Konya
°C
Yeni Meram

TÜRKİYE TETİKTE OLMALI

TÜRKİYE TETİKTE OLMALI-Mustafa KAPLAN-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.06.2024 00:06
26.06.2024 13:07
0
436
ABONE OL

Putin’in Kuzey Kore hamlesinden sonra batası Batı hiç boş durur mu? Hemen Rusya’nın Dağıstan bölgesinde bir havra bir de kilise baskını gerçekleştirildi. 15 polis 5 sivil öldü. Bir de  bu kilisenin Ortodoks papazı öldürüldü. Terör eylemini yapan 5 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Tam olarak üslenilmese de bu saldırıyı DEAŞ terör örgütünün yaptığını terör ve güvenlik uzmanları söylüyor. Yaklaşık bir yıldan beri Rusya’da gerçekleştirilen üçüncü terör olayı: Birincisi Prigojin hareketi, ikincisi konser baskını ve üçüncüsü de bu olay. Ancak bu olay tamamen Putin’e bir mesaj niteliğindedir. “Bak Kuzey Kore ve Çin ile bağlantı kurarsan biz de senin içini karıştırırız”, demekteler.

Zira Rusya’nın Dağıstan bölgesi etnik ve dini yönden çok karmaşık bir özerk bölge… Halkının büyük çoğunluğu Türk ve Müslüman… Başka ırk ve dinlerden elliden fazla unsur olduğu biliniyor. Her ne kadar yok sayılsa da alttan alta bir Rus hoşnutsuzluğu da biliniyor. Her an patlamaya hazır bir bölge...

Çeçenistan gibi Rusya’nın başını her an ağrıtabilir. DEAŞ’ı ABD’nin kurduğu ve PKK gibi vekalet savaşlarında kullandığı da sır değil. Batı Rusya’yı yıpratmak son tahlilde de parçalamak istiyor. Bizim gibi… Rusya enerji ve tahıl deposu ona konacak. Bizi ise Büyük İsrail ve Büyük Ermenistan’ı kurmak, bu topraklardan sürmek için parçalamak istiyor. Bunun için vekiller kullanıyor. DEAŞ, PKK, YPG hepsi çıkarları için ABD’nin kullandığı vekillerdir. Sadece bu bölgeyi de karıştırmıyor. Pasifik’te de Çin’e musallat oluyor. Putin ittifak arayışları için geziler düzenledi diye hemen Güney Kore ve Japonya ile ortak tatbikatlara başladı ve nükleer uçak gemisini Pasifik’e gönderdi. İsrail’in arkasında şartsız durduğu için o da Lübnan’la savaşa başlamak üzere… Yani Dünya adeta gerilim içinde… Türkiye her an tetikte olmalı. Savaş bizim kapımızı da çalacak gibi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.