Konya
°C
Yeni Meram

ORTAMDAKİ YUMUŞAMA VE SPOR

ORTAMDAKİ YUMUŞAMA VE SPOR- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.05.2024 00:11
19.05.2024 16:30
0
872
ABONE OL

Çoktan beridir arzuladığımız ancak pek bir göremediğimiz siyasi ortamdaki hoşgörü, anlayış ve yumuşamaları görmeye başladık. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra siyasi siyasi parti liderlerimizin ziyaretleri memleket insanını relaks bir hale getirdik. İnsanımız, kavga ve tartışma istemiyor. TV dizilerinde dahi gergin dizileri seyretmiyor. İnsanı gülümseten ve yumuşak politika ve öğretilerin yer aldığı diziler, daha bir anlamlı daha bir sevecen geliyor ve izleniyor.
Bu çerçevede CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu talep etti ve görüşme gerçekleştirildi. Bütün güzelliklere bir kulp takılmasını güzel beceriyoruz. Vay efendim, Cumhurbaşkanı ile Özel'in görüşmesinde CHP Genel Başkanı'nın karşısındaki koltuğun boş bırakılmasını bir hayli tartıştık, yorumladık. En güzel yorum da Külliye 'den geldi. Sayın Özel, parti genel başkanı olduğundan ona verilen değere istinaden karşısına başkanvekili oturtulmayıp kendisine verilen değerin bir göstergesi olarak değerlendirildi.
Öyle ya da böyle güzel bir görüşme gerçekleşti ve toplum bunu çok olumlu karşıladı. Özgür Bey, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. TBMM'de gerçekleştirilen ziyarette Sayın Bahçeli, Sayın Özel'e övgü dolu söylemlerde bulundu. Zaten memleketin de buna ihtiyacı yok mu? Arayan kazanıyor, hal hatır soran kazanıyor haliyle ortamı geren değil, hoşgörü, sevgi, saygı, muhabbet tohumları atanlar kazanıyor.
Yine geçen haftanın en önemli aktivitelerinden biri de 28 Şubat paşalarının yaş sınırından dolayı hapis hayatlarının evde devamına hükmedildi. Kamuoyu tabiri ile affedildi. Balans ayarı yaptığını sanıp 28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini söyleyen öngörü yoksunu paşalar, soluğu kodeste aldılar. Üst düzey askeri personel için en önemlisi rütbedir, apolettir, spolettir. Bu üst düzey zevat için mahkeme almış olduğu karar doğrultusunda, balans ayarı yaptığını sananlara gerçek balans ayarını gösterip rütbelerini söktü ve hapse gönderdi.
Maksat hasıl oldu. 28 Şubat halk nezdinde yargılandı ve mahkeme cezalarını verdi. Çıkan paşalardan bir tanesinin çıktıktan sonraki söylemleri hoş olmadı. Bu söylemi muhatap alıp karşı söylemde bulunan Sayın Bahçeli'nin açıklamaları da manidar bulundu.
***
Ne olacak bu Konyaspor'un hali?
Konyaspor, bu aşamaya kadar çok başarılı geldi. Kulüp, başkan değiştirdi. Kulüp, teknik direktör değiştirdi. Hızını alamadı, bir daha teknik direktör değiştirdi. Gurur duyduğumuz takımımız, bildik bileli santrforsuz futbol oynuyor. Golcümüz varsa söyleyin de biz de bilgi sahibi olalım.
Golcünde sakatlık problemi varsa niçin transfer ettin? Burada suçu sadece Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ve yönetime atmak kolaya kaçmak olur. Adamlar kimsenin görev almayı düşünmediği bir ortamda başkalarının dillendirdiği aile baskılarını falan tınmayıp gövdesini taşın altına koymadı mı? Daha ne yapacak?
Geçmişin yanlış uygulamalarını bu başkana yıkmayalım. Konyaspor'un bugünkü düştüğü durumların müsebbibi, İstanbullar 'da kendine yer araya dursun. Şunu da belirtelim, Ömer kardeşimizin başkanlığı kabul etmesinde kendisini iknada önemli rol oynayan, kaynak ve imkanları niçin vermiyorsunuz kardeşim? Bu güzide takım deplasmandan 3 altın puan alarak geliyor. Kulüp başkanının ifadesi, “ Futbolcularımıza bu galibiyetin primini dahi ödeyemiyorum.”
Herkes kafasını iki elinin arasına alsın ve düşünün lütfen. Konyaspor'dan kadro olarak belki daha iyi olan ve daha iyi futbol oynayan takımlar ya düştü ya düşecek. Konyaspor yönetimi ile, seyircisi ile, fedakar futbolcularıyla bu işi ismiyle ve özverisi ile götürüyor. O da belli bir yere kadar.
Hatalar mutlaka vardır. Stres insana yanlış yaptırıyor. 10 kişi kalmış takımdan 2 tane gol yemek...
şimdi son kertede iki takım son maçına çıkıyor. Galatasaray şampiyonluk peşinde, daha önemlisi adamlar hedef koymuş, 105 puanla şampiyon olarak Okan Hoca kendini tarihi rekora hazırlıyor.
Konyaspor'umuzda da düşmeme hesapları... en az1 puan ve rakiplerin aldığı puanlara göre düşme hattı şekillenecek.
Egolu eski kardeşimize bir bilgilendirme ile yazıyı noktalayalım. İlhan Palut'un teknik direktörlük yaptığı Çaykur Rizespor, Süper Lig'de 50 puan topladı, 9. sırada bulunuyor. İlhan Hocam inşallah Hatayspor'a da puan için gider, alır, bizi de rahatlatır.
Saygılarımla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.