Konya
°C
Yeni Meram

Yoğun haftaya giriyoruz

Yoğun haftaya giriyoruz- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.05.2022 01:27
08.05.2022 16:33
0
1695
ABONE OL

Rahat ve huzurlu bir bayramın ardından geçen hafta bayram tatili modunda yaşanan iki gün sonrasında artık yoğun bir haftaya başlıyoruz.
Şehrimiz adına önemli faaliyetler ve etkinlikler peş peşe yaşanacak. Öncelikle çarşamba günü Konya Makine Teknolojileri Fuarları çatısı altında İSKON, KONELEX, KONMAK, Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı olmak üzere 4 fuar eş zamanlı olarak Konya Ticaret Odası - Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 4 gün sürecek fuarda Kaynak, Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon, Metal İşleme Makineleri, Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç, Lojistik sektörlerinin liderleri bir araya gelecek.
Bu önemli fuarın ardından şehrimizin tanıtımı için de büyük bir öneme sahip olacak Konya Yarı Maratonu gerçekleşecek. 15 Mayıs’ta gerçekleşecek bu etkinliğin sosyal boyutu da ayrı bir takdir kazanıyor. Şöyle ki Büyükşehir Belediyesinin Spor Konya Projesi ile başlattığı ve spor seferberliği kapsamında bu yılın yeni etkinliği olan Konya Yarı Maratonuna kayıt esnasında alınacak ücret, otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olarak çalışmalarını sürdüren SOBE Vakfına aktarılacak. Yani hem spor yapılmış olacak hem de katılımcılar hayırlı bir işe katkı sağlamış olacak. Bunun yanı sıra kayıt olan herkes SOBE gönüllüsü olacak. Hep ifade etmişimdir, şehrin tanıtımı ve bilinirliliğinin daha da fazla arttırılması için sembol olacak marka değeri kazanacak etkinliklerin olması gerek diye. Mesela dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımızda kimi sanatıyla kimi kültürü ile kimi sporu kimi de ülkesinde markalaştırdığı faaliyetlerle bilinirliliklerini başarıyorlar.
Elbette Mevlana apayrı bir konu ama bizim şehir olarak farklı alanlarda da etkin ve bilinir olmamız gerekiyor. Bu nedenle Konya Yarı Maratonu da Türkiye'de ve dünyada kısa sürede adından bahsettirecek bir etkinlik. O nedenle gerekli ilginin öncelikle şehir olarak gösterilmesi önemlidir diye düşünüyorum. Çünkü şehrin sahip çıkmadığı hiçbir etkinlik başarıya ve amacına ulaşamaz.
Haftanın bir diğer önemli etkinliği ise bizden olacak. Şöyle ki Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu toplantısı 12-15 Mayıs tarihleri arasında şehrimizde gerçekleşecek.
Konya Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıya, 9 gazeteciler federasyonu ve 86 gazeteciler cemiyetinin başkanları ve temsilcileri katılacak. Yani yerel basının kalbi Konya’da atacak. Şehrimizin tanıtımı için önemli bir etkinlik olan bu toplantıda meslektaşlarımız, hem “Basın Meslek Yasası” ve “İnternet Yasası”na ilişkin hazırlık çalışmaları yapacak hem düzenlenecek “Medya ve iklim” konulu panele katılacak. Tabi bunların yanı sıra şehrimizin önemli mekânlarından olan Konya Bilim merkezi, Çatalhöyük, Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, Kelebekler Vadisi, Sille tarihi kültürel bölgesi gibi Konya’nın doğal, tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulunacaklar. Elbette, şehirlerine döndüklerinde yapacakları haberlerle yerli turizm konusunda şehrimize katkı sağlayacaklar.
Şehrimiz adına dolu dolu geçecek bir haftanın kısa özetini paylaşırken yeşil beyaz sevdamız Konyaspor’u unutmak olmaz. Bugün deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak olan temsilcimize bu önemli maçında başarılar diliyorum.
Alınacak sonuç her ne olursa olsun, bu sezon çok önemli işler başarıldı. Şampiyonluk yarışında rakiplerine korku üzerine korku yaşatırken bütçe anlamında, büyük diye adlandırılan takımları tozunda boğdu. Eldeki kıt kadro ile şehrimize tarihinde göremediği başarılar yaşatan yeşil beyazlıları yürekten kutluyorum. Kalan maçlarda alınacak sonuçlar ile üçüncülüğü garanti altına alması en büyük dileğimiz ancak ikinciliği de son haftaya kadar kovalar bir kapasitenin olduğunu da unutmamak gerek.
Ama şahsen üçüncülük gerçekten önemli bir başarı diye düşünüyorum. Haddimizi bilerek hareket etmek, çıkacağımız Avrupa arenasında iyi işler yapmak adına bizlere motivasyon kaynağı olacaktır.
Antalya’dan alınacak puan veya puanlarla bugün geleceğe dönük net ifadeler kullanılabilir. O nedenle başarılar Konyaspor’umuz diyerek teknik kadro futbolcular ve yönetimi tebrik ediyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.