Konya
°C
Yeni Meram

MEKANİK KONYASPOR!

Hakan MARKUPÇU - MEKANİK KONYASPOR! - YENİ MERAM GAZETESİ

A+
A-
04.02.2022 22:33
04.02.2022 22:34
0
1928
ABONE OL

Konyaspor kelimenin tam anlamıyla adeta mekanik bir düzenle futbol sergilediği maçta Giresunspor'u da mağlup ederek, Trabzonspor'a gözdağı verdi…

Eksiği varmış, hakem Cüneyt Çakır'mış, O da kafasına göre takılırmış, net penaltıyı görmezmiş, VAR da ortada yokmuş demedi Konyaspor, Teknik Direktörü İlhan Palut'un eseri olan adeta mekanik sisteme bağladığı futbolu ile 3 puanı söktü aldı..

Evinde karşılaştığı Giresunspor karşısında da kart cezalısı Sehic yoktu kalede Erten vardı, sakatlıktan kurtulan son anda kadroya alınan Bytyqi yedekti yerine yeni transfer Amilton oynadı.

Adil birçok kez ters kademelere dahi girerek adeta Ahmet Çalık ruhu ile oynadı müthiş başarılı müdahaleleri ie dikkat çekti, ileriye çıktı gol de kaçırdı çok başarılıydı.

Hakem Cüneyt Çakır 42. dakikada Michalak'a yapılan hareketi topa müdahale olarak değerlendirdi net penaltıyı vermedi.

Oysa pozisyon tekrarlarında ayağa basma net görülmesine rağmen VAR da devreye girmedi en azından izlemesini tavsiye etmesi beklenirdi ama onlarda yok oldu nedense...

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Konyaspor sağlı sollu ataklarla Giresun kalesini abluka altına aldı.

İyi kapanan rakibi karşısında oyuna müdahale eden Teknik Direktör İlhan Palut, Amilton-Bytyci ve Soner-M'Poku değişiklikleri ile 2 önemli hamle birden yaptı.

Bu değişikliklerden birkaç dakika sonra ardı ardına pozisyonlar bulan Konyaspor aradığı golü Bytyci ile buluyordu. Ceza sahasında topla buluşan Bytyci sert şutu ile ağları havalandırdı stadı da sevinçten ayağa kaldırdı.

Son dakikada Ahmet Hassan'ın güzel vuruşuna kaleci son anda parmaklarının ucuyla dokununca top direkten geri geldi..

Golden sonra oyunu istediği gibi kontrolü altında tutan, daha çok üstüne gelmeye başlayan Giresunspor'a da pozisyon vermeyen Konyaspor çok önemli bir galibiyete daha uzanırken zorlu Trabzonspor maçı öncesinde de sergilediği başarılı futbolu ile rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyordu.

Bu arada başlığa Mekanik Konyaspor yazdım, mekanikin kelime anlamı : Kuvvetlerin nesneler ve devinimler üzerindeki etkisini, devinimi ve dengeyi konu alan fizik dalı.

İşte bu fizik dalı Konyaspor'da İlhan Palut'un eseridir..

Tebrikler İlhan hocam.

Tebrikler Anadolu Kartalı..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.