Konya
°C
Yeni Meram

Nice 75’lere

Nice 75’lere-Adnan YILDIRIM-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2024 00:53
28.08.2024 09:23
0
5762
ABONE OL

Konya basınının 75 yıllık emektarı gazetemiz Yeni Meram bir yaşına daha girmenin gurur, sevinç ve mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Meram Gazetesi 75 yıldır olduğu gibi bugünde tarafsız, ilkeli, doğruyu ve güzeli amaç edinen yayıncılık anlayışı ile yoluna emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Bir gazetenin Türkiye şartlarında hele ki son dönemlerde 75 yıldır ayakta kalması çokta hafife alınacak bir durum değil.

Yeni Meram bunu 75 yıldır büyük bir özveri ve gayretle yaparak okurlarına, en doğru haberleri, en hızlı şekilde iletme çabasını sürdürüyor.

Özellikle parantez açmak istiyorum, gelişen teknoloji ile beraber matbu basına olan ilginin azalışı ve bundan mütevellit gazetelerin içine düştüğü dar boğaz sağar sultanın bile malumu. Her geçen günde bu dar boğaz daha da sıkışarak sektör küçülmeye devam ediyor. Henüz kendimizi adapte edemesek de bunun altyapısı hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Zira toplumun haber alma ihtiyacı bir şekilde karşılanmak mecburiyetinde. O ihtiyaçta matbu basının teknolojiye entegre olarak karşılanacağı yine muktedir. Ancak kan akmaya devam ediyor.

Yeni Meram, 75 yıldır bu zorluklara siper olarak halkın haber alma ihtiyacını kutsal bir görev addederek her zaman yerine getirmiş ve şuanda da getirmektedir.

Yeni Meram aynı zamanda Konya basınında bir okul görevi üstlenerek birçok değerli gazetecinin de yetişmesine olanak sağlamış ve sektöre kazandırmıştır. Bu bakımdan da Yeni Meram’ın Konya basınında duygusal bir yeri vardır. Bir şekilde herkesin ayağı bu gazeteden sürterek geçmiştir.

Yeni Meram gerek yazılı basını ile gerek, internet medyası ile, gerek sosyal ağları ile ve gerekse de çıkardığı sektör dergileri ile zamana meydan okuyarak, yolundan taviz vermeyerek, ilk günkü heyecan ve şevk ile halka rehber olmaya devam etmektedir.

Nice 75’lere…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.