Konya
°C
Yeni Meram

SINIR ÖTESİ OPERASYON

SINIR ÖTESİ OPERASYON- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.04.2022 01:35
24.04.2022 14:40
0
1826
ABONE OL

Cennet vatan Türkiye’mizde gözü olanlar çok. Ülkemizin kalkınmasını istemeyen mihraklar boş durmuyor. Bir taraftan kendi sinsi oyunlarını, kötü emellerini bir bir hayata geçirirken diğer taraftan da tetikçilerini kullanıyorlar. Medeniyetin beşiği konumundaki Anadolu’da oyun üzerine oyun oynanıyor. Petrol, su, enerji, kutsal topraklar, İsrailoğulları faktörü, verimli topraklar, tarım ve gıdanın gündeme oturması, vb. faktörlerin etkisi çok fazla.
Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada gelişmesini istemeyen karar alıcı değil, alınmış kararları uygulayıcı bir ülke olmasını isteyen, dışarıda ve içeride epeyce düşmanımız var. Ülkenin süper güç olmasını istemeyen, kendine yetebilen, savunmasını yapabilen, kendi öz kaynakları ile ayakta durmasını hazmedemeyen zevat, terörü bu milletin başına bela etmiştir. Yüzyıllarca kardeşlik çerçevesinde bir arada yaşamış, farklı ırklardan gelen insanların bulunduğu coğrafyada kin ve nefret tohumlarını ektiler, yeşermesini bekliyorlar. Daha sonraki emelleri belli zaten. Güney sınırımızda farklı devletlerin topraklarına yığılan 7 bin tır silah, Türkiye’nin iyiliği için olmasa gerektir.
O bölgede önce İran- Irak Savaşı çıkararak Irak’ı karıştırdılar. Nükleer silah bulundurduğu iftirası ile Saddam’ı astılar. Irak’ın kuzey bölgesindeki otorite boşluğunu Talabani ve Barzani güçleri ile doldurdular. Öyle bir yapı ki, ne YPG ne de PKK’ya şu ana kadar tek bir eleştiri yok. Siz hiç YPG- PKK ile Barzani kuvvetlerinin gerçek manada çatışmaya girdiğini duydunuz mu? Bazen siyaseten birbirlerini tatlı bir şekilde eleştirirler.
Seksenli yıllardan bu tarafa ülke kaynaklarından 500 milyar dolar para terörle mücadele için harcandı. Halen de güvenlik için o bölgede harcanan para ortada. Bütün karakolları “kalekol” yaptık. Sınırda bazı bölgelere istinat duvarı çekilmesi de cabası. Bir sonraki adım da Suriye’nin karıştırılması oldu. Niyet, hem Türkiye’nin terör dolayısıyla gücünü harcamak hem bölgedeki petrolün kontrolünü sağlamak hem de o bölgeden Akdeniz’e sıcak denizlere uzanan bir terör koridoru oluşturmak. Belki buradaki kargaşanın uzamasının bir sebebi de bir tarafta Amerika varken diğer yanda da İran ve Rusya’nın Suriye’nin yanında yer almasıyla gayelerine şimdilik ulaşamadılar.
Komşunun evindeki yangın, diğer evlere de sıçrar. Ülkemizin güneyindeki uzunca sınırın karşısındaki yerleşim birimlerinden terör saldırıları, sınırımızın bu tarafına huzursuzluk veriyor. Hatırlarsınız, sınır ötesinden atılan roketlerden dolayı şehitler verdik, yaralılarımız oldu.
Türkiye, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avşin- Basyan bölgelerinde “Pençe -Kilit” operasyonu başlattı. Operasyonun tek bir amacı var, sınır ötesinde ülkemizi tehdit eden terör saldırılarını bertaraf etmek. Bu bölgede kötü niyet besleyen devletlerin yanı sıra Türkiye, her dönemde “Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız.” Mesajı vermesine rağmen inanmak istemiyorlar.
Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın da takip ettiği harekatla ilgili şu ana kadar 5 memleket evladı Mehmetçiğimiz şehit oldu. Buna karşılık 45 terörist etkisiz hale getirildi. 18 Nisan gecesi başlayan operasyon halen devam ediyor. En sevindirici yanı da operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. Bölge, teröristlerden temizlendiği gibi, Zap’taki Rubar, Cehennnem, Karker, Küçük Cilo, Koordine, Şahin, Petrut tepelerinde geçici üs alanları oluşturuldu. Haftanin ve Kandil’e kaçmak zorunda kalan teröristlerin terk ettiği yerlerde komandolar arazi temizliği yapmaktalar. En önemli başarı da 400’e yakın teröristin ablukaya alınmış olması.
Türk Silahlı Kuvvetleri bir taraftan F-16’larda, diğer yandan SİHA ve İHA’larla havadan indirme yapılan komandolarıyla teröre nefes aldırmıyor. 200- 300 metre uzunluğundaki tünellerine girilerek hem buradaki silah ve mühimmata el konulmuş hem de terör unsurları ve karargahları kullanılamaz hale getirilmiştir.
Pençe- Kilit Harekatı’nın hedefinde ise Zap bölgesine kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve burada barınan PKK/PYD lider kadrosundaki isimler var. Operasyondan duyulan rahatsızlık, Almanya’da bir grup terör yandaşı tarafından dile getirilmiştir. Olsun, Türkiye, ülkesine düzenlenecek terör eylemlerinin önüne geçmek adına tüm güvenlik önlemlerini şimdiye kadar almıştır. Bundan sonra da alacaktır. Üstelik eskiden yabancı devletlerin “lütfen” verdikleri silahlar ve mühimmatlar yerine kendi yerli ve milli silahlarımızla bunu gerçekleştirmektedir.
Başkasının değirmenine su taşıyan tetikçiler ve piyonların iyi düşünmesinde fayda var. Silahlı kuvvetlerimize dualarımızı gönderiyoruz. Rabbim, yar ve yardımcıları olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.