Konya
°C
Yeni Meram

KÜFÜR GRUPLARI

KÜFÜR GRUPLARI- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.08.2023 01:49
02.08.2023 14:50
0
1530
ABONE OL

Yıl 1820’ler… Osmanlı tahtında Sultan 2. Mahmut bulunuyor. İstanbul’da kalabalık yerlerde, özellikle de kahvehanelerde insanlar çokça küfürler yapıyor. Bu durum bazı insanları rahatsız ettiği için saraya şikayet ediliyor. O zaman için güvenliği sağlayan kurumlarca yapılan araştırmada bu halin uzunca bir süredir olduğu tespit ediliyor. Soruşturma biraz derinleştirilince aynı halin diğer bazı büyük illerde de olduğu anlaşılıyor. Olay İstanbul’da izlemeye alınıyor. Bir de görülüyor ki bazı gayrimüslimler kahvehanelerde sabahtan akşama kadar oturup küfürler ediyorlar. Üzüm üzüme baka baka kararır misali bazı Müslümanlarda küfür etmeye başlamışlar. Durum mahkemeye yani kadıya intikal ettiğinde anlaşılmış ki organize bir halde bu kişiler, gruplar şehir şehir gezip aynı eylemleri yapıyorlar. Çok kişi suçlu bulunup, idam edilmiştir.
Kadı sorgusunda bu kişilerin devrin Papalık makamı tarafından para karşılığı azmettirildiği gruplar yapılarak illere gönderilip bu eylemleri yaptırdığı da belirlenip durum saraya bildirilmiş. Görüldüğü gibi düşman her fırsatta her türlü araçla Müslümanlar ve İslam ile mücadelesini yapıyor. Tabi ki Müslümanlar uyanık olmalı ve İslam ahlakını yaşantısına hakim kılmalı. Özellikle kırsal kesimlerde küfürleşme çok yaygındır. Adeta iki cümleden biri küfürdür. Oysa kırsalda dini duygular daha yoğun yaşanır. Bu hale nasıl gelindi anlamak mümkün değil.
Günümüzde sadece erkekler küfür etmiyor. Kadınlar, kızlarda küfür ediyor. Hem de çok… Yaygın halde özellikle okullarda… Nerede o kadının ve kızın zarifliği, hanımefendiliği... Toplumun küfre alışmasında film, dizi ve sosyal medyanın da rolü olduğunu unutmamalıyız. Sonuç olarak toplumu ifsat etmek, Müslümanların ahlakını bozmak için Vatikan’ın ve Kiliseler Birliğinin bu gibi çalışmaları sonucu maalesef milletimiz küfre alıştırılmıştır. Şu anda halkımızın çok muzdarip olduğu sokaklardaki çıplaklığında yine küfür gruplarında olduğu gibi bir merkezden yönlendirildiği, yönetildiği birtakım görevli böyle giyinen elemanlar eli ile örnekleme yapılarak bizim kadın ve kızlarımızın özendirildiği kanaatindeyim. Bu hal çok can yakıcı… Güya Müslüman çocuklar sokaklarda böyle olmamalı. Burada baba, koca, erkek kardeşlere büyük görev düşmektedir. Bazı yasalar engel olsa da baba ve kocalar ailelerine sahip çıkmalıdır. Kaldı ki erkeğin kıskançlığı, kızını, karısını, kız kardeşini kıskanması fıtratıdır, doğaldır. Bu durum, devletin, hükümetin yasağı ile önlenemez. Kaos çıkar. Aile içi denetimle bu sorun çözülebilir. Küfür olayı da yine aile içi denetimle çözüme kavuşturulabilir. En azından azaltılabilir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.