 186 bin 291 nüfuslu, Türkiye’nin 4. büyük ili Bursa’nın takımı 2. Lig’de! İşi sağlam tutmak lazım. Spor altyapısı fevkalade olan Konya’mızda, İslami Dayanışma Oyunları’nın da ağustosta yapılması ile birlikte tesis eksiğimiz kalmamış olacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.