Konya
°C
Yeni Meram

Muhteşem açılıştan

Muhteşem açılıştan- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.08.2022 01:38
12.08.2022 17:39
0
1837
ABONE OL

Sevgili okurlar; geçtiğimiz gün 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya ev sahipliğinde muhteşem açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği startla resmi olarak başlamış oldu. Oyunlar bir kaç gün öncesinden başlamış olsa da diğer devlet başkanlarının ve bakanlarının da katılımı ile 9 Ağustos gecesi başladı.
Açılıştan gözlemlediğim, çok başarılı bulduğum ve yetersiz bulduğum birkaç noktayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle açılış seremonisinin prodüksiyonu gerçekten taktire şayan bir şeklide hazırlanmıştı. Şu zamanda onca harcanan paraya değdi bence.
Dijital görsel şölenlerin hiç birine diyecek bir söz yok kanımca. Çok başarılıydı, göz doldurucuydu. Türkiye’nin tanıtımı kısmından, bisiklet şova ve dev Mevlana görsellerine kadar işin teknolojik kısmında herhangi bir sorun yaşanmadı ve gayet tatmin ediciydi.
Özellikle stadın ortasındaki silindirik o dijital dev ekran muhteşem açılışın nişanesi olarak bütün katılımcılara açılıştaki en ince detayı bile başarıyla yansıttı.
Ancak organizasyon prodüksiyondaki bu başarıların biraz gölgesinde kaldı. Öncelikle konserin ardından boşa geçen o bir saate yakın arayı zannediyorum sadece ben değil diğer katılımcılarda anlayamadı.
Devlet başkanlarının akşam yemeklerinde devlet meselesi sohbetlerinin uzun sürmesi gayet anlaşılabilir bir durum ancak keşke o boşluk çeşitli etkinliklerle doldurulabilseydi.
Türkiye tanıtımı bölümünde dijital ekran üzerindeki dans gösterisine de çok anlam veremedim. Tanıtım bölümü danssız da yapılabilirdi. Zira açılışın en tatmin edici en göz doldurucu kısımlarından biri Türkiye tanıtımı kısmı idi. Şahsen o bölümü ben çok beğendim.
Ülke takımlarının çıkışları da, haliyle o kadar ülke katıldığı için, uzun sürdü, Konyalılar da bu durumdan usandı. Protokol konuşmalarının yarısında stat boşalmaya başlamıştı zaten.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’da en doğrusunu en mantıklısını ve en olguncasını yaparak, ülke içi meseleleri bir spor organizasyonunda diğer devlet başkanlarının önünde siyaset yapmayarak ve konuşmasını çok kısa tutarak, sporculara başarılar diledi. Çok şık bir hareketti.
Organizasyon genel itibariyle başarılıydı. Bakanlık ve Büyükşehir güzel bir çalışmaya imza atmış. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Konyamız ve ülkemiz açısından güzel bir fırsattı, elimizden geldiğince değerlendirdik.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.