Konya
°C
Yeni Meram

TÜRK VE MÜSLÜMAN’IN BAŞ DÜŞMANI İNGİLİZLERDİR

TÜRK VE MÜSLÜMAN’IN BAŞ DÜŞMANI İNGİLİZLERDİR- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.08.2024 00:10
21.08.2024 12:17
0
1291
ABONE OL

Türk Milletinin 1071’de Malazgirt Savaşı ile Anadolu’ya geldiği kabul edilse de yeni yapılan kazılarda milattan önce bile Anadolu’da olduğu tespit edilmiştir. Hatta Anadolu dillerinden Sümerce ve Hititçe gibi dillerde Türkçe kelimeler görülmüştür. Ancak 1071’den sonra Anadolu’ya çok yoğun olarak geldiği de bir gerçektir. Anadolu’ya gelen milletimiz yaklaşık 900 yıl hep Haçlıları düşman bilmiş ve onlarla savaşmıştır. Selçuklu ve Osmanlı tarihi bu mücadelelerle doludur.
Haçlılara karşı 1683 2. Viyana kuşatmasına kadar devamlı başarılı olmuş, ülke topraklarını üç kıtaya yaymış, İslam’ın kılıcı olmuştur. 2. Viyana kuşatmasını kayıp etme nedeni de Kırım Tatar Hanı Giray Han’ın ihanetidir. Tutması gereken köprüyü tutmamış ve düşman askerlerinin oradan geçmesine göz yummuştur.
Esasen bizim tarihimiz hep devlet adamı ve paşa ihanetleri ile doludur. 1877 Rus, Trablusgarb, Balkan, 1. Dünya Savaşları hatta İstiklal Savaşımızda bile paşa ihaneti olduğunu bazı tarihçiler belirtir. Yani düşman bizi yenememiş ama ihanetler de devamlı işimizi zorlaştırmıştır. Düşman içimizdedir. Zaten kurmuş olduğumuz her devlet dışarıdan desteklenen iç düşmanlarla yıkılmıştır. Dış düşmanların başında İngilizler, iç düşmanların başında da 15. yy da yoğun olarak ülkemize getirilen Yahudiler gelir. İç düşman olarak 20. yy başlarında baş kaldıran Ermenileri de ekleyebiliriz. Yahudiler Türk, Ermeniler Kürt güya her ikisi de Müslüman kılığına bürünüp Osmanlı Devletimizin dibini oymuşlardır. Bu azınlıkları örgütleyen kışkırtan da İngilizlerdir. Yahudiler sinsi sinsi Ermeniler kıra döke devlete karşı olmuşlardır. Güvenceleri ise özellikle 18. yy ortasından beri Türk’e ve Müslümana düşman olan İngiltere’dir.
İngilizler 1. Dünya Savaşında karşı cephede İtilaf devletleri arasında idi. Sadece Yahudi ve Ermeni’yi desteklememiş, Arap Yarımadasında Şerif Hüseyin denen haini de kışkırtarak isyan ettirmiştir. İsyan eden sadece bu hain ve çölden topladığı onun kabilesine mensup 500 bedevi Arap’tır. Diğer Arap kabileleri isyan etmemiş, bilakis devletin yanında olmuşlardır. Ancak 1918’de Nablus yenilgisi ile Osmanlı bu isyanı bastıramamış ve 400 yıl bizim olan tüm Arap toprakları elimizden çıkmıştır. Arap toprakları tarihte hiç olmayan Arabistan, Irak, Suriye, Ürdün vs. devletçiklere bölünmüş her birinin başına da şerif ve oğulları getirilmiştir. Daha sonra 1926’da bu defa aynı İngilizler Suud kabilesini destekleyince Arabistan’ı Suudlar ele geçiriyor. İngilizler Şerifi Kıbrıs adasına götürüp yerleştiriyor, maaş bağlıyorlar. Şerif ölene kadar Osmanlı’ya ihanet ettim, İslam Devletine isyan ettim, gavura inanıp kandım, diyerek ağlayarak ölüp gidiyor. Bunun şahidi rahmetli KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tır. Görüyoruz ki Osmanlı’nın yıkılmasında baş aktör İngiltere’dir. Türk’ün baş düşmanı İngilizler ve 19-20. yy da İngilizleri, sonra da ABD’yi kullanan Yahudilerdir. Ama milli eğitimimize ve tarih kitaplarımıza bakarsak baş düşman Araplardır. İngilizler sanki dost… Bize gelip Araplar isyan ederek sizi arkadan vurdu, dediler. Araplara gidip Türkler sizi sömürdü, diyerek iki din kardeşini birbirine düşman edip aradan sıyrıldılar. Dünyanın en kalleş milletidir İngilizler. Her Türk bunu bilmelidir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.